היום בתבור

היום בתבור

נוכחים: אלכס, אלישע, דן שוחט, אומנותי,גרט ואולי שכחתי עוד מישהו. הגעתי בשעה 9.30 ואת פני קידמה רוח דרומית שהלכה והתחזקה. המראתי ראשון מבין הגלשנים,(שעה 11) כשחלק מהמצנחים כבר 200-300 מעל להר. שעה שלמה ניסיתי לצוד את האחת שתישא אותי לגובה סביר אך במשך אותה שעה מתסכלת, לא הצלחתי לעבור 650 מ' כשהמצנחים ממש מעצבנים (ואני לבטח מעצבן אותם באותה המידה). לאחר שעה, נמאס לי והתרחקתי לנחיתה. כמו שקרה לי המספר טיסות בזמן האחרון, היא הגיעה ממש כשראתה שאני לא מעוניין (לא סתם, טרמיקה זה בלשון נקבה...)עשתה לי טובה וזנחה אותי ב 850. משם בגיאומטריה מתוחה לכיוו יבנאל וכלום. זכרתי כלל יסוד: כשאין טרמיקות בנתיב, טוס הצידה 90 מעלות לרוח וכך עשיתי. הגעתי בעור שיני לכביש הגישה לשרונה כשהפיינל כבר סגור לי בראש ובגובה של הרבה פחות מ 100 מ' (מעל לקרקע), הגיעה אחת חרמנית אש, והרימה אותי ל...1700 מ'. הבעיה הייתה שככל שהגבהתי, העסק נעשה סוער יותר, עד שב 1700 חטפתי את "סינדרום חגי" והתחלתי לשקשק (ולא מהקור). מכיוון שקבעתי עם דן שוחט פגישה בצמח, חתכתי דרומה, שכן, החרמנית לקחה אותי לפוריה, כנראה נשארה נעולה על הטסק של הליגה הלפני אחרונה). באלומות הכל מרים ואני שוב ב-1700. התחושה להתרומם בניגוד לרצוני, לא אהובה עלי במיוחד, אז ברחתי דרומה לאזור אפיקים ושם התחלתי לאבד גובה. חצי שעה של חיפוש רמז לכוון הרוח, ואין. לבסוף אני מהמר על רוח צפונית (סתם כי זה מה שיש שם בדר"כ...) ההימור הסתבר כמדוייק, ועשר דקות לאחר הנחיתה הגיע אומנותי הצדיק ואסף אותי. הסתבר שחוץ מגרט, שהגיע כשעתיים אחרי, ונחת במבוא חמה, כל הצ'מפיונים התפזרו להם עוד לפני יבנאל. ואפילו דן, שמשדר כל כך הרבה אמינות, לא הגיע... לסיכום, יום קיץ מהנה, הגלשן החדש שלי ממש שר לי כל הדרך, הנאה צרופה.

natyh

New member
התיאור שלך מאד מענין

הרדיו סונדה לא הראתה תנאים בכלל היום : תוכל להוסיף את השעות בהם הגעת לכל מקום? : שרונה אלומות יבנאל אתה מתאר רוח דרומית ביצאה וצפונית בחזרה שזה אומר חילוף רוח בדרך : או מפה סינופטית מאד מענינת כשאתה עובר בטיסה מהשפעה של שני אזורי השפעה שונים והרוח משתנה מדרומית לצפונית . תוכל לשרטט בקירוב משטר רוחות לפי מיקום ושעה ? אגב באתר רוח הקודש יש תיאור של עופרי אייזן ממצנחי רחיפה תיאור מאד דומה לטיסה שלך על הטיסה שלו מתבור למבוא חמה .

הפקולטה למדעי הרוח

המראתי בשעה 11, יצאתי מהתבור בשעה 12, תפסתי את הטרמיקה האחרונה בגובה נמוך בשרונה בשעה 12.20 (הערכה), הטרמיקה סחפה מזרחה, טיפה צפונה. נחתתי בשעה 13.00 התופעה של רוח צפונית באיזור הכנרת, כאשר בכל הארץ הרוח דרום מערבית, היא תופעה מוכרת ומאוד אפיינית (כמעט תמיד זה כך). אין לי הסבר לזה. למישהו יש מידע? טוב, אני מרגיש כאילו אני עובד אצלך, (אני מקווה שסיפקתי את סקרנותך הידועה בציבור. אגב, אתה כנראה איש מוזר, מתעניין אפילו יותר מאלה שטסים, ונדמה לי שאתה בכלל לא טס. תקן אותי אם אני טועה).

natyh

New member
עובד אצלי ... ח ח ח ../images/Emo13.gif

למה מתענינים במטאורולוגיה או בשייט צריכים גם לטוס ? בענין רוח צפונית בשילוב עם דרום מערבית אעביר את השאלה שלך למומחים אבל למיטב הבנתי צריך להצליב את המידע הזה עפ מפה סינופטית ורוחות שהיו בו זמנית בירדן . נראה לי שקיבלתי בקורס מטאורולוגיה הסבר מסוים לשאלה שלך הסבר שהוא דוקא מאד מענין לעוסקים בדאיה . אגב היתה לי שיחה פעם עם שמשון ברוקמן אלוף עולם בשיט מפרשיות לשעבר כידוע , הצעתי לו להרים מפרש קדמי בסירה שלי ברוח חזקה . שמשון בכלל לא התוכח , הוא לא אמר "אפילו נדמה לי שאתה בכלל לא שט" הוא פשוט הרים את המפרש הקדמי חזר אלי ואמר צדקת הרמת הקדמי אכן יצבה אותי . אתה רואה מיקי , איזה אופי ענק יש לאלוף עולם שלנו .

natyh

New member
ומנהל מחלקת טורבינות גז

בחברת חשמל עמדה שעומדת בחזית הפיתוח של החברה היום . אבל השורה התחתונה מיהו ולמה כולם משבחים אותו : כי הוא איש חושב ! ולכן הגיע לאן שהגיע . שלום זוכר את הסירה הזו ?

