היום במתנס

aorly

New member
היום במתנס

שלום. היום קרה לי משהו שמאוד הרגיז אותי. אני מנויה במתנס ששם יש בריכת שחיה, ושוחה שם כבר בערך 3 חודשים. אז הכנתי צבע לצבוע את שערי, ואח"כ לשים כובע ים וללכת לסאונה. היתה שם מישהי שאומרת לי אסור ףה לעשות צבע. שתקתי חודש שעבר גם כן עשיתי ואף אחד לא העיר לי. ולא אומר כלום. והמישהי הזאתי שאני לא מכירה כלל היתה שם עוד איזה שתיים שבכלל לא התייחסו לזה. היא אומרת לי שאם יתףסו אותי אני בבעיה. ואני חשבתי לעצמי שאם אני בבעיה זה יהיה רק בגללה... כי היא היחידה שראתה אותי ולה זה הףריע. שתקתי. חשבתי שזה לא נכון. ומה זה מףריע לה בכלל שאני עם צבע על הראש, כאשר אני בסאונה. או בבריכה. כאשר הכובע מגן על הצבע עם השער שלי. כל זמן השחיה ראיתי שהיא מסתכלת עלי, ושהיא מסתודדת עם אחרות עלי... בקיצור. המשך היה בסדר. כאשר אני באה לקחת את המנוי, התבקשתי לגשת למנהל. הכרטיס שלי היה אצלו. ואז נגשתי אליו. ידעתי כבר על מה הוא הולך לדבר איתי.... והוא אומר לי שאסור לעשות ףה צבע במלתחות ולא ללכת עם זה לסאונה, ולא לבריכה, ולא למקלחות. ושהגיעו הרבה תלונות על זה... אמרתי שלא ידעתי... והוא החזיר לי את הכרטיס. מה שאני חושבת זה שאין תקנון כזה, זה גם לא נכון וזה מאוד הרתיח אותי על כל מה שהיא עשתה. הרי אני לא לכלכתי, ואף אחד לא סבל ולא הרגיש מה שקרה. ואם היא לא היתה רואה אותי שמה את הצבע, לא היו יודעים מה יש לי מתחת לכובע... זה מה זה הרגיז אותי. אמרתי לו שלא ידעתי שאסור... אבל בףנים רתחתי. מה דעתכם והאם הם צודקים. לדעתי היא סתם מקנאה. אבל מצד שני תמיד אני נקלעת לסיטואציות כאלה ממש לא נעימות. ... אני עכשיו רוצה לגדול רוחנית. וסיטואציות כאלה רק מנמיכות אותי, והרבה זמן לא יכולתי לשכוח את זה... עד שזה עבר לי.... בתודה על התייחסותכם.

ערב-טוב../images/Emo9.gif

לדעתי , יש זכות להנהלה להחליט מה חוקי המקום כפי שכנראה את צריכה להחליט - מה החוקים שלך בחיים
ומי שרוצה לגדול רוחנית- צריך להבין שעליו לכבד את המקום שהוא נימצא בו, אך קודם כל לכבד את עצמו !!! לגבי ההרגשה של דברים או סיטואציות שמנמיכות אותך, שנאה וכעס עד שנרגעת- זו עבודה שלך ... זה מה שמקדם את הדרך שלך במסע החיים . בהצלחה אריאלה באהבה

aorly

New member
אריאלה

תודה על תגובתך. זכותה של ההנהלה להחליט על חוקי המקום. אבל החוק הזה לא כתוב בשום מקום. ונראה לי שכאשר הוא אמר את מה שהוא אמר זה היה רק בגלל "לחץ חברתי" ולא בגלל שזה הףריע לו ממש. וגם הצורה שהוא אמר את זה... כאילו מנסה לצאת ידי חובה. באהבה אורלי

