היה לי שבוע קשה השבוע

אבשלום68

New member
היה לי שבוע קשה השבוע

שנה לפטירתה של דינה השבוע האחרון שבו היתה איתנו בשנה שעברה וכל יום בשבוע הזה מזכיר משהוא אחרון. ביום חמישי הלכנו כולנו כל בני המשפחה ההזויה שלנו והתנדבנו לקשט בציורים לזכרה של דינה את הכניסה לחדר הכושר במח' ילדים בבית החולים תל השומר. עבדנו מאד קשה אבל התוצאה לעילא ולעילא את התוצאות תראו בסרטון המצורף והנה מה שכתבתי והקראתי באזכרה לזכרה של דינה עברה שנה מאותו יום שני ביום שני שלפני שנה, מור ואני לקחנו אותך לבית החולים בפעם האחרונה. נסמכת עלינו ונתמכת בנו כשהלכת למכונית, על מה חשבת באותם רגעים? האם ידעת שזו הפעם האחרונה? האם יכולתי לעשות משהוא להקל על המחשבות שבטח רצו בראשך לא חשבתי כלום כי לא רציתי להאמין שזו הפעם האחרונה שאת צועדת במדרכה המובילה הביתה. אבל לחזור לא תחזרי ובאותו יום שני התחילה הדרך אל החלל הגדול שהשארת. לתאר לך איזה חלל גדול השארת לכולנו זה בלתי אפשרי והרי אי אפשר להשוות חסר, קושי ,אבל או כאב של אנשים . אז אספר לך ואני מקווה שאינך כועסת על שאני מקטר, אבל נורא קשה לי. נורא כואב לי העולם שלי התהפך והשתנה לחלוטין - חסר בו קוטב אחד. הזמן אינו מרפא כלום. אין שום מרפא כלום ממש כלום ובכל פרט ופרט בחיי היום יום, בשיגרה, בשבתות ובחגים את חסרה לי. אין דבר שאני עושה ולא נזכר בך , כמה טוב ידעת להיות איתי לצידי לתמוך לעזור לשתף ולהשתתף. בחדר כושר כבר אינך יושבת ליד השולחן עם הקפה הג'יפה מהמכונה שכל כך נהנית לשתות עם החברות שלך. אני מבשל אבל אין את " יו ומי ינקה את כל זה " האהוב ואני מנקה לבד לבד הסלט החתוך גדול שאהבת , כל חיתוך עגבניה את לידי אבל איננה. בערב בבית שקט רועם מעולם לא הייתי כל כך לבד. טיילתי בתאילנד שכל כך אהבת וכל כך רצית שאסע כשחלית ולא יכולת לנסוע, והילדים כל כך תמכו ורצו שאסע , כמה בכיתי שם שאת לא לצידי, הייתי במקומות שהיינו יחד וממש ממש ממש הרגשתי שאת בתוכי ורואה הכל דרך עיני, במקומות שהיו כל כך אהובים עלינו. ישבתי בשקיעה על גדת המקונג בבית הקפה המקסים בלואנג פראבנג שכל כך אהבת - הסתכלתי על המקונג והרגשתי בעוצמה שאת רואה אותו דרך עיני והשולחן היה רטוב מדמעות. היה לי כל כך קשה ללכת משם כי אולי את רוצה עוד קצת לראות את השקיעה. אני נוסע עכשיו לקחת את הנכדים , כן דוןדון נדבקתי ממך בנכדומניה ואני מרגיש בתוכי שאני מקיים צוואה רוחנית שלך ועושה את מה שאת כל כך רצית לעשות ויעדת את היציאה לפנסיה לכך – העזרה לילדים ,אורן ודיקלה מור ובראין ורותם וכרמית הראל ולבנת בטיפול בנכדים. כן יש לנו עוד שני נכדים גילי בת ה4 חודשים ומעיין בן חודש שלא זכית להכירם ואני עושה הכל שדרך עיני תכירי אותם. כל הנכדים זוכרים אותך ! אני מראה להם תמונות שלך במחשב כשהיית בריאה לפני המחלה הנוראית הזו וכולם מכירים ומזהים את ס'תא דינה במיטבה . ואדאג שהם יזכרו תמיד וגם החדשים שמקרוב נולדו וגם אלה שבעזרת השם יתווספו כולם יכירו אותך לכולם נספר עלייך. המצוק והסלע האיתן שמחזיק אותי מלשקוע ולטבוע הוא המשפחה שבחוכמתך וברגישותך הצלחת ליצור כן המשפחה ההזויה הזו כפי שאנחנו מכנים אותה על כל מרכיביה היא היא התומכת והמרימה אותי ברגעי השקיעה, אם זה טלפון , ס.מ.ס, ביקור, סתם פטפוט קצר, דאגה למעשי כל חג ושישבת. הנישנוש של הנכדים שאני עושה עבור שנינו מעלה אותי מהתחתית של העצב ומציפה אותי ואותך יחד איתי חזרה מעלה נעלה. דוןדון המשפחה הזו שכל כך היתה חשובה לך וכל כך רצית שתהיה מאוחדת, אוהבת ותומכת מקיימת את צוואתך , נשארנו יחד ככל שניתן להיות יחד. גם בכל מיני קטעים שבמשפחות אחרות כבר מזמן היו שוכחים את הקירבה והאהבה אצלנו להיפך! העזרה התמיכה הפירגון ההדדי רק גדלים ומתעצמים. כל דבר כזה רק מקרב ומגביר את הקירבה. אתמול סיימנו תרומה שהרמנו לזכרך – ציורי קיר על קירות בכניסה לחדר כושר במח' ילדים בתל השומר. כולנו עבדנו כולנו תרמנו – זה עשה טוב לגיבוש המשפחתי ולזכרון שלנו אותך. הוצאנו חוברת זיכרון לכבודך עם תמונות כמובן, מילדותך ועד לזמן האחרון גם הנכדים יקבלו אותו כשיגדלו – כדי שלא תיעלמי לנו פעם נוספת כשאני מסיים לקרוא את הכתוב, אני לא מפסיק לדבר איתך, אני מדבר איתך כל הזמן ולפעמים אפילו בקול רם בבית כשאני לבד. ולו יכולתי לשמוע אותך עונה לי. זה הוא וכמו שהקטנים אמרו סייתי.

