היום בתבור

היום בתבור

אחת הטיסות המפחידות שהיו לי, הייתי אחרון בעמדה, אויר סוער משבים בין 5 ל 25 קמש בעמדה, כנף ימין עלתה חזק אני יודע כי מצאתי את עצמי חזק בצד ימין של הגלשן אחריי ההמראה .בטח לא נראה טוב למי שעמד מאחוריי(תודה לאמנון מהמצנחים על העזרה). אחריי 5 דקות של רכס נכנסתי לטרמיקה חזקה שהגיע ל+5 (בזכרון הווריו)שב 913 מטר נגמרה בקצה הדרום מזרחי של ההר והשאירה את יורם נפטלי ואלישע הרחק מתחתיי.כשעזבתי אותה סיקים חזקים עד כפר תבור טרמיקה שבורה+סינקים כל הטיסה יש לציין שהווריו עף לכל הכיוונים ולא נשאר במקום הגלשן מרגיש כאילו הרכבתי אותו לא נכון, מוזר ביותר נופל לכל הכיוונים כולל למעלה ולמטה(מכירים את הפלאסקה של הכבלי צד שמקבלים פתאום כתוצאה של מעבר מG שלילי לG חיובי?-לא כיף! שוב ל850 מטר עם סחיפה חזקה מאוד מזרחה + מגמה צפונית קלה (בהמראה הייתה מגמה דרומית) לא בא לי להכנס באויר כזה לכיוון שטחיי הבור של נחל תבור לשם זה לקח וגם נמאס לי, משכתי חזרה מערבה לנחיתה במעלה הכביש לכפר קיש, בהנמכה מעל השדות בדרך לנחיתה בגובה של כ 40 מטר מעפ"ש מהירות כ50-60 קמש מתכונן למפל רוח(השיחים למטה גועשים) נופל הגלשן על כנף ימין וצולל לתוך הריק לכיוון הקרקע במהירות הולכת וגוברת אני ספק נהנה מהחוויה ספק שואל את עצמי איך זה מרגיש להכנס בקרקע במהירות 90 קמש. בסביבות 15 מטר מהקרקע הגלשן חוזר למצב ניהוגי ומאבד עוד מספר מטרים בגובה בעקבות מומנטום הנפילה ואז מיתיישר וגומע את כל השדה בגלל עודף המהירות עד מטע התאנים בקצה המערבי שלו ומצליח לעשות פלייר כצת מצ'וקמק ונוגע עם המשולש בקרקע ומפיל כנף שמאל.לא משהו נוראי. הלכתי לצל ונשכבתי על הגב. 33 דקות טיסה, 4 קילומטר מרחק סופי ואני סחוט כמו אחריי טיסת 200 קילומטר. הייתי מבטל מחר את הליגה בכיף.

עם יותר פסיקים ונקודות במקומות הנכו

הנכונים, זה ישמע יותר טוב ויותר ברור אבל ככה יצא לי מהבטן.

אגב, נימי זה לא מוניני.

אבל לדעתי ניחוש פרוע: האם למונימי יש ביצים או ביציות?(וסליחה אם העלבתי משהו).

חגי

New member
אז מה - היית מבטל את הליגה אה???

אמנם נראה לי שפספסת גול יפה היום אבל את הליגה לא היה סיבה לבטל רק בגלל שיום קודם נראה רע. חבל שמנהל הליגה ממשיך לטעות ביחס לתכנון המשימה . אגב , הרכיב הדרומי שהופך לצפוני באוויר היה כמובן גם היום וחבל שלא נלקח בחשבון.