ברוך בואך הנבוכה../images/Emo140.gif

הרשי לי לענות לך בתור אשת מקצוע... אני מדריכת שחיה כבר למעלה מ18 שנים. מצילת בריכות בערך אותו פרק זמן. כן יש לי מקצועות נוספים חוץ מרוחניות. ובתור אחת שמבינה מעט עניין אסור בתכלית האיסור להכנס עם צבע למי הבריכה. במי הבריכה יש כלור רב שאוטומטית מוריד את הצבע... ואז... א' חבל על הצביעה כי היא מיד נעלמת. ב' החומרים הכימיים שמשתמשים לצבע שיער יורדים ישר למים ומזהמים את מי הבריכה. אלו ששוחים על באמת מכניסים את ראשם למים ולא אחת שואפים ובלועים בטעות את מי הבריכה... במידה וישנם חומרים כימיים במים הם מיד נכנסים לגופו של השחיין. המים הינם מים עומדים שעוברים סירקולציה וטיפןל בכלור בלבד. כלור יכול לטפל בחידקים מעטים ובפסולת מסוימת לא בחומרי צבע... הראקציה הקשה שיכולה להיות בן הכלור לצבע היא רעילה, לך ולשוחים. כובע הים אם הוא לא עשוי מסליקון ולא עוטף את ראשך בערך כמו "קנדון"... לא עושה את עבודת ההגנה לא של ראשך ולא של המים. ומכאן ששום תרוץ שבעולם לא ישכנע אותי בתור מצילת בריכה או מנהלת בריכה לתת לך להכנס למים במצב זה כי הוא מהווה זהום סביבתי. וכנראה אם מקרה זה כול כך השפיע עליך , משמע שאת צריכה לבדוק עם עצמך מספר נקודות. מה יש לך מול חוקים ותקנות? (האם את מסתדרת עם עולם הגבולות?) מדוע את מרגישה צורך להפר אותם או לשבור אותם (תשומת לב חסרה?) מה יש לך מול בעלי תפקידים או דמויות סמכותיות? ( האם את לא מוכנה לקבל הוראות מאף אחד)... מה פתאום את מבצעת פעולות אינטימיות בריש גלי? למשוך תשומת לב? מה פתאום את צובעת שיער במקלחות ציבוריות? האם את מודעת לכמויות החומרים הרעילים שאת שמה על ראשך? (שאלה של בחירה אישית...) ואם בחרת לעשות זאת עשי זאת בביתך... וזה מזכיר לי את עם המעשנים שלא מוכנים לקבל בשום אופן שעשן הסיגריות פוגע בסביבה ובבלתי מעשנים. ההתיחסות שלך לסיטואציה מראה לי איזו שהיא אגואיסטיות הרסנית בדיוק כמו של המעשנים... ואל תגידי לי שאת מעשנת. סיגריה זו המגפה הקטלנית ביותר של הדור. שוב בחירתו של אדם כבודו, ביחס לעצמו בלבד ואל לו לפגוע באחרים. אם הוא ינסה בכוח לפגוע באחרים עליו ללמוד לקבל את התנגדויות הסביבה כלפיו. את יודעת מה? בתור אדם שרוצה להיות רוחני התרגיל הראשון שעליך לעשות הוא לגשת לגברת ולאמר לה תודה? מדוע? כי היא היתה מראה משקפת של עצמך... אולי את זו שכול הזמן מעירה לאחרים בחיי היומיום ולכן כול כך מפריע לך שמעירים לך? תחשבי על הנקודה. ותפסיקי לכעוס, הכעס הוא דרכו של הגיהנום. בהצלחה

aorly

New member
למיכל מנדל

כל הכבוד לך על השקעתך הגדולה בכל הכתוב לעיל. קודם כל אף אחד מכל הדברים שתיארת לא קרה. משום שהכובע מסיליקון שלי היה אטום לחלוטין, ולא נכנס כל צבע לבריכה. אין לי כלום נגד חוקים ותקנות רק יש לי נגד חוקים שממצאים אותם אנשים אחרים שהם רכלנים. וףטףטנים, ואני בדיוק ההיףך, כך שהיא בכלל לא המראה שלי. ואני ראיתי מישהי בבריכה קודמת שהייתי שוחה שם, עושה את זה, ומאז עשיתי את זה עוד ףעם או ףעמיים ואף ףעם לא העירו לי על זה. למי זה מףריע אם נ וחוץ מזה, זה בכלל לא דבר אינטימי, ואת שוגה לחלוטין. וחוץ מזה, מה מףריע אם אני הולכת עם כובע על הראש, או מגבת לסאונה, ומעבירה 20 דקות, ואח"כ שוטףת את הראש? ולמה אני עושה את זה בבריכה? בגלל שכמעט כל יום אני בבריכה, וטואז אני חוףףת את השער, ומכיוון שעשיית צבע דורשת חףיףה של השער, שילבתי את שני הדברים ביחד, ואני לא ראיתי בזה כל ףסול. ואף אחד לא יכול להגיד לי שזה אסור. ואני בכלל לא מחףשת תשומת לב אשר כזאת ממש לא!!! ואני גם כן לא מעשנת. שונאת מאוד שמעשנים לידי, ואף אחד לא עושה את זה לידי. כי ישר אני מעירה. כיום זה כבר חוק, ףעם זה היה סתם מףריע לי. טוב, מקווה שעניתי לך. אורלי

BlackJack1

New member
אם כבר דיברת על שחייה

תוכלי לפרט על איזה שרירים אנחנו עובדים שאנחנו שוחים בסגנון חזה וחתירה?

