היום בשרונה

היום בשרונה

הגעתי ראשון - מה שהתברר בדיעבד כמזל שלי! רוח 20 קמ"ש באף. האחרים הגיעו כשהייתי כבר מוכן (11.30) "היטלר ומוסוליני" עזרו לי להמריא וכמובן שההמראה הצליחה (אם היטלר בצד אחד ומסולוני בצד השני, כאשר היהודי באמצע, ברור שהוא יברח מהר)...לאחר חצי שעה של גיהוץ, השמים 8/8 ואין טרמיקות, אני מבחין שהרוח נחלשת וגונב נחיתה בקרבת העמדה. האחרים ממריאים, ופרט לגרט ועוד בחור חדש שלא זיהיתי, שמגהצים קצת, כולם בסופו של דבר, (כולל גרט והבחור) נוחתים למטה. חמש דקות לפני שהגעתי הביתה, שמעתי משמוליק שרכב החילוץ שקע בבוץ... עכשיו לך תספר להם שבאמת לא שמחתי לאידם... בסה"כ אחרי שלושה חדשי הפסקה, להוציא שתי טיסות בשבוע, ועוד באמצע החורף - לא רע בכלל.

חגי

New member
טעות חמורה

ידוע שבחורף ברגע שמאבדים את אחיזת הרכס יש להתחיל גלייד מזרחה כדי לנחות קרוב ככל האפשר לתחילת דרך העפר שכרגע היא דרך בוץ. הטעות נעשתה בעבר וכנראה תעשה גם בעתיד. אצל אילן באוסטרליה הטמפרטורה 42 מעלות ... סתם שתדעו.

חגי, אני כרגיל לא מבין אותך

מה פרוש המילים: "ידוע שבחורף?" למי ידוע? האם יש חוקי זהירות שונים בין החורף לקיץ? לדעתי, גולש מנוסה מחליט בעצמו מהו מרחק הבטחון בין הרכס לכנף הגלשן (אין שום מספר קבוע בשום חוק), וזה הנתון היחיד המעניין מבחינה בטיחותית - קריא: כל עוד אני מספיק רחוק מהרכס, אני טס טיסה בטוחה. מה שאתה טוען, ניתן אולי לאמץ לגולשים חסרי נסיון, מבלי להפריד בין החורף לקיץ (ואיך טסים בחורף או בסתיו?) בקיצור חגי יקירי - אתה שוב: קודם כותב אחר"כ (אולי) חושב !!! ולא שאני חף מטעויות חמורות בגלישה, אבל כאשר קורת טעות כזו- תאמין לי שאני מודע לה (ולפעמים גם משלם את מחירה) אבל כאן, בפירוש לא נעשתה כל טעות ובטח לא טעות חמורה, כפי שכתבת בכותרת תגובתך.

חגי

New member
אני מודה ...מודה... מודה... שאין לי

מושג על מה אתה מדבר....מיקי.

חגי

New member
נו ולנסקי - לא ברור לך עכשיו שאני

יכול רק להעריץ את עצמי???? נפלתי מצחוק מהקטע.

חגי, מספיק עם המניפולציות

אם אתה לא יודע איך לצאת ממצב טפשי שנכנסת אליו, אל תנסה להאיר אותי באור של מי שדבריו לא ברורים. אני אפילו לא חושד בך בטפשות, ואני משוכנע שאפילו אתה הבנת!!! בקיצור, תפסיד בכבוד, (אני לא עמיר שלום...), ואני בטוח שעדת מעריצך לא ינטשו אותך בשל כך. חוץ מזה שתמיד חשבתי שאתה צוחק רק בדרך לבנק (כשהולך לך...), מעבר לכך, באמת לא הבחנתי בהרבה הומור, או יותר נכון: ההומור שלך לא מצחיק...

kitoman

New member
חגי, תן לי להיות העו"ד שלך....:)

