היום בתפוז אנשים

אני מכחישה כל קשר ביני לבין המשפט

הזה
*הולכת לשלוח לחנ תמונה של ראנגיקו בעירום מלא*

cRitiCaL KitTy

New member
נצל"ש../images/Emo76.gif

ממש לא קשור... חידה חביבה: בקופסא יש שלושה כובעים לבנים ושני כובעים שחורים. שלושה אנשים עומדים בטור, ועל ראשו של כל אחד שמים כובע אחד מהקופסא. הראשון, שרואה את צבע כובעם של השניים מלפניו, אומר: "איני יודע מהו צבע כובעי". השני, שרואה את צבע כובעו של האחד שמלפניו, אומר:" איני יודע מה צבע כובעי". אז מיד אומר השלישי, שאינו רואה אף אחד מלפניו:"עכשיו אני יודע מהו צבע כובעי!" מהו צבע כובעו של האדם השלישי? נו? לא נחמד?

RaVeN IYI

New member
הממ נראה לי ש... אממ..

ראשון אומר "איני יודע מה צבע כובעי" שני אומר "איני יודע מהו צבע כובעי" שלישי אומר "עכשיו אני יודע מהו צבע כובעי!" הצבע של הכובע שלו הוא בצבע של השניים האחרים, כי בעצם גם הוא לא יודע מה הצבע של הכובע שלו. אם הוא אומר שהוא יודע, זה כמו לומר "אני יודע מהו צבע כובעי! הצבע של הכובע שלי הוא בעצם כמו של השניים שמאחוריי!" זה דיי מסובך להסביר למה הכוונה, אבל הוא דיי בטוח שהצבע של הכובע שלו הוא הצבע של השניים האחרים, מכיוון שגם הוא לא רואה את הצבע שלו, ואם השניים האחרים לא יודעים, זה אומר שהוא יודע שגם הוא לא יודע, וזאת אומרת שיש לו אותו צבע כמו לאחרים, לפחות בעיניו. אוח, זה קשה להסביר.. >0<" זה כבר לא נחמד כלכך;_;

MichelleLev

New member
אני לא בטוחה

טב נו ככה זה בשעות ההזויות של הלילה. אני חושבת שלשלישי יש כובע שחור מכיוון שהשנים מלפניו אומרים שאין להם מושג מה צבע כובעם, כמו שתמיד אומרים על לבן.. אני מניחה שאסביר מחר בבוקר. לא ישנתי כבר יומיים.

cRitiCaL KitTy

New member
שתיכן טעיתן...../images/Emo76.gif

לשלישי יש כובע לבן... יש שני כובעים שחורים מה שאומר שאם לשניים שלפניו היו כובעים שחורים הראשון היה יודע שכובעו לבן... אבל מאחר והוא אומר שהוא לא יודע זה אומר שלאחד לפחות מהשניים יש כובע לבן... השני רואה את הכובע של האחד לפניו ומסיק שגם הוא לא יודע את צבע כובעו... אם לאחד שמלפניו היה כובע שחור אז הוא היה יודע שצבע כובעו הוא לבן מאחר ולפחות לאחד מהם יש כובע לבן... עכשיו השלישי יודע שכובעו לבן מאחר ואם כובעו היה שחור השני היה יודע את צבע כובעו... הצלחתי להסביר?

dark max

New member
סתרת את עצמך

'אומר השלישי, שאינו רואה אף אחד מלפניו:"עכשיו אני יודע מהו צבע כובעי!" אבל הבנתי את הפתרון
חידה יפה, ידעתי שאני קרובה לפתרון! *הולכת לסקול את עצמי בפינה*

dark max

New member
החידה הזו בלתי פתירה

או שזו רק אני? *-8 אם לראשון יש כובע לבן/שחור ולשני יש את הצבע המנוגד לזה של הראשון, אז הרי שהשלישי לא יכול לדעת מהו צבע כובעו [בקופסא נשאר שחור ושני לבנים]. מקרה שני: לראשון יש כובע לבן, לשני יש כובע לבן, השלישי לא יכול לדעת כי בקופסא נשאר כובע לבן ושני שחורים. לשני הראשונים לא יכול להיות כובע שחור, כי אז היו נשארים רק כובעים לבנים. אי אפשר להתייחס למה שהשני אמר מכיוון שאין סיכוי שבעולם שהוא יוכל לדעת מה צבע כובעו מידיעת צבע כובע יחיד. אם לראשון יש כובע שחור, אזי נשארו שלושה כובעים לבנים ואחד שחור. אם יש לו לבן, אז נשארו שני כובעים לבנים ושני שחורים. *הרגשה שאני מתקרבת לפתרון* לשלישי יש כובע שחור/לבן לשני יש צבע מנוגד לראשון יש כובע שחור/לבן החידה הזו בלתי פתירה.

cRitiCaL KitTy

New member
חחח פתירה פתירה...../images/Emo76.gif

אלא אם בא לך להמשיך לנסות... כבר עניתי מעלייך...

MichelleLev

New member
אני ידעתי את זה!

ברור! שאני לא אדע?! זה היה סתם בגלל השעה! XD סתם סתם.. מחוכם ;) שונאת חידות

cRitiCaL KitTy

New member
תלוי מתי... ../images/Emo76.gif

אבל לרוב אני מסכימה... מתמטיקה זה קל חוץ מגיאומטריה! איכס גיאומטריה...

dark max

New member
לאלאלא גאומטריה הכי כיף

זה כזה קל! בלי נוסחאות מעצבנות כמו באלגברה

Jifannit

New member
נצל"ש!!!!

אני-הולכת-ללמוד-באוניברסיטה-הפתוחה-יפנית!!!!!!!!!! *התחרפנות* יאייייייייייייייייייייייייייייייייייייי (אנשים, תנו להתלהב ולמרוח אותיות)

coral chan

New member
הכרחתי את אח שלי

ללכת ללמוד יפנית בטכניון. אבל כבר שלושה סימסטרים רצופים לא פותחים את הקורס. ;______________; (לבסוף הוא לקח גרמנית -_-)

למעלה