היום בירושליים:

ראליסט

New member
היום בירושליים:

אנשי כהנא:"שרון בוגד". ההתרעות על סכנה בטחונית לשרון,באות...שוב (כצפוי) ,מהימין הפשיסטי. מתי נבין שבימין הפשיסטי צריך לנהוג כמו במחבלי החמאס??? כשעוד ראש ממשלה ירצח פה???

מי פאשיסט?

הפשיסטים היחידים פה זה השמאל. בגלל השמאל האנטישמי נרצחים אלפי יהודים. השמאל זה מפלגות פועלים, והייטלר ומוסליני באו ממפלגות פועלים.

ועוד

עד היום מפלגות השמאל בעולם תומכות במדינות ערב ותומכות בהשמדת היהודים. אז הפשיסטים היחידים פה זה השמאל.

ליתר דיוק:

היטלר השתמש במפלגה הסוציאליסטית ככיסוי - הוא לא באמת היה סוציאליסט - בוא נגיד שרעיונות שיוויון ערך האדם לא בדיוק גורמים לאחד לרצוח מליונים. ומוסליני אמנם בצעירותו הלך אחרי רעיונות הסוציאליזם והיה פעיל במפעלים הסוציאליסטיים, אבל אחרי שמרגריטה פאטראצ'י נכנסה לתמונה הוא זנח את האידיאולוגיה הזו. לא נרצח אף יהודי בגלל שמאל אנטישמי. אגב - אתה מדבר על שמאל חברתי באירופה, וכאן מדובר על שמאל מדיני בישראל. שני דברים שונים לחלוטין. ובנוסף - פאשיזם, מעצם היותו פאשיזם, הוא ימני. אל תעשה את השטות של לכנות את השמאל פאשיסטי - פתח מילון ומצא ההגדרה - הפאשיזם כוחני, דוגל בפטריוטיות מוקצנת (שכמו במקרה ישראל כיום מונע ראייה נכונה של הלך הדברים) ובמלחמה כאמצעי. המממ.... שמאל? i think not

אריק ל

New member
פשיזם מעצם היותו פשיזם הוא ימני?!

שטויות במיץ! ימין דוגל בליברליזם ובקפיטליזם. הוא דוגל בחירות האדם ובאינדווידואליזם. כל אלו הם ערכים שהפשיזם התנגד ומתנגד אליהם לחלוטין. האם ברה"מ וצפון קוריאה אינם משטרים כוחניים? האם סטאלין, מאו, ופידל קסטרו אינם פטריוטים מוקצנים? האם לא כל הקומוניזם מתבסס על מלחמת מעמדות? לכן פאשיזם איננו שמאלי ואיננו ימני. מדובר בעיוות של הסוציאליזם, כתגובת נגד לסוציאליזם שהיה קיים באותו זמן. זה שהימין הסכים לקבל את היטלר לקואליציה לא אומרת שהיטלר היה ימני, אלא פשוט שגם הוא, כמו הימין, התנגד לקומוניזם. אבל היטלר גם שנא את המערב ואת הקפיטליזם וליברליזם. בקשר למה שאמרת - "לא נרצח אף יהודי בגלל שמאל אנטישמי". אולי לא נרצח, אבל ידועה לכולם השואה השנייה שתכנן סטאלין ליהודי ברית המועצות, ושהיא נפסקה רק בגלל מותו. מה גם שהשמאל העולמי היה אנטי-ציוני ואנטישמי במשך עשורים רבים, ותמך בעולם הערבי במקום בישראל. ככה שבהחלט גם לשמאל הקומוניסטי יש חלק גדול ביותר ברדיפת העם היהודי.

ראליסט

New member
שוב הבנת נקרא לקוייה:

דיברתי כפשיסטים על הימין הקיצוני-הכהניסטים ותומכיהם,ודומים להם כמו פיגלין,שלאסונינו חדרו למפלגת השלטון.מי דיבר על הימין ככלל? אני אמרתי שסטאלין ופידל אינם קיצוניים?? איפה קראת את זה.בעיני הם גרועים וקיצוניים כמו הימניים . על איזו "שואה שניה" של סטאלין אתה מדבר? יפה-אתה באמת בן-אדם,ואני מעריך את זה שאתה קורא לרצח 20 מליון רוסים (ביניהם יהודים-והרוב לא),ע"י סטאלין,שואה.(זה לא נאמר בציניות). דווקא ממך ציפיתי,שהשואה היחודית שנפלה על העם היהודי-ע"י היטלר,לא תושווה לרצח העם שעשה סטאלין בעמו שלו.למרות שאנושית זה לא פחות גרוע. מובן שאתה אוהב להמציא.אבל איזו "שואה" תכנן סטאלין באופן אישי לעם היהודי??? מוכן לצטט לי ספר היסטוריה שמספר עליה? מעניין שסטאלין נפטר בגיל מאד מבוגר.איך לא הספיק לחסל את כל יהודי בריה"מ במשך עשרות שנות שלטונו,אך הספיק לחסל עשרות מליונים מבני עמו??? באמת-לסלף את ההיסטוריה סתם? הרי אתה מבזה את המתים והניצולים של השואה,גם אם בלי כוונה,בכדי להתווכח... רק השמאל העולמי היה אנטישמי במשך כל השנים? מה עם הכנסיה הנוצרית ,שלחמה בשמאל בכל ההיסטוריה הקצרה שלו (השמאל קיים רק 300 שנה).אולי תדגיש פעם אחת מי היה הרודף הגדול של היהודים ,זה אלפיים שנה? היטלר עצמו לא היה ימני או שמאלני במובן הכלכלי.אבל (ולא שזה משנה לימינו),היחידים שלחמו במפלגה הנאצית עד שעלתה לשלטון ,היו הסוציאליסטים-והיהודים שכמעט כולם היו חברי מפלגה זאת.הרי כשהיטלר עוד עלה לשלטון באופן דמוקרטי,הוא עשה קואליציה עם הימין הכלכלי,שנכנס אליה בעיוורון בכדי להשתיק את יריביו מהשמאל הכלכלי. רק מה זה קשור? האם אמרתי אי פעם שהשמאל הקומוניסטי לא רדף יהודים??? מה אתה מוציא ממני דברים שלא נאמרו על ידי? ומה הקשר בין זה,לבין הפשיסטים שלנו? (שלצערי הרב קיימים ובאים מהכהניסטים).

אריק ל

New member
יש לך כינוי חדש?

לא ידעתי שהכינוי שלך הוא "אין כמוני יש לי פוני". אם תשים לב, הגבתי להודעתו של אין כמוני, וההודעה שלי כללה מידע שטועם לטענות שהעלה אותו אין כמוני. הוא לא דיבר על כהנא, הוא דיבר על פאשיזם והשמאל העולמיים וההיסטוריים. מישהו הזכיר קיצוניות? אתה באמת מבולבל לחלוטין וכותב הודעות שלא קשורות. בקשר לשואה השנייה - צא ולמד היסטוריה. סטאלין תכנן לעשות שואה שנייה בעם היהודי. הוא כבר החל במסע אנטישמיות פרוע, וכבר בנה את הרכבות לסיביר והכין שם את המחנות. מה שהפסיק את השואה הזאת מלהתחיל היה המוות הפתאומי של סטאלין ב-53'. עדיף שתלמד קצת היסטוריה לפני שאתה בכלל מגיב. זו עובדה שידועה כבר שנים רבות. בקשר לרצח העם שסטאלין ביצע בתושבי ברה"מ (ולא רק ברוסים, אלא גם באוקראינים ובגרמנים), הוא אכן חמור ביותר והוא יותר מ-20 מיליון (יש המעריכים שהמספר קרוב יותר ל-40 מיליון). אין סוף לפשעי הקומוניזם, שגבה מהעולם כבר יותר מ-100 מיליון קורבנות בתום המאה ה-20. ומה קשורה הכנסיה הנוצרית עכשיו? בכלל קראת את ההודעה שהגבתי אליה, או שרק קראת את התגובה שלי? הבחור כתב שלא היה קרבן יהודי אחד מאנטישמיות של השמאל, על משקל האנטישמיות הנאצית שממנה נפגעו היהודים. ברור שרודפי היהודים הגדולים ביותר הם הנוצרים, יותר מהנאצים ויותר מהקומוניסטים. השמאל לא קיים 300 שנה, השמאל קיים 150 שנה (ואולי קצת יותר). ובקשר להיטלר - אתה נהנה להזכיר כל מה שאני כותב כאילו הוא לא נכתב? הרי ציינתי במפורש שהיטלר לא היה ימני וגם שמאלני. לסיכום, נראה לי שיש לך בעיית הזיות קשה. אתה מגיב להודעות שלא נכתבו אליך כאילו הם אכן נכתבו אליך, וגם לא מגיב לעניין.

MoonShield

New member
על מה אתם מתווכחים בכלל?

האם היטלר היה ימני או שמאלני? אפילו אין לכם הסכמה לגבי ההגדרות לימני ושמאלני. אם הולכים לפי ההגדרה הכלכלית - הוא לא היה לא ימני ולא שמאלני. הוא היה לאומן, וגזען. שני דברים שבד"כ מאפיינים את שולי הימין. שני הטיעונים לגיטימיים, אבל מה זה חשוב בכלל? ימני או שמאלני - המצב בגרמניה בין מלחמות העולם היה שונה לחלוטין מהמצב כיום בישראל או בכל מדינה אחרת ולכן הויכוח הוא מיותר. עדיף לבזבז אנרגיה על דברים יותר חשובים.

אריק ל

New member
זאת בדיוק הפואנטה שלי!

אבל שוב, אינני מסכים שרעיונות כמו לאומנות וגזענות מאפיינות את שולי הימין. הן גם מאפיינות את שולי השמאל, וכהוכחה לכך אני יכול להראות את הקומוניזם האנטישמי בגוש המזרחי האירופאי, את הלאומנות של פידל קסטרו ושל קים ג'ונג איל בצפון קוריאה (שהיום רוצח אלפי נוצרים עד דור שלישי בתאי גזים בגלל שמבחינתו הנצרות היא אוייב הקומוניזם) ושל מאו בסין.

MoonShield

New member
אתה טועה

קומוניזם ולאומיות לא הולכים ביחד כי מעצם הגדרתו הקומוניזם הוא בינלאומי ("פועלי כל העולם התאחדו"). "וכהוכחה לכך אני יכול להראות את הקומוניזם האנטישמי בגוש המזרחי האירופאי" אנטישמיות אינה בהכרח קשורה ללאומיות... "את הלאומנות של פידל קסטרו" פידל קסטרו הוא לא נגד לאומים אחרים, למען האמת הוא אינו מודה בקיומו של רעיון שנקרא 'לאומיות'. הוא כן שונא את המדינות המערביות בגלל הערכים שהן מייצגות וה'סכנה' שלפי תפיסתו טמונה ברעיון הכלכלה החופשית. "ושל קים ג'ונג איל בצפון קוריאה (שהיום רוצח אלפי נוצרים עד דור שלישי בתאי גזים בגלל שמבחינתו הנצרות היא אוייב הקומוניזם)" הנצרות, כמו כל דת אחרת היא אכן אוייבת הקומוניזם. (זה לא מצדיק חלילה רצח, אבל זה נכון) הרעיונות שבבסיס הדת סותרים את תפיסת השוויון המוחלט של הקומוניזם, ואת ההערצה העיוורת למנהיג שמאפיינת משטרים טוטליטריים. זו לא לאומנות כי כמו שאתה בעצמך ציינת, המעשים האלו לא מכוונים ללאום מסוים אלא לדת, על כן הרקע הוא דתי.

ראליסט

New member
חבל אכן להוציא את הויכוח,

אל מחוץ לגבולות מדינת ישראל. אם נתיחס למדינת ישראל,הרי שהימין הקיצוני,הכולל את אנשי כ"ך,רבים מהרבנים ,וכל מיני גורמים,שחדרו אף לליכוד,מסוכן מכל גורם אחר במדינה,ובטח שאין להשוותו למר"ץ,שאפשר להתווכח על דעותיה,אבל לא זכור לי שממנה יצאו רוצחים או פושעים.

אריק ל

New member
אבל קורה שכן מוציאים את הדיון מחוץ

לגבולות מדינת ישראל. לא כל נושא לדיון חייב להיות רלוונטי למה שקורה פה בישראל. אתה רוצה לדבר על כ"ך והשמאל הישראלי - סבבה. אבל אני הגבתי לתת-שרשור של מקס ואין כמוני בנושא הפשיזם והקומוניזם.

תגובה

לא זכור לך שממרצ יצאו פושעים ורוצחים? מה אם כל אנשי מרצ האלה שזורקים אבנים על חיילים ישראלים? מה אם כל אנשי מרצ האלה שחתמו על הסכם האוסלו שבגללו נרצחו מעל אלף יהודים? מה אם כל הקומוניסטים האלה שיושבים במרצ?

אריק ל

New member
ההבדל בין תיאוריה למציאות

קומוניזם גם מגדיר את עצמו כפתרון לכל בעיות העולם. האם הוא כן כזה? לא! ולכן הקומוניזם גם לא חיסל את הלאומיות, ועדיין מדינות קומוניסטיות היו בעלי אופי לאומי. סטאלין עצמו היה לאומן לפי כל ההגדרות. גם קים ג'ונג איל הוא לאומן. הקומוניזם שונא דתות אחרות כחלק מהיותו דת בפני עצמו (אתה מוזמן להכנס לפורום תיאולוגיה בנושא שנידן שם לפני כמה ימים על כך שהקומוניזם הוא אכן דת מודרנית), והדתות האחרות מתחרות בו ונותנות לאנשים דברים אחרים להאמין בהם מלבד מהמדינה. אם אתה מחסל את האמונות האחרות, אתה יכול לגרום לכולם להאמין במדינה. בקשר לרצח בצפון קוריאה - מדובר בלאומנות כי קים ג'ונג איל נתן הוראה לחסל גם עד דור שלישי צאצא של מתנגדי משטר, והנוצרים מוגדרים כאלה. זה אומר שאם סבא שלך היה נוצרי, ואתה נניח אתאיסט דור שני, אתה וסבא, ואבא תושמדו, כי "רק כך יובער נגע ההתנגדות שטבוע בדם", כפי שמנסח זאת קים ג'ונג איל. מוכר מאיפהשהו?

ראליסט

New member
תגובה-למרות שלא הופנה אלי:)

לא רק קומוניזם... כל השקפה שאין עימה ספק,ולו הקל שבקלים,היא למעשה דת! ההיסטוריה מוכיחה שאף פעם לא היתה "אמת מוחלטת". וזה לעניין ההשקפה שלי שבעתיד מדינה רב-לאומית יכולה להיות אופציה טובה ממדינת לאום. הרי אתה תוקף אותי על עמדה זאת,כאילו שזה בר ביצוע כיום,או כאילו שזה רומז שאני תומך בבל"ד. אתה מאמין ,ללא ספק,שגם בעוד 200 שנה ,מדינת הלאום תהיה האידאל.אז גם אתה שבוי בתוך קונספציה. האם הקפיטליזם איננו דת?? בהחלט! רק שאתה משייך למונח "קפיטליזם" ,גם השקפות עולם המערבות מדינת רווחה עם שוק חופשי (מה שקורה בחלק גדול מאירופה המערבית). יש כאן כאילו שמצביעים לליכוד מאז שהוא נוסד-הם דתיים פנאטיים. אני מעולם לא הייתי נעול על אף מפלגה או תנועה.העובדה שכלל לא הצבעתי בבחירות האחרונות,רק מוכיחה זאת.(למרות שלקלפי הלכתי-ושמתי פתק לבן).

MoonShield

New member
עדיין לא הוכחת כלום!

"ועדיין מדינות קומוניסטיות היו בעלי אופי לאומי. סטאלין עצמו היה לאומן לפי כל ההגדרות. גם קים ג'ונג איל הוא לאומן" אתה יכול מאה פעם שסטלין היה לאומן וברית המועצות הייתה לאומנית, זה לא יהפוך את זה לנכון... "הקומוניזם שונא דתות אחרות כחלק מהיותו דת בפני עצמו (אתה מוזמן להכנס לפורום תיאולוגיה בנושא שנידן שם לפני כמה ימים על כך שהקומוניזם הוא אכן דת מודרנית), והדתות האחרות מתחרות בו ונותנות לאנשים דברים אחרים להאמין בהם מלבד מהמדינה. " איך זה תומך בטענה שלך? למען האמת, מהדברים שלך אפשר להסיק שהמלחמה של הקומוניזם בדתות אחרות זה סוג של מלחמת דת... "בקשר לרצח בצפון קוריאה - מדובר בלאומנות כי קים ג'ונג איל נתן הוראה לחסל גם עד דור שלישי צאצא של מתנגדי משטר, והנוצרים מוגדרים כאלה." מה הקשר בין דור שלישי ולאומנות? לאומנות זה שנאת לאומים אחרים. לא דתות, לא צאצאים של אנשי דת, אלא לאומים. הנצרות היא לא לאום. סורי. "זה אומר שאם סבא שלך היה נוצרי, ואתה נניח אתאיסט דור שני, אתה וסבא, ואבא תושמדו, כי "רק כך יובער נגע ההתנגדות שטבוע בדם", כפי שמנסח זאת קים ג'ונג איל. מוכר מאיפהשהו? " תודה על ההבהרה... בהחלט עזר לי מאד, אבל שוב - מה הקשר ללאומנות?

למעלה