היום בערך ב9:40 בבוקר

soulbird

New member
היום בערך ב9:40 בבוקר

הייתה תוכנית על ADD ןADHD בערוץ 2 חייבת לומר שהיה מעניין.הייתה שם אם שלבן שלה יש ADHD ועוד שני מומחים אחד מהרפוא ססינית ואחת מומחית ליקויי למידה. דיברו על ריטלין ארוך טווח וקצר טווח וגם על שיטת אלבאום(משהו כזה). היסכלתי חוץ מזה אני יחסית בסדר . תקופת מבחנים מתקרבת . ואני במסלול הטיפולי

מיכלבי

New member
האם את יכולה קצת לספר על מה שנאמר

לגבי הרפואה הסינית? הם מציעים משהו מכיוון הרפואה הסינית?

soulbird

New member
אמממממממממ ממה שהבנתי

שזה לא ממש הרבה
הרפואה הסינית מדברת על ליחה והאיזון בין הלחות או משהו כזה. ליחה כמה וליחה קרה שליחה חמה = היפר האמת שהקשבתי בחצי אוזן

התכנית בערוץ 2

נקראת לשבת לקום - הוקלטה לפני כשנה והשתתפו: ורד שחף גולן - אמא לשלושה שחוותה תהליכים רבים עד שהחליטה לתת לילדים ריטאלין. ד"ר ורדה גרוס צור - נוירולוגית בחסד ויו"ר איגוד הנוירולוגים בישראל. תמי - אמא ומטפלת בשיטת אלבאום ראובן ב. - מטפל סיני ראובן סדן - מנהל עמותת ביחד. התכנית דנה באספקטים שונים לטיפול בילדים עם הפרעות קשב וריכוז - לסיכום נאמרו מספר דברים: 1. מי שיש לו כסף לא צריך תמיכה ממערכת החינוך - מי שאין לו כסף וצריך את מערכת החינוך - אכל אותה. 2. למרות הדמוניזציה שיש לריטאלין - הוא טיפול אפקטיבי ברוב המקרים של הסובלים מADD ן- ADHD 3. רפואה סינית, שיטת אלבאום ואחרים = כל עוד הם נעשים בפיקוח של מרפאה קונבנציונלית וכחלק ממערכת טיפולים - הם יעילים. 4. ברוב המקרים הסובלים העיקריים הם ילדים משכבות מצוקה שלהוריהם אין תקציב לטיפולים מערכתיים או אבחונים מסודרים שלרוב עולים כסף רב. יש לציין שהתכנית היתה פיירית וכנה וניסתה להביא את כל המידע האפשרי ללא התייחסות לכל מיני סטיגמות או כתות או כל מיני מרעין בישין... אפרת

שרי3

New member
רפואה סינית

ברפואה סינית יש התיחסות להפרעות למידה וקשב גם בדיקור ,גם בצמחי מרפא וגם בתזונה. ההמלצות שלהם לילדים הסובלים מבעיות קשב וריכוז לא לאכול דברי חלב, צבעי מאכל חומרים משמרים וסוכרים ריקים. בטיפול בדיקור הם מנסים "לפזר" את המחסום בין הילד לעולם.

teen-spirit

New member
אממממ...

אני ואמא שלי גם ראינו את זה עכשיו כשאני מבינה קצת יותר דברים זה היה מעניין. אבל היית שם קצת אוירה של פופוליטיקה

למעלה