אני יודע שאתה בטח אומר שאתה לא צריך וכ"ו...אבל תן לי בכל זאת.... מיקי...(נראה לי) שמר חגי בסך הכל התכוון לטעות החמורה שהיתה עם הנוחתים שנחתו במרחק רב ממקור שביל העפר, מה שגרם לרכב החילוץ לנסוע אליהם ולשקוע בבוץ, הטעות היתה לגבי אלה שנחתו במרוחק, חגי כלל לא התייחס לטיסה שלך, (וגם אם טעיתי חגי...מה אכפת לך, תן להרגיע ת'בחור), ואתה מיקי פירשת לא נכון את אמירתו של חגי, כי אתה כל כך מוכשר בגלישה (אני מנחש שזה באמת המצב), ואתה יודע את זה, ואין סיכוי שמישהו יגיד לך שאתה טועה. אז בו נסכם שהייתה פה סך הכל טעות של אי הבנה, קורה, מיקי....קורה :) קח בחיוך זה בטח לא עושה אותך טיפש פתאום, זה רק מוכיח שיש לך את הדריכות הנחוצה לגולש אויר. (חגי...אם צדקתי, אתה מוזמן לשלוח תרומה $, ואם לא אל תספר)

חגי

New member
כל מה שהיית צריך לכתוב לו זה

הפוסל במומו במומו פוסל "...יקירי - אתה שוב: קודם כותב אחר"כ (אולי) חושב !!! ..."

atzmony

New member
that was me the new guy on the

Ridge That was my first time at that starting place and after a short introduction by Nimrod which told where to land , but from upthere it look to far to reach even when gliding directly (maybe the performance of the glider is the issue here)and to many absticles. anyhow after I ask Elad which showed me the nearer field to land and so I took off and succeed to Ironing (love this expresion) m abit and went down after 10 min aprox. but as Miki says after three month of no air time even that short time is like "seven minute in Heven" m

חגי

New member
לעוץ - שימי לב לפיתול בתמונת ההמראה

ואג ... מה זה ה"תיקון" - האם שפצרת את התמונה המקורית ואיך?

atzmony

New member
כן שיפצרתי אותנ מה לא רואים?../images/Emo2.gif

השתמשתי בתוכנה בסיסית שמגיעה עם אקרובטרידר פשוטה אך יעילה Download Photoshop Album 2.0 Starter Edition

../images/Emo23.gifהיי חגי!

מדברים בפורום על "פיתול הכנף", אבל אף אחד לא מסביר לאלו שלא מבינים בשביל מה צריך את זה? אז אשמח אם מישהו יעשיר אותנו בהסבר מקצועי בנושא "פיתול הכנף". בברכה ארנון הר לב עגור

טוב ארנון אז ככה...אני אסביר לך

בקצרה כי אתה מהחברה ובטח תבין מהר...
פיתול=זווית ההתקפה נמוכה יותר בקצוות הכנפיים. יתרון-שורש הגלשן(אף)נמצא בזווית התקפה גבוהה יותר ומזדקר ראשון(כלומר לפני קצוות הכנפיים)ובכך גורם לאף ליפול קודם. אולי יש מקום להוסיף אבל אני מניח שהעניין הובן.

חגי

New member
אם אני לא טועה (ואכן זה לא קורה) אז

גיא נשמה - תשובתך חלקית מאד. אם בקצה הכנף לא תהיה זוית התקפה נמוכה יותר אז הגלשן יהיה בלתי יציב ולא ניתן להטסה. למעשה הדבר שמבטיח יציבות בעילרוד הוא המצאות זוית התקפה נמוכה יותר בקצות הכנף שממוקמות למעה מאחרי מרכז הכובד. מי שמעוניין בהסברים מצויינים ומקצועיים יחפש בלינק בפרק 6. הלינק מומלץ מאד וגם תוכלו לתרגל קצת אנגלית .

../images/Emo23.gifהי מתן אל!

כמו שחגי העיר לך זאת תשובה חלקית. פיתול הכנף יוצר את יציבות העילרוד ומונע כניסה לסיחרור עקב הזדקרות כנף. וכמובן פיתול הכנף פוגע בביצועי הכנף. עכשיו שהבנו את העיניין, אני שואל. מדוע למצנח הרחיפה יש פיתול הפוך מהפיתול של גשלן האוויר?. בברכה ארנון הר לב עגור

למעלה