מבט שני../images/Emo66.gif

יצאנו מהרכב הקריר אל תוך הכבשן. אנשים סביבי התחילו לרוץ, להרים, להוריד, צעקות, ויכוחים - תזיז קצת לפה, קצת לשם! אני מנסה להשתלב בהמולה אבל מרגיש קצת שונה - זה לא כמו פעם. המצברוח טוב, האדרנלין זורם אבל הלחץ קטן קטן... מרכיב, עוזר, מוציא, מייעץ ועכשיו תורי. בתוך ההמולה הלב דופק ואני שומע רק אותו. המשב נכנס - פקודה לא רצונית של המח לרגליים בלי להתחשב בלב ואני ציפור. אבל זה טבעי. מייד אני בעניינים וללא מחשבה האינסטינקטים לוקחים אותי למקומות בהם צפצוף מרגש ממלא את חושי. לפתע, בתוך ההמולה הזו מוצא לי פינה בה הצפצוף עובר להילולה של ממש והאויר נעשה קריר ונעים. אפשר לראות מפה את הכינרת. כמה שהתגעגעתי אלייך אוי כינרת שלי! (חלאס, אין זמן לרגשות, יותר גבוה מזה לא תהיה היום...) ללא היסוס אני עוזב את את המכבסה הזו וממשיך הלאה. דיווחים מקוטעים בקשר ויש גם זמן לשתות משהו קר. נראה שאני לבד כמו תמיד - עוזר לכולם ובסוף נשאר מאחור, לא מדוייק - ירון אי שם עובד עם ראש ואני שומר עליו, והוא שומר עלי. זה לא ממש איכפת לי, אבל סתם בשביל הכיף אני עובר מעל צומת גולני ומתברג לקלילה - ירון, שומר ראשי לא מתעכב ומצטרף לריקוד (יש לציין מתחתיי וגם נשאר כך) אך כאן נפרדו דרכינו. שוב לבד במלחמה עם הטבע - אתה לא שייך לכאן הוא רומז ומזיז לי את הרקע מהר יותר. מחשבות טובות, מחשבות טובות, נו.... אני נקרע בין שדה מכובד על רמת פורייה לבין המשך לא ידוע. הטבע נכנע ופולט נפיחה - היא הולכת ומתחזקת וההחלטה כבר לא משחקת - מאוחר מדי! הוא רוצה ימינה ואני שמאלה, נו טוב, רק תעלה!! והוא עולה, ועולה, ועולה +4, +4.5 עד שקריר ונעים שוב. בצמח אין נפש חיה, כך זה נראה מ 1200 אז אני ממשיך, נו טוב. אפשר כבר לראות את הסימונים של בית הספר על שדה הנחיתה למטה. שקט פה מדי! אני לא רוצה להיות פה לבד! אני חוזר (כבר גמרתי בי"ס). אבל נראה ששוב מאוחר לי מדי ואני לא ממש מרגיש התקדמות. מספר דקות של לחץ מסתיימות בעלעול אלים שלוקח אותי ק"מ אחד מהמקום שהייתי בו (אבל מעלה). מה יש לי להפסיד? אנסה להתקדם מערבה. העלעולים לא מפסיקים להכות! איפה הייתם לפני רבע שעה?! אני בדרך ליבנאל מחליט לחזור ולנחות עם החבורה (אילן, ירון, ראובן). זה לא ממש תלוי בי ואני נלחם על כל סינק. רבע שעה לקח עד שרגליי נגעו בריצה קלילה בקרקע הצהובה והלוהטת... היום לא נגמר (בעליל), אבל לפחות החלק הקשה מאחורינו.

atzmony

New member
שברת אותי אני הולך לנשיא לבקש

חנינה .... גם אני רוצה

amitceder

New member
דודו, אתה משורר

הייתי שולח את זה לקבל פרס פוליצר או מה שזה לספרות - פשוט גרמת לי לבכות... (תן איזה קרדיט גם לגלשן המעולה והיפה ביותר בשכונה שטסת עליו....)

וולה צודק, לא הייתי מבטל.

