היום אמצא מקום

היום אמצא מקום

היום אמצא מקום בו אעצום את העיניים - ואדע מאין - אגמע בצמאון - עוד חלום היום אמצא מקום[ בו הלב הולם - בו החולם לא רק חולם - גם מאמין שהחיים - הם מתנה מאלוקים וכשאתן ליום הזה לזרום נהר חלומותי לא ימוג לעולם ולא שיריי ולא מנגינותיי אלו הם חיי ארווה אותם בצמא ומהם אקבל את כוחותיי וכיונה לבנה על כתפיי אשנס את כל כוחותיי לקחת מהחיים את כל הטוב שרק יש וקיבלנו היום עוד יום בו מצאתי מקום בו יש המון אהבה - שלווה - ותקווה אז... שיהיה לכולם הכי טוב שבעולם

נמצק

New member
אם למדת אצל יהודה עצבה

הרי שבוודאי שמעת שכאשר את מספרת סיפור את מכוונת לנפשו של אדם. את רוצה להביא אותו לנקודה בה יאמר : "אה, ראה נא, הרי גם לי קרה כמקרה הזה." או שמא יאמר :" והרי גם אני חשתי ככה והנה היא מבטאת זאת במילים" או שספורך ירעיד נימים חבויים בנפשו ויעיר בו חזיונות רדומים. שאלתי היא: האם תוכלי לפרט מה את רוצה להעיר בספוריך? מה הערך המוסף שאני אקבל מהם? (אני, לא את. לך יש צורך דחוף לספר. אז זה הבנתי כבר במוחי הרופס. אבל אני? אני. מה יצא לי מזה שאשמע , או ארקא את הספורים שלך?) כי נער הייתי וגם זקנתי ולא שמעתי שמעירים אנשים לתפילת הבקר .בתקיעת שופר. או מה ממשאלות לבך הכמוסות - שהואלת בטובך לפרוש אותן כך לעיננו - מה זה צריך לעניין אותי? אלי לי יש משאלות אחרות? אולי המשאלות שלך ייחודיות רק לך ואי אפשר להזדהות עמן? אם למדת אצל יהודה עצבה הרי שיש בידך תשובות. רק בקשה אחת לי אלייך. לא מגילות. נא תשובות קצרות ולעניין ולא כאלה שבהן מאפיל המלל על התוכן ונכר בכותב שהוא עצמו אינו יודע את התשובה. הבימה שלך. בבקשה.

ת-ק

ואם הכותב לא יודע את התשובה - אולי הקורא ימצאה? כיוון שכל תשובה שבעולם לא תהא תשובה בעיניך אז ראה את סיפורי כראות עינך - . ואם מלל מאפיל על התוכן- הכל תלוי בעיני המתבונן. מי שהחכים החכים - ומי שלא הבין שלא יבין. ככה זה בחיים יש שאלה שנשאלת ומונחת באויר ויש תשובה ונאמרת וגם נשארת באויר - כך סיפורי כך אני וזה מה שיש לי להשיב לך יום טוב

נמצק

New member
ועל זה נאמר

נשיאים ורוח - וגשם אין ובביאת משיח צדקנו ננוחם

למשיח

שמעתי שהוא בדרך אם יש לך סבלנות הוא ממש בפתח. הרשלה בזמנו הציע להזמין לו מונית ספיישל רק שיבוא. ואם כולם מאמינים שהוא רק מתמהה כמו התשובה הם עדיין מאמינים שהוא יבוא....כנראה בגלל החילבה והמרק התשובה היא על חבל דק. כל כותב מתחבר לכתיבה - וכמו שהאצבעות שונות זו מזו כך הסיפורים שונים ומגוונים - וגוון זה טוב משהו אחר כל אחד בא ממקום אחר כל מספר הוא עולם בפני עצמו וכך אני כותבת כמו שאני אוהבת כל כותב לסיפורו יופי משלו - היופי הוא בעיני המתבונן. לכל אחד תשובה משלו - לכל אדם כתיבה משלו וכל אדם מתחבר ליוצר יצירה שהוא אוהב כולנו שונים העיקר שנדע לקבל כל אחד כמו שהוא.

נמצק

New member
הפתגם הערבי אומר

אלי ענדו טביעה מא בביעה ואידך זיל גמור

הי נמצק, מעניין לי לדעת

אמרת שעצבה אמר: " שכאשר את מספרת סיפור את מכוונת לנפשו של אדם. את רוצה להביא אותו לנקודה בה יאמר : "אה, ראה נא, הרי גם לי קרה כמקרה הזה." או שמא יאמר :" והרי גם אני חשתי ככה והנה היא מבטאת זאת במילים" או שספורך ירעיד נימים חבויים בנפשו ויעיר בו חזיונות רדומים." מעניין לי לדעת תמיד מספרים מתוך הכוונה הזאת?

[הפתגם התימני מפרש

בערך לא במדויק את הפתגם הערבי הבנתי טביעה - בביעה אידך - רק תסביר לי זיל גמור - את זה אני מנחשת ירח גחלת לא כל כך הבנתי. נסיתי לסדר את הפתגם בעברית הוא למי שיש טבע לא ימכור משהו כזה (אני בכל זאת ילידת הארץ) ושאלתי את המבוגריים ממני שיפענחו זיל גמור ירח גחלת לא ברור

למעלה