היום בשרונה

היום בשרונה

הגעתי בשעה תשע ומצאתי את עמוס בשלבי הרכה אחרונים. רוח 25-30 קמש באף. עמוס ממריא ואני כרבע שעה אחריו. טרמיקות קרועות, לעיחתים חזקות(3-4) שמעלות ל400 מ' וברגע שמתחילים לחייך, מפסיקות (כנראה שהגיעו מפולניה...)לאחר כ-40 דקות ג'יעג'וע הגיעה אחת פולניה עם כמה גנים מזרחיים וסילסלה אותי ל- 500 מ'. יצאתי איתה ובאזור כפר קמא התברר כי בת הכלאיים היתה בכל זאת פולניה ברובה, קריא: משנוכחה בהנאתי כי רבה, התפוגגה לה. שקלתי להמשיך בגלישה לכוון התבור. עם 600 מ' באמתחתי אולי הייתי מגיע, אך החלטתי לנסות לחזור, בכדי לקצר את ענייני האיסוף ובתקווה שגם בדרך מזרחה אפשר אולי למצוא משהו. הסתבר שהפולניה השאירה אחריה רק אדמה חרוכה. נחתתי בכניסה לשרונה. אילן, עמוס וירון יצאו עם אחותה התאומה של הטרמיקה שלי, אלא שהם החליטו להמשיך לכוון התבור ונחתו בשדות שבין ההר לכפר תבור. צדר לא יצא וטוב שכך...(חסך לי את האיסוף)היום הסתיים בניגוב הרגיל במסעדה בתחנת הדלק של כפר קמא. מחר מסתיימת חופשתי בת ה- 10 ימים (אשתי חוזרת מחו"ל)אז מי מצטרף????

הנה ההסבר:

פולניות הן יהודיות ממזרח אירופה, מזרחיות הן יהודיות מארצות ערב. וההבדל בינהן: כמו ההבדל בין אשה לפילגש: יום ולילה... האנלוגיה לטרמיקה, למי שעדיין לא הבין (ושמו מתחיל באות "ח"): חוסר הפרגון של טרמיקה בלתי חושנית שלא גומרת (בבסיס ענן הכוונה).

למעלה