ואכן זה לא היה דומה לאתמול, או שאוליי טסנו יותר מוקדם. חוצמזה אתה רואה איך זה ליפול לפני הטאסק הראשון? לי קרה מספר פעמים שנפלתי לפני צומת גולני שהיה הטאסק הראשון ואתה הגעת לצמח או כינרת וזה היה נראה לי בלתי אפשריאבל עובדה שעשו את זה. שיט צריך ללכת הילד בוכה

חגי

New member
לא נפלתי לפני הפיילון הראשון...

להפך - עד הפיילון הראשון טסתי מצויין ולמעשה הגעתי די בקלות בגלל שהיה לי עילוי טוב שנמשך כדקה שלמה בגלליד צפונה אל הנקודה. הטעות היתה לעזוב את העילוי כי אחריו הגיע סינק אדיר ומגובה 700 מטר בנקודה בקושי הצלחתי לטוס 3 קמ מזרחה . השאלה האימיתית היא איך מקצוענים יודעים להמנע מסיקלים גדולים של סינק שמדי פעם מחרבנים במפתיע טיסה שנראית טובה עד אותו קטע

avron

New member
סיקל של סינק או קו

חגי, היות ובדאון אפשר לנסות דברים מבלי ליפול מהר לרצפה למדתי שבדרך כלל שיש לך סינק חזק לאורך מרחק גדול זה כי אתה טס בקו לא טוב. אם אתה טס בדיוק בין רחובות זה יתן סינק חזק כל הדרך. בדרך כלל, אם לא נוגעים בסטיק, הדאון רוצה לטוס אל הסינק וישמור על הקו הגרוע. רפי לוסקי הראה לי פעמים רבות איך הוא פונה הצידה בזוית של 30 מעלות לפחות, מגיע לאזור טוב, פונה חזרה את ה 30 מעלות וממשיך לאורך הקו הטוב. אברון

חגי

New member
ככל שזכור לי טסתי באלכסון לכיוון

העילוימ שרק עזבתי דקה קודם...בשלב מסויים כבר הייתי נמוך ושיקול הנחיתה הבטוחה גבר על המשך האלכסון. מנהל הליגה טעה בכך ששוב הלג הראשון היה הקשה מכולם

ג ל נ ט י

New member
הטעות היחידה

בהנחה שהטסק היה טוב, היתה בעיה עם השעה המאוחרת שבה יצאו האנשים. אם תסתכלו על הטרקים, תוכלו לראות שמי שיצא מוקדם הצליח, ומי שאחר אכל אותה מהצפון מערביות המתחזקות. היתה הגעה מאוחרת לעמדה, פתיחת גייט מעוכבת (למה לקבוע ב 11:15 ש ב 12:00 נפתח הגייט?) ופינוי בעיתי לגולשים שרצו לצאת. להבא רצוי לשפר את זמן ההגעה לעמדה, זמן פתיחת התחרות וסידור הגלשנים (שיאפשר לאנשים שמורכבים למעלה לצאת, אם רוצים). מאחר ואני לא יודע אם סידור הגלשנים ישתפר (עובדה מצערת), בליגה הבאה אני מרכיב הכי קרוב ליציאה - מה שבטוח.

אני חייב להתערב

גלנטי, יש לך סרט וידאו של ההמראות (ובאותה הזדמנות אבקש ממך לצרוב אותו יחד עם הסרט מהגרירות). בדוק את סדר ההמראות ותראה שסחבק (כלומר אני) המריא אחרון ולמרות התחרבשות של 24 דקות בתבור הצליח לצאת. אילן לעומת זאת שיצא מוקדם ב 5 דקות קיבל תנאים בדרך של +2 ואני תנאים של +4, כלומר התנאים השתפרו עם הזמן ובבת אחת (כנראה) כבר לא היה פשוט לצאת (ראה ברטוב & גיא). בנוגע לסדר ההמראות - בהחלט ניתן לעשות משהו. תבדוק את הסרט של flytec ותראה איך מסודרים הגלשנים. שתי שורות כאשר כל אחד יכול לצאת מתי שהוא רוצה ואין הפרעה לממריאים מהאמצע. צריך רק טיפה משמעת.

למעלה