היום אכלנו

היום אכלנו

קציצות מטוגנות משבבי סויה ובצל עם לימון כבוש לצידן
קדרת אורז שחור שנאפתה עם חמוציות ,זסט תפוז ותבלינים - אגוז מוסקט מגורר טרי, פלפל שחור גרוס טרי, זרעי הל כתושים טריים

אז ככה

שני בצלים גדולים מרוסקים, חצי עגבניה מקולפת מרוסקת, שתי כוסות שבבי בויה מושרים וסחוטים, שליש כוס קמח חומוס, 4 כפות קורנפלור, מלח ,פלפל שחור גרוס, כמון טחון, מעט קינמון טחון, 3 כפות סירופ מייפל,פפריקה מתוקה.

לערבב הכל. לפי הצורך להוסיף חומר יבש, לדעתי שבבי תפוחי אדמה יעבדו מצויין במקום קורנפלור פשוט לא היו לי בבית.

לחמם שמן לטיגון , לטגן כמה דקות בודדות על כל צד עד שמתמצק וניתן להפוף עם מזלג.
במקרר חיכו לימונים כבושים באופו הבא

לימונים פרוסים יחסית דק, מלח גס, פפריקה מתוקה, מיצךימון סחוטרי.

בצינצנת מעוקרת מניחים שכבת פרוסות לימון, מלח, פפריקה בנדיבות, שוב לימון, מלח פפריקה וככה כמעט עד פתח הכלי.להניח ליומיים כדי שהמלח יגיר את המיץ והארומה
אחרי כן לכסות במיץ לימון סחוט ומעליו שני ס"מ שמן זית. לסגור,להכניס למקרר לפחות לחודש אף כי מוכן לאכילה כבר אחרי כמה ימים.

ladybug6

New member
כאן היו תפוחי אדמה מדהימים

עליתי על שיטה להכין תפוחי אדמה מושלמים.. מסובך להסביר אבל בהזדמנות אני אצלם ואעלה לבלוג.
בכל מקרה, היו תפוחי אדמה אפויים מתובלים קלות, וסלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי, כוסברה, נענע, שום וסלרי מטוגנים קלות, והרבה מיצלימון.
היו גם שאריות של פסטה ברוטב רוזה אבל זה לא בתמונה.

ladybug6

New member
טוב, זה משהו אחר

מעבר לזה שהצ'יפס הזה מטוגן, הוא גם עובר 2 שלבים - גם אפייה וגם טיגון והתעסקות... למי יש כח לזה?! :)

salo22

New member
אם מזדמן להשיג ראטה מהשוק בנמל תל אביב

אני גם אוהב להכין "קיפודים" כאלו בזמן האחרון ועם הראטה (וגם רייטה מאוחר יותר &quot
) זה יוצא באופן לא מפתיע פשוט מופלא לגמרי.. עושה חיתוכים, מבשל אבל לא מידי במים, מייבש היטב יום במקרר (מפתח לקריספיות) ואז עם שמן זית ותבלינים לתנור לצלייה איטת על חום בינוני יחסית בגריל.

בזמן שזה נאפה

אני מקפלת שתי מכונות כביסה מהערמה ההו כה עצומה שממאנת להצטמצם משמעותית מאז ימי שבות המכונה... או מנקה שני שרותימים
את יודעת לא חסר איך לחבר את הזמן

וחוצמזה עם שם כזה- אני חייבת לנסות, זו פשוט הרמה להנחתה

יוספה 51

New member
עשינו והצליח לנו בקלות, גם לא היה כזה סיפור

לא יותר מכל טיגון צ'יפס רגיל (שאנחנו לא עושים). אז אם לנו יצא טוב (לבעלי, ליתר דיוק), ברור שאת תצליחי. מצאנו מתכון באינטרנט, אם תרצי אחפש איפה כתבנו ואכתוב לך.

תשמעי

אחרי שחבר "סחב" אותי למסעדת "זכאים" הטבעונית,
ואמר שחייבים לנסות את ה"צ'יפס קרוע ביד" שלהם, החלטתי לנסות גם בבית.
ביום שישי האחרון, בארוחה המשפחתית הכנתי אותו.
היתה התלהבות עצומה - באמת נורא טעים...
אבל...
נורא נורא משמין. גם כי הוא מטוגן בשמן עמוק, וגם כי הוא כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לאכול אותו.
מצוין, אבל אצלנו הוא יוגש לא יותר מ-3 עד 4 פעמים בשנה.

ואם כבר

אז אני ממש ממליץ על "מניפות תפוחי אדמה".
נכון שבמתכון המקורי יש שימוש בחמאה, אבל מכיוון שאצלנו במשפחה יש רגישי לקטוז,
אני מכין אותן בלי חמאה, עם שמן זית בלבד, ויוצא טעים מאד.

ladybug6

New member
הא, זה בדיוק מה שהתכוונתי אליו

וזה גם מה שרואים בתמונה למעלה (פשוט חלק מהתפו"א חתכתי גם לאורך כדי להדביק כמה שיותר מהחלק השטוח לתחתית של התבנית כדי שיהיה פריך)
אבל בתכלס, זה בדיוק המניפות האלה..
ואני חשבתי שאני מקורית

כבר כתב שלמה המלך

אין חדש תחת השמש
אז את ביברה טובה
מותר להמציא את הגלגל מחדש עם שם אחר, בטח כשהדברים אמורים בבישול

זה רק אומר שאת מכווננת היטב מכירה את המאטריה שלך

לא מפחדת מקלוריות

לא ענין של יום ביומו אבל לצד ירמות הירקות הטריים/ מאודים/ אפויים
מותר לתת גם שיבוחים

merav999

New member