היום אני הולכת לרכב!

yael filan

New member
היום אני הולכת לרכב!

ואני אקפוץ עוד פעם! הבעיה היא שאני אף פעם לא מצליחה לעשות ישבת מכשולים נורמלית!

ממש מרתק!

אבל בואו ננסה שלא ליפתוח הודעות כאלה...- אני הבאתי ציון לא משהו משהו באנגלית (לא נכשל, פשוט לא טוב) והאמא (סליחה, אבל אני מעוצבנת מאוד) המגעילה שלי (לא בטוח שלי) לא נותנת לי ללכת לרכב!!! או סתם לטפל בסוסים!!! אני ממש אומללה,טוב שיש לי את הפרום (עוד מעט גם לפה לא ירשו לי לבוא!) אתם משמחים אותי...!

קטיפה

New member
פיצו´ש תעשי מועד ב´ ../images/Emo50.gif

אני מקווה מאוד שאמא שלך תוותר.. ממני שירלונית

yael filan

New member
יש סיבה שבגללה

]תחתי את הנושא הזה, וזה היה כדי לקבל מכם עצות, קודם כל, איך מזיזים סוס שבקושי מגיב לדרבונים ולשוט? ואיך אני מצליחה לשפר את הישבית מכשולים? צמד שאלות מטומטמות

shai00

New member
יש לי תשובה לשאלה אחת.

והיא השאלה השניה: הדרך לשיפור ישיבת קפיצות (לא מכשולים) היא: לבקש מהמדריך/ה לעשות הרבה סיבובי קאנטר וטרוט בישיבת קפיצות (זאת דרך גם כואבת במיוחד
). ואחרי זה לקפוץ איקס נמוך וללמוד לעשות את הישיבה הזאת ביחד עם הסוס.(זאת הייתה הבעיה שלי אבל היא נפתרה בעזרת המוןןןן אימונים!)

show jumping

New member
תשובות

1) בשביל לפתר את הבעיה הזאת צריך לנסות להבין למה הסוס לא זז. וחוץ מזה תנסי לשים לב אם הוא לא זז רק כשאת רוכבת עליו או רוכבים מתחילים, או שהוא לא זז גם כשרוכבים מנוסים יותר או המדריכה שלך רוכבת עליו... 2) ישיבת קפיצות או "חצי ישיבה" משפרים כמו שמשפרים כמעט כל דבר אחר ברכיבה- תרגול. אין מה לעשות, ככל שתתרגלי יותר כך הישיבה תשתפר. בהצלחה.

yael filan

New member
אני יודעת

ששתרגול הוא הדרך היחידה, קיוויתי שאולי תמצאו עוד דרך ובקשר לסוס שלא זז: הוא לא זז כשרוב האנשים רוכבים עליו, אצלי הבעיה חריפה במיוחד כי כשאני מתחילה לעשות רגל רגל אני עובדת עם כל הגוף, וחות מזה שזה כואב נורא בגב, זה גם לא נכון לעשות את זה.

לפי מה שאני למדתי..

טוב, אני כבר די מפחדת להביא לך מידע, כי רוב הזמן הוא שגוי..
אז כנראה שאני עכשיו אכתוב וכל העולם יתחיל לסקול את ההודעה שלי
בלאופן, לפי מה שאני למדתי, גם אם זו הדרך הלא נכונה, היא דרך מאוד יעילה... היא פשוט ללחוץ חזקה על הבטן של הסוס.. לא לבעוט בו, לבעוט בו יעשה אותו לפעמים עקשן יותר או פשוט יכאיב לו. לוחצים בעזרת הקרסולים בעקר, חזק חזק.. עד שהוא זז, את יכולה גם לנסות לקחת את הרגל טיפה אחורה וללחוץ על החלק האחורי של הבטן. תאמיני לי, אם את עושה את זה נכון וחזק הוא יזוז בלי בעיות. אם זו באמת בעיה שאפילו המדריכים לא מצליחים לפתור.. זה משהו אחר... בינתיים לחץ הוא המפתח, לפחות שלי. זה לא כמו שוט או בעיטות שזה מכאיב לסוס.. זה פשוט מעצבן אותו. יכול להיות שהוא לא יודע מה הן דורבנות והוא רגיל כבר ללחץ... וכשהוא מתחיל ללכת אחרי שאת לוחצת עליו, תלטפי אותו, שידע שהוא עשה טוב
.

yael filan

New member
אז ככה

חוץ מזה שאני ממש רחמנית, השוט לא מכאיב לסוס! נקודה! חוץ מזה, אני כן משתמשת בלחץ ולא בבעיטה, זה שמלמדים אותנו, אבל הקטע הוא שצריך לעבוד רק עם הרגליים, ולא עם כל הגוף, ואני עושה עם זה קצת בעיות, אז זה מעצבן, וזה סוס שעושה בעיות לכולם.

שאלה+שיטה!

השיטה- לסוסים עקשנים במיוחד: מוציאים קצת את הרגל מן הארכובה "אוספים" את הבטן של הסוס למעלה ומשחררים (יש סוסים שמתפרעים בגלל דברים כאלה...) השאלה- כשזבוב יושב על סוס, הסוס ישר מרגיש אז שוט הוא לא מרגיש??? הסבירו לי בבקשה...

abup

New member
לשאלת פיציפון

אני לא בטוח ב- 100 אחוז בתשובה אבל: סוסים רגישים ללחץ ולא למכות - מכך נובעת שיטת הדורבנות וכמובן שהשוט כואב לא לכן הם מגיבים לו, אבל הוא לא כואב כמו לבן אדם ... (יש מתקנים??)

yael filan

New member
אז זה ככה

אני לא אומרת שהוא לא מרגיש, אבל זה לא משמ כואב להם, זה יותר קטע שהם חשים את זה מאשר שזה כואב להם,ףזה כמעט לא כואב להם, זה לחץ

למעלה