היום אני בן 33

conatus

New member
היום אני בן 33

עוד יום הולדת. עוד גיל חדש. עוד תחושות כאלה על הגיל על החיים ובכלל... מה שיפה ביום הולדת זה שאתה מתוודע פתאום לגיל חדש וזה הופך להיות דבר חדש בחייך. עם כול השאר אני מסתדר ואני יודע שזמני על פני הכדור מתקצר, אך אני יודע דברים נוספים שמחזקים אותי כמו למשל - מי שייך יותר לנצח ? מת או חי ? התשובה היא מת שכבר הצטרף לנצח. ברמת הידיעה הפילוסופית אני יודע שהחומר ממנו כול היקום הזה זהה ביסודו ( אטומים השונים זה מזה בכמות האלקטרונים ) ולכן מי שמת רק משנה את צורתו כשחומר הבסיס הוא נצחי. כמו כן ייתכן בהחלט המשך לחיי הנפש ( השערה בלבד ). בחיי היום יום אני מתמודד כמו כולם עם קשיי החיים מהדברים הקטנים ( כביסה,להכין ארוחה ) ועד הדברים הגדולים ( עבודה, כלכלה ) ואינני נוהג להתלונן יותר מדי או בכלל על גורלי על פני האדמה מפני שכול המתרחש ( דטרמיניזם - ע"פי שפינוזה ) לא היה יכול להתרחש אחרת מפני שכול היקום הזה מתקיים על פי קשר סיבתי של סיבה ותוצאה ( חוקיות נצחית ) כולל אותנו. היום אני בן 33 ואני מחייך לעולם. אני מאמין שעלינו להילחם בעצב בכול כוחנו ולהכניס שמחה לחיינו. את התכלית לחיינו ( על פי איין ראנד - "כמעיין המתגבר", "מרד הנפילים" ) עלינו להעניק לעצמנו איש איש על פי תפיסתו ועל פי אמונתו. החיים ( הטבע ) נתן לנו תכלית אחת טבעית המתקראת הישרדות ולכולנו ( כולל בעלי החיים ) התכלית הטבעית הזו, אך לנו ( בעלי התבונה ) היא אינה מספיקה משום שאנו מסוגלים לשאול על מהות קיומנו ( פילוסופיה ) יכולת המביאה אותנו לחיפוש אחר תכלית הולמת. כמו שחלקכם יודעים האדם אשר השפיע עלי יותר מכול בעולם הזה הוא הפילוסוף שפינוזה שתורתו נראית לי כה אמיתית הגיונית ומשכנעת עד שהמרחק בין כ - 350 שנה בינינו לבין תורתו מצטמצם באחת. בשיא תורתו של שפינוזה הוא אומר שהטוב העליון שאדם יכול לשאוף אליו בחיים האלה הוא לחיות חיי תבונה. אני אימצתי בחום רב את דבריו אלה כי הם דיברו אלי מאוד. ואני מחפש לחיות חיי תבונה בחיי. אני שמח על כך שבמשך חיי יכולתי לרכוש הבנות ותובנות על העולם בו אני נמצא להסתגל ( מנטאלית ) לחיים ולצעוד בדרכי שלי לעבר הלא נודע. שמעתי פעם בשיר רוסי שלא צריך להצטער על אף דבר שקרה ומאז באמת אינני מצטער על דבר שקרה בחיי ( עד ששמעתי את השיר הצטערתי על הרבה דברים ). למדתי שהכול יחסי בחיים ואני משתדל לא לשכוח עובדה פעוטה וחשובה זו ולהביט בחיים דרך משקפי היחסיות ( מומלץ ). אני שמח על הפורום הזה ועל הידידים הטובים שישנם כאן ( גם אם לעיתים אין כול הבנה ) ועל היכולת שלנו לתקשר ולדון ובכלל אני מנסה להיות שמח עם כול דבר. תובנותיי עוד רבות אך אני בוחר לעצור כאן ולסיום אני בוחר להודות מראש לכול מי שיבחר לברך אותי ביום הולדתי ולאחל גם לו המון המון תובנות יפות על עצמו ועל העולם... שלכם conatus

arcidea

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo77.gif../images/Emo65.gif../images/Emo42.gif../images/Emo77.gif../images/Emo41.gif

dear conatus, i wish u a very very very happy born day i congratuale u for being such a thoughtful, mindfull, sensitive being and hope that u achieve happines, satisfaction, and chayye tvuna, as u understand them i wish for u, that all ur understandings become a source of elevation and joy HAPPY B DAY
pls excuse my english, tech difficulty here)

conatus

New member
ארכידאה !

הברכה שלך יפהפיה. מלאה בדברים הקרובים לליבי. כנראה שאת מצטיינת באיזשהו חוש פסיכולוגי המאפשר לך לחדור לנבכי נפשותיהם של בני האדם. כך אני מזהה. תודה על הברכה. תודה שאת קיימת עבור כול האוהבים אותך ( וכמובן בשבילי ). הבה ונאחל לנו להתכתב ולהפיק הנאה מכך עוד שנים רבות. תודה ! conatus

O p h e l i a

New member
../images/Emo187.gif../images/Emo65.gif../images/Emo41.gifמזל טוב../images/Emo132.gif../images/Emo77.gif

אני לא מכירה אותך, ולא הגבתי על דבריך מעולם, אבל כל כך כיף לקרוא ברכה אישית ליומולדת,וכל כך יפה. הלוואי וכולנו נחיה בכזו אופטימיות תמיד. אני די משתדלת...
המון המון מזל טוב ושנה נפלאה שתהיה לך, ומלאת הפתעות

conatus

New member
אופליה !