tul9ad

New member
מקסים../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

איזו יוזמה ברוכה ורעיון מקסים. השנה של בעלי האהוב יהיה ב-7\10 , ואני ובנותי בדיוק עובדים על מצגת לזיכרו וזה קשה, כמה זה קשה, זה מכניס את כולנו לרגשי סוער עם בכי חנוק, אני מקווה שעד התאריך הנקוב נצליח לעמוד במשימה, גם כך החגים לא הקלו עלינו, בעלי נפטר במפתיע לאחר סוף שבוע מקסים וכנראה שעד עכשיו כ-10 חודשים לאחר שהוא הלך מאתנו עדיין לא הצלחנו ממש לעכל ולהתאושש, רק כח השגרה שהיא חזקה מכל, החזיקה אותנו שפויים, אך עכשיו עם ההתעסקות עם התמונות וכל הזיכרונות הכל קשה מנשוא וצף בשיא האכזריות, אך נעמוד במשימה בכבוד , כמוכם.

איך אנסח את חיזוקי לכם. בהצלחה? או שיהיה לכם

קל . לא אדע אך את הכוונה בוודאי הבנת. ריקי

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

כל הכבוד לכן על העשייה .. אני אישית התחלתי בהכנת מצגת לזכרו אבל בגלל הכאב שגרם לכל הנותרים , נעניתי לבקשת חמי לסיימתי את המלאכה...

אבשלום ריגשת אותי בכתיבתך וכפליים בציורים

שעל הקירות כל הכבוד לכם איזו יצירה נפלאה. אני מבינה את הקושי שלך. מחרתיים בשניים במאי ימלאו חמישה חודשים לחסרונו של משה בחיי וחיינו היום היה לי יום קשה נזכרתי בשעות האחרונות שלנו ביחד מה אמרנו ואת הנגיעות האחרונות שלנו זה בזה מלאות עדינות ואהבה. עד שביתי גילתה אותו בחדר שינה ללא רוח חיים. היום לא חדלתי מבכי ושום כדור לא עזר. אני כותבת והדמעות נוטפות בלי שליטה בקושי רואה את המסך. קבל חיבוק מחזק ממני. ריקי.

רוזהלי

New member
אבשלום

מרגש ביותר

פשו שי ת

New member
אבשלום יקר

ראשית רוצה להגיד שהציורים מקסימים אכן עבודה קשה ומיוחדת מאד עשיתם. התקופה שלפני, היום עצמו והימים שאחרי האזכרה הם ימים לא קלים בכלל ולא משנה אם עברה שנה או עברו כמה שנים הכאב והזכרונות תמיד יהיו. איתך בימים אלו ושולחת חיבוק חיזוק המשך הלאה למענך ולמען המשפחה המיוחדת שלכם
מכל ה
חגית

אבשלום ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

העשייה שלכם לזכרה מרגשת , לומדת מכך איזו אשה מיוחדת הייתה . אבדנך וכאבך מוכרים לי .. קבל חיבוק כח
טלי

שחר1002

New member
אין מילים

אבשלום יקר אין לי מילים פשוט הדמעות יורדות ומתוספות לכאב שלי. אתה איש אמיץ ומדהים כבר אמרתי לך הסרטון פשוט מדהים איזה אושר וחיים הכנסתם למקום. כאחת שעבדה בתל השומר בבניין ילדים יודעת מה זה לראות צחוק של ילד בין כול הטיפולים הקשים והכאב. אתה ובני משפחתך עשיתם מצווה גדולה לא נותר לי רק לחזק לחבק ולהגיד תודה שיש אנשים מקסימים כמוכם שבשעתם הקשה עדיין חושבים על אחרים. מחזקת אותך ואת ילדייך כול הכבוד!

למעלה