וואללה, רק תבקש שארים מפרש ואני

מרים. אין בעיה, רק ניסית לתהות קצת על קנקנך,מניעיך, הרקע שלך וכו'. ללא ספק סקרנות היא תכונה מבורכת ולא התחמקתי מלנסות ולספק אותה, וכך אעשה גם בהמשך.

natyh

New member
תודה

על השיתוף אכן טיסה מאד מענינת . אני חייב להודות שאני כצופה פסיבי בפורום שלא ממש מבין בספורט , אך מוצא עצמי מתענין יותר ויותר מתפקע מקנאה בכם שיודעים לעוף . פעם ניסיתי להצטרף לספורט הזה , קצת נעצרתי, אלה החיים לא בטוח שכולם מתאימים לזה , לא יודע אם זה מתאים לי, אבל הצמא לשמוע להתעמק ולרצות ללמוד עוד ועוד לא עזב אותי מעולם , אז בבקשה תרשו לי להמשיך לפחות בינתיים להמשיך להתבונן לקנא ולמחוא לכם כפיים כאן מלמטה . ואולי יבוא יום ואצליח להצטרף אליכם שם למעלה . נתי

hertzel1

New member
מיקרו ומקרו

במקרו אתה צודק ולשם כך נועדו המפות למיניהן. במיקרו (מיקרו מטרולוגיה) זה עניין פחות מדעי והרבה יותר בנוי על נסיון ו/או מזל. המיקרו הם התנאים במקום מסויים ובזמן מסויים והם משתנים כאשר משתנה המקום או הזמן. בקיץ, אחרי הצהריים, בארץ, הבריזה הופכת להיות גורם דומיננטי אבל עד שזה קורה תיאלץ להסתפק בלוג בוק הדיגיטלי של מיקי.

natyh

New member
נכון

והבריזה היא צפונית מערבית . הבריזה בשעה 1300 זמן הנחיתה עדיין לא נכנסה או רק התחילה להיכנס , למיטב זכרוני היא נכנסת בשעה 1400 14:30 ואילך אם כך הבריזה לא כל כך מסבירה את הרוח הצפונית בנחיתה. בכלל בטיסה הזו היו הרבה תופעות מענינות .

חגי

New member
הכנרת קרה יחסית ולכן מסביב לה האויר

חם ומתרומם והאויר הקר שמעל הכנרת זורם החוצה כדי למלא את החסר. למעשה בשל כך בדרום הכנרת תהייה צפונית ובצפונה - דרומית.

התיאור שלך לא ברור. חסרים עוד נתוני

נתונים. למה האוויר הקר זורם דווקא דרומה ולא לכיוון אחר? אני מציע אפשרות שונה: הרוח לכל אורך השבר הסורי אפרירני צפונית בקיץ משעות הצהרים. זה אולי קשור לבריזה שמכה בגולן ובהמשך שרשרת ההרים מדרום לגולן. הזווית של ההרים כלפי הים התיכון מפנה פשוט את הזרימה דרומה. מה דעתך?

חגי

New member
האויר הקר זורם החוצה - לא דרומה

זה יוצא דרומה בצמח ,צפונה בגשר אריק, מזרחה בפוריה ומערבה במעגן.

amitceder

New member
זו תאוריה מעניינת - אבל לא מתאימה

למציאות: עכשיו מתחילה עונת הקייט סרף בכנרת - וכל מי שעשה סקי על הכנרת גם יודע: הרוח מערבית בכל חלקי הכנרת בשעות אחה"צ - שהן שעות אפקט הכנרת. גם בחוף הצפוני, המזרחי הדרומי והמערבי. גיא - עכשיו אתה לא יכול להגיד לי: "מאיפה באות לך התיאוריות האלה?"

David Gerby

New member
צדר, הנחיתה היתה באחת בצהריים

עוד לפני כניסת הבריזה. זו תופעה ידועה שבכל אזור הכנרת יש רוח משתנה והפכפכה לפני ההתייצבות של הבריזה על צפ מע'. על בשרי למדתי כשמספר פעמים לא מבוטל הימרתי על כיוון לא נכון (פעם אחת לא הימור שלי...) וזה נגמר עם אף באדמה. אין לי ספק שמדובר בהשפעה מקומית של הכנרת ומה שחגי מתאר מתאים לתופעה. יש לי כלל אצבע לנחות תמיד לכיוון הכנרת ברדיוס של 5 ק"מ ממנה וכשאין סימני גלים של הבריזה. לפעמים ההשפעה מגיעה גם לאמצע הדרך בין אלומות ליבניאל.

דן שוחט

New member
יישר כח

עפ"י מס' הכלים בשדה ואחרי שעה לערך באויר הנחתי שאני המג'עגע היחידי באויר. כל טיסה לומדים.

כדאי לקחת מכשירי קשר. אני חוזר

למכשיר. משום מה (השפעת הסלולרים) זנחנו קצת את מכשירי הקשר, וחבל. אין כמו קבלת (ונתינת) אינפורמציה באוויר.

avikal

New member
איני מבין כלל בדאיה אך לא ברור לי :

מה הפחד בלטפס למעלה (כל עוד לא עוברים 12000 רגל ?) נראה לי דווקא עדיף להתרחק מהקרקע...

למעלה