בנוגע להודעתך המשפט "מילים לא אומרות מאום" מתבטל. מילותייך אומרות והרבה יש בהם חום אהבה וידידות ( הכול בפרופורציה ) ואני מזהה בך יכולות ( שמוקרנות דרך סגנון כתיבתך והתבטאותך ) להתחבר לבני אדם ולתת מעצמך. תודה על הברכה הנהדרת. תודה !

שרונהה

New member
../images/Emo49.gifלconatus../images/Emo49.gif../images/Emo65.gif

מזל טוב ליום הולדתך הרבה אור... שמחה...אהבה... ובחירות מוצלחות בחייך.........

מזל טוב חבר יקר !

איש תבונות ! מאחל לך שתמשיך ללכת בדרך התבונה עד מאה ועשרים שנה ! ועוד מאחל לך שבהולכך בדרך תסתכל גם לצדדים, יש נופים יפים. מותר גפ לפעמים לסטות מן הדרך, לשוטט מעט בשבילים הצרים, אפילו כדאי להציץ במערות ובנקיקים... אל תפחד מלאבד את הדרך - בטח במפה (בתבונה), ואל תפחד לאבד את עצמך בדרך- בטח בטבע, בטח באלוהים. ויש ל גם מתנה בשבילך! שיר שאני בטוח שתוכל להזדהות איתו: דבר אל עצים ואבנים ****************** דבר אל עצים ואבנים, דבר אל העלים הצהבהבים הנושרים מהעץ המכסים את הסלע הקשה שמתחתיו. דבר אל עצים ואבנים ואל תמנע מלדבר גם עם אבני החצץ הקטנטנות ועם גרגרי החול המפוזרים בצדי הדרכים... כי עור התוף של השומע הוא העולם כולו וכל אבן וכל גרגר חול מדברים בשמו... בידידות, פרי מגדים

conatus

New member
פרי מגדים !

תודה על שבחרת לברך אותי ביום הולדתי. תודה גם על ברכתך ( איש תבונות ). תודה גם על השיר היפה והמסקרן שבחרת עבורי. תודה על ידידותך. אני מאחל גם לך לצעוד בדרך התבונה... conatus

סנדיי

New member
סיפור האבן

תודה לך פרי מגדים,הזכרת לי כמה דברים חשובים שנוטים לשכוח אותם כאשר אתה נמצא במצב לא טוב.|שוב תודה.

conatus

New member
שרונה !

תודה על הברכה אותה בחרת להעניק לי ( אני סקרן למה בחרת להגיב ולברך אותי - מה גירה אותך לעשות זאת ). מאחל לך שהטוב יחנה במגרש חייך לצמיתות.

שרונהה

New member
ל- conatus ../images/Emo13.gif../images/Emo39.gif

נו......... יש לך יום הולדת....... זו סיבה טובה מאוד בשבילי לברך אותך....... גם אם איני מכירה אותך ........ רציתי לעשות לך טוב..... שתחייך......... שתמיד תחייך לעולם....... ....... תודה על הברכה שלך.... אמן ואמן!!

conatus

New member
רצית בעצם לעשות

טוב לעצמך. כי ברגע שנתת לי נתת גם לעצמך וכמובן שאני "הרווחתי" מזה - ידידות וקרבה אינטרנטית. conatus

שרונהה

New member
נכון conatus.........

הקבלה מקופלת בתוך הנתינה ושני אלה בלתי ניתנים להפרדה..... כולנו אחד.....

adnin7

New member
מזל טוב

קונטוס אחלה יום אני מאחלת לך שתמשיך להיות אופטימי זה מוסיף שנים טובות ויפות

conatus

New member
ראשית תודה ! שנית...

משתמע מדברייך שאני אופיטמי וליתר דיוק זה משתמע גם מדברי האחרים ועולה בי השאלה והסקרנות העולה בעקבותיה מדוע אני "נשמע" אופטימי. תודה על הברכה והאמת היא שאינני יודע מה לאחל לך חזרה ( אין לי משהו מקורי כרגע ) ולכן אשתוק. conatus

מזל טוב גם ממני אומנם קצת באיחור|ח

בהגיעך אל גיל 33 אני מאחלת לך הצלחה. שפע של פרנסה. התחברות עמוקה אל עצמך ואל התובנות שבך. הסרת קליפות ובנית הגנות, כי הרי שנה 33 בנומרולוגיה היא שווה 6. 6 עבורי הוא המגן-דוד בעל שש צלעות. מגן - דוד עבורי הוא סמל הגנה. את הסמל הזה אני מעניקה לך. אור ואהבת אמת ללא תנאי וללא גבול מיכל

conatus

New member
מיכל !

עוד לפני שברכת אותי ידעתי שהברכה נמצאת בליבך ( ברוחך ) כך שאפילו חשתי שקיבלתי אותה ממך עוד בטרם תומללה כאן בפורום ולכן האיחור חסר משמעות. המגן אותו קיבלתי ממך "נספג" לתוך נפשי וכבר מהווה עבורי מגן רוחני מכול הרעות ( אורחים לא רצויים )... תודה ! conatus

למעלה