אתה כול כך מתוק מדוע מעניין לך?../images/Emo140.gif

איזה סוגי שרירים אנו מפעילים בשחיה? אני מאמינה כי אתה רוצה לפתח אותם בצורה הטובה ביותר. ובכן: בתנאי שהראש במים והפה מוציא בועות... בסגנון חזה עובדים כול שרירי בית החזה הקדמי והגב העליון. שרירי הצואר והעורף עובדים חזק וישנו עומס על שרירים אלו. ישנו עומס על שרירי גב תחתון... עם עובדים נכון עם הרגלים אז אנו מפעילים את שרירי המפסעות ושרירי הרגל הפנימים וכפות הרגלים בצורה מושלמת. לגבי שחית החתירה: שרירי הרגלים כמו הארבע ראשי ושרירי הירך האחוריים עובדים חזק כמו גם שרירי כף הרגל. שרירי הידיים בעיקר רצועת הכתפיים הקדמית והאחורית. אין עומס על עמוד השדרה האחורי. מעט עובדים שרירי הצואר בעיקר עבור תהליך הנשימה. בגדול ספורט השחיה הוא הטוב ביותר משום שבגדול העומסים המופעלים על הגוף בתוך מים נמוכים מעומסים המופעלים על הרגלים: קרסולים, ברכים וגב בתהליך בצועה תנועת הריצה. בהצלחה בכול ענף ספורט שתבחר...

BlackJack1

New member
תודה ../images/Emo13.gif

למה אני שואל? אחרי שבמשך השנים האחרונות הייתי פעיל מאוד בתחום הריצה,כעת שהתחלתי להרגיש כאבים ברגליים,ולפני שאני חוזר לצבא בקיץ,אני רוצה לחזור בכושר מסויים,התחלתי לשחות לפני חודש בערך ורציתי לדעת יותר על מה אני עובד במהלך הפעילות הרטובה ושוב תודה

BlackJack1

New member
את שלב הגיוס עברתי ../images/Emo13.gif

כבר באפריל אני בחופשה עד חודש הבא אבל לא משנה בכל מקרה שוב תודה ובהצלחה גם לך בכל אשר תעשי

תשמע

ראיתי את הסרט מלחמת הכוכבים זה היה מספיק - אפילו שלא סיימתי אותו - התגעגעתי - פסיכית - מה לעשות - פעם פה פעם שם פעם בכל מקום ופעם בכלל. זה היה אות כבוד להערכתי - לא יותר מזה.

גם אני שואלת זאת...כנראה בגלל שאני

מדריכת שחיה ומצילת בריכות ... ואולי כי הפורום הוא מאד פתוח. מודעות פנימית היא גם לדעת להכיר את גופנו מבפנים. שרירים עצמות, מערכות נשימה עיכול מערכת עצבים מערכת כלי הדם וכו'... לכן בהחלט יש מקום לשאלות מסוג זה. אדם מורכה מגוף, נפש רוח ונשמה. לכן בהחלט אפשר לפתח דיון גם על פעילות גופנית ואני שמחה לשתף אתכם בידיעותי מתחום עולם הספורט, הרי הייתי מורה לספורט 15 שנים. אז הרגישו נוח לשאול ככול העולה על דעתכם. בהצלחה

אולי אני לא יודעת לגדול

כנראה יש בי המון חלקים ואולי גם חלק אחד שלם אחד שהוא בוא נגיד את זה "עצמי" כלומר מי שאני, הטעות שנוצרה "התאונה" היתה אחרי איזשהו עיקצוץ תמידי באוזן שלי שנוצר שם, לאחר מכן התהליך היה מבחינתי כמו שהוא כיוון אקדח לרקה שלי ולא שיחרר והקסים אותי בחלקלוקות שלו וגם הפחד ממנו שהוא יצר עלי - כנראה שאני באמת לא יודעת כיצד לגדול - ומה שמדהים אותי (יתכן) הוא גדילה של 20 שנה עם הגורו שלי - שלמדתי ועודני למדה ממנו - אך זה כבר לא מספק אותי - הוא טען המון שנים לפני שאנו צריכים לעמוד על רגלינו, אלא שהעבר כנראה השאיר עלי חותם של אהבה נכזבת שקטעה לי את החיים, ומשם הדרך הייתה נוראית לעבור את הטרנפורמציה הזו של כלי מלא לכלי ריק - יתכן כי לא חשבתי שיהיה בית אחר מבלעדי המשך חיי עם הגורו שלי - שזה קרה במקום אחר מישראל - לא יודעת - קשה להתחבר בישראל לפחות בשבילי זה היה כך, תחשבי לעבור ממקום ירוק חופשי יפה וקסום לעיר פיח כמו תל אביב, החרדה הקשה של המעבר, זה היה בום בפרצוף, כנראה שגם לא אתבגר בחיי, כי כנראה זה עבר - אי אפשר שוב לדעתי להתגבר אחרי שהתבגרת בגיל צעיר ונולדת ילדה קטנה ומקסימה - שוב להתבגר, ואז אולי גם כן - ואני לא יודעת כיצד עושים דבר כזה בישראל. לבוא לשבת ליד אנשים זרים בכיתה - לחץ - כל מה שקורה בחוץ משפיע על הפנים במיוחד על ילדה שכמוני - ואני באמת שונה במציאות - עם קצת והרבה חוש הומר בסופו של דבר. סתם פירקתי עול.

גם אני לא מבינה

יתכן את נסתרות הגבר גם הוא תעלומה הדרך היחידה שלי הינה לחוות את הדברים פנימה, הרי זה אפשרי לראות מה האדם רוצה מלכתחילה, אין לי בעיה להיות בשום מקום, העיקר שמה שחשוב אולי לי הוא הבריאות שלי מעל לכל, ולכן זה היה חייב להסתיים, כאשר הבנתי זאת, אולי באמת אני הולכת על הריק, ואולי זה טוב !!!!

את ראית שהבן אדם

כיוון אלי אקדח !!! אני לא רדפתי אחריו הוא פשוט רדף אחרי כמו צללית, ולא עזב אותי !!! אולי אותי מעניין מדוע הוא עשה זאת ? מה גרם לו לעשות זאת ? ובאמת היכן היתה הנקודה שבה התמסרתי לו - לפיתוי - אני לא זוכרת את הרגע הזה, במדוייק, אני יודעת שהוא זה שרדף אחרי עם סכין לכל מקום.

גדילה רוחנית

אני רואה את כל אלפי המילים שכתבת בנושא האירוע בבריכה, גם בהודעות המשורשרות. נצא מנקודת הנחה שאת צודקת? תראי כמה זה מפריע לך... את רוצה לגדול רוחנית? בדיוק בגלל זה באות אלייך אותן סיטואציות הן בעצם הזדמנות פז בשבילך ללמוד על עצמך, ולהתגבר על דברים שמגבילים אותך, מחשבתית ורגשית ומנטלית ורוחנית. תסתכלי על כל המאורע בפרספקטיבה רחבה יותר (כאילו זה קרה לפני עשר שנים) - מה את יכולה ללמוד על עצמך? על העולם? כמה זה באמת חשוב לעומת התקדמות רוחנית? הנסיבות הללו ימשיכו לבוא אלייך כמו מגנט, עד אשר תלמדי להתייחס אליהן בצורה אחרת. אם תתני לכל מקרה שכזה להשפיע עלייך אוטומטית בכיוון מטה, תמשיכי במעגל הקסמים של "הצדק עימי, זה לא הוגן, למה זה קורה לי, עכשיו רע לי בגלל זה" אם תפתחי מודעות פנימית לתגובה שלך למאורע חיצוני, תגלי שאין לו יותר שליטה עלייך חוץ מהכוח שאת מוותרת עליו, האנרגיה שאת נותנת לו. ואז כבן-אדם רוחני החי בעולם הזה, תתמודדי בשלוות נפש עם אתגרים חומריים בעולם - כמו למשל אותו חוק לא כתוב על צבע בבריכה. תוכלי גם לראות בבהירות רבה יותר מהי הפעולה הטובה ביותר מבחינתך, לעצמך ולכל הנוגעים בדבר, שתביא פחות שליליות ויותר אהבה/טוב/שמחה/שלום. מקווה שיהיה לך עתיד קסום ומתוק של פריחה רוחנית

למעלה