היה לי חלום אתמול

מוטי ש

New member
היה לי חלום אתמול

אני זוכר באופן מקוטע שמצאתי את עצמי בלונדון.ביקרתי באיזושהי חנות של איזה ישראלי שם,שמכר לי משהו במחיר מופקע,אבל לא היה לי זמן לברר את הנושא,כי מישהו מחוץ לחנות החל לגרור לי את רכב המיני מיינור שלי שהחניתי ממש על המדרכה בסמוך לחנות.עוד לפני כן שאלתי את האזרחים הלונדונים בסביבה,האם זה בסדר להחנות כך כאן? "כן,בוודאי" הם אמרו לי,"אין שום בעיה".אז נכנסתי לרכב שלי שישב בו איזשהו בחור שחור עור והתחלנו לסוע לאיזשהו מקום.והוא התחיל לומר "העולם מחולק לשלושה סוגי אנשים,כאלה שהם טובים,כאלה שהם רעים וכאלה שהם אררררר" כיוון שהיה רעש גדול ברחוב לא הצלחתי לשמוע את סוג האדם השלישי."מה אמרת"? שאלתי אותו והוא ענה "ררררררר" "מה"? שאלתי שוב?" אררררררר,ררררררר,הררררררררר" הוא השיב.נואשתי כבר מלהבין,אבל אמרתי בליבי,שיהיה,הבה ואומר גם אני משהו "אבל כל האנשים תמיד רוצים לעשות את הטