היום אחד במאי

robroi

New member
היום אחד במאי

קומו עורו פועלי כל העולם. לבשו חולצות אדומות, הניפו דגלים אדומים וצאו לצעדת מחאה ברחובות העיר (אפשר גם עיר אחרת). אם במקרה עובר אורח חולף על פניכם לשאול לפשר מעשה מוזר זה אימרו לו ללא בושה שחג הפועלים היום ולכן צועדים אתם ברחוב, מפגינים למען אי העלאת שכר הלימוד... אופססס צאו אל הרחוב סטודנטים אמיצים כי באמת אבל באמת שכבר אין לנו משהו טוב יותר לעשות.

יום מותו של איירטון סנה זצ"ל

בראשון למאי, בשנת 1995 למניין הנוצרים, נהרג גדול נהגי מירוצי פורמולה 1, איירטון סנה דה- סילבה, הידוע יותר בכינויו איירטון סנה. היה זה יום ראשון שטוף שמש, בגרנד פרי של סאן- מארינו במסלול אימולה (Imola). סנה, נוהג במכונית וויליאמס רנו FW14B, מכונית מספר 2, קסדה צהובה הנראית למרחוק, התחיל את המירוץ ה- 162 בקריירה העשירה שלו מהמקום שממנו הוא היה רגיל להתחיל כמעט כל מירוץ: עמדת הפול פוזישן. לסנה היו אגב, 65 פול פוזישנים, ומבחינת אחוז הפול פוזישנים ביחס למס' זינוקים, זה עומד בחזקת שיא. כי ככה היה סנה, תמיד רצה להיות המהיר ביותר. נחזור למסלול. סנה כאמור זינק מעמדת הפול פוזישן, וממש בתחילה הייתה תאונה על קו הזינוק (הגריד). פקחים סילקו את שברי המכוניות, והמירוץ יצא לדרך תחת פיקוח של מכונית הבטחון (safety car), כך למשך 6 הקפות. בהקפה השביעית, עזבה מכונית הבטחון את המסלול, והמירוץ חודש, והפעם, המכוניות נוסעות במלוא המהירות! באחד מן העיקולים שבמסלול, עיקול הקרוי טאמבורלו (Tamburello), עיקול מהיר במיוחד שאותו ניתן לקחת במהירות שיא של למעלה מ- 300 קמ"ש, קרתה הטרגדיה שלעד זעזעה את עולמם של אוהדי הפורמולה 1: הוויליאמס של סנה פשוט נראתה כממשיכה ישר את העיקול, והתרסקה במהירות של 308 קמ"ש אל תוך קיר הבטון! בדיקות שנערכו לאחר התאונה הראו, שסנה הצליח בפרק זמן של פחות משני שניות, להאט את המכונית ממהירות של 308 קמ"ש למהירות של 218 קמ"ש, שבריר שנייה לפני שפגע בקיר... מותו של סנה נקבע כעבור כמה שעות בבית החולים. דאנטה

robroi

New member
קצת מופתע קצת מאוכזב

מופתע מהקט על סנה ומאוכזב שהושיה היסטוריונית כמוך לא סיפר על מאורעות האחד במאי שהביא אותו להיות חג הפועלים... ד"א זהו גם יום הולדתה של שחר פאר שהיא כרגע הספורטאית הטובה בארץ (שזה גם משהו)

בימים כתיקונם

אעדיף לתקוע לי עט פרקר לתוך חלל האף, מאשר לדון בהיסטוריה של הסוציאליזם... למרות שאני דוגל בהשקפה סוציאליסטית, אני לא חושב שאני הוא זה שצריך לבזבז את זמני ולדון בנושא זה. ובנוסף, תודה לך על מחמאתך, אבל אני עודני אינני אושיה היסטורית, הדרך עוד רחוקה ומפותלת. אבל תודה שוב על החיזוק. דאנטה

ialstrn

New member
תעדיף לתקוע עט פרקר לחלל האף?../images/Emo2.gif

ומה זה אושיה היסטורית?

נו, באמת, את רצינית?

בטח שכן! בשביל מה יש לנו שני נחירים באף? אחד בשביל הנשימה, והשני בשביל כל מני ניסויים מזוכיסטיים... פשוט מאוד! ולשאלתך מה היא אושיה. זו אגב, שאלה מצויינת. אושייה בתרגומה המילולי היא "יסוד", "בסיס", "עיקר". כשמדברים על אדם שהוא אושיה בתחום מסויים, הכוונה היא לאדם שהוא מוערך, מכובד וידוע באותו תחום, תחום שבו הוא עוסק. על חיים יבין נאמר למשל, שהוא אושיית תקשורת, או אושיית טלוויזיה. דאנטה (אושיה ספרותית מוערכת ביותר בספרות האיטלקית של ימי הביניים)

ialstrn

New member
צחוקים איתך...אגב אני אישית לא אוהבת את

חיים יבין אז בשביל הדוגמא הייתי מעדיפה שתשים מישהו יותר נחמד... תחשוב על מישהו ותגיד לי
אני שמחה סוף סוף לדעת את מהות הכינוי שלך ... בחיים אבל בחיים לא הייתי מגיעה לזה לבד אבל אתה יודע מה אומרים -כל יום לומדים דברים חדשים.... חוץ מזה אני יכולה להבין את זה שהייתה מעדיף לתקוע פרקר באף במקום לדבר על סוציאליזים (קומוניזים הרבה יותר מעניין-דם אלימות וכאלה..
) אני אישית עם הייתי צריכה ללמוד על השולשלת של הקיסרים ביוון הייתי מעדיפה טוב לא פרקר באף .. אבל אתה יודע שעה של סטטיסטיקה
חוץ מזה תמיד יש לי שאלות טובות לא?

ביוון לא היו קיסרים, אלא ברומא.

אבל יכול להיות שכשהתכוונת ליוון, התכוונת לאימפריה הרומית המזרחית, זו המכונה ביזאנטיון? כי שם דיברו יוונית... אגב, אני מאוד רוצה להאמין שלא התכוונת לכתוב "שולשלת" ולהתכוון ל-"לשלשת", כי אז זה באמת היה מכאיב... כי למען האמת, לקרוא על פעילות המעיים זה לא נושא כל כך מרנין... דאנטה

ialstrn

New member
התכוונתי לשושלת ולא ללשלשת לא יעזור לך ..

לשלשת יכול להיות נורא מעניין יחסית לקיסרי רומא .... אממרתי לך פעם אני אוהבת היסטוריה אבל אחרי ששולת אחת (שושלת בית חשמונאי ) שהכריחו אותי ללמוד יש לי אנטי משולשלות בכללי .... ולא נתתי לי אושיה אחרת אם כי ההצעה של יאיר על מייקל לואיס בהחלט מעניינת... ברור שהתכוונתי ל: " לאימפריה הרומית המזרחית, זו המכונה ביזאנטיון? כי שם דיברו יוונית..." , כי אני בחיים לא טועה .אני מושלמת ... טוב בערך

חבל, הסיפור דווקא ממש טוב, חגו של רובין הוד

ובכן הסיפור מתחיל בכך שבאנגליה קר במרץ. ולמה זה חשוב? זה חשוב מפני שבמרץ מתקיים באירופה ובעיקר בארצות הסמוכות הקרנבל הידוע בצרפת ב mardi grand (יום שלישי הגדול). ביום זה יוצאים החוצה בתחפושות, משתכרים, עשירים מתחפשים לעניים, עניים לאצילים ועוד ועוד (זה כמובן המקור לחלק ניכר ממנהגי פורים) ואחר כך באירופה הקתולית שורפים את דמותו של מארדי גרה ומתחילים בצום של לנט. ואת כל זה לא עשו באנגליה. לכן הם היו צריכים לחגוג ביום אחר. והיום האחר הזה נקבע אצלם כיום תחילת הקיץ: האחד במאי. היה זה יום של חגיגות טבע, של יציאה ליערות, חג של פיריון שנשאר כשריד פרה נוצרי ופרה נורמני. והדמות של שד היער הפורה הלבוש ירוק ומסתובב עם אנשיו השמחים (mery men) היה לא אחר מרובין הוד. שלאחר הכיבוש הנורמני קיבל דמות של אציל סקסוני לשער ששודד את הרשעים (הנורמנים) ונותן לעניים (הסקסונים). כך נוספה לו הקשת והצטרפו אליו דמויות משעשעות נוספות וכמובן גם כומר טוב לב ושיכור. כך הולבש לו גם אויב, הנסיך ג'ון אחיו של ריצ'ארד לב הארי, שנחשב הגרוע במלכי אנגליה בשל יחסו הרע לאצילים. הוא נחשב למלך כל כך רע עד כדי כך שאף מלך לא נקרא אחריו ג'ון (מי שנולד בתור ג'ון נאלץ לשנות את שמו עם עליתו למלוכה). זאת למרות ואולי מפני שבסופו של דבר הוא העניק לאציליה אנגליה ולעם האנגלי את המסמך המכונן של שלטון החוק, המגנא קרטא. (מיותר לציין שחלק מהמאפיינים ובעיקר הקשת והחגיגות אל תוך הלילה בטבע מזכירים את ל"ג בעומר) מכל מקום כזה היה החג עד למהפכה התעשייתית. אז האופי המחאתי שלו קיבל תנופה נוספת כאשר הפועלים שהגיעו מהכפר אל העיר יצאו ביום הזה לפיקניקים והפכו אותו ליום של מאבק על זכויתיהם. באחד ההפגנות הגדולות בשיקגו (עזבנו את אנגליה) בסוף המאה ה-19 במהלך שביתה גדולה ירתה המשטרה שמומנה על ידי בעלי המפעלים על השובתים המפגנים ביום האחד במאי. מהירי נהרגו כשלושים איש. אחד מאלה שעמדו לידם הניף את החולצה הלבנה של חברו שנתמלאה בדם כדגל. הדגל שהפך להיות הדגל האדום, סמלם של הפועלים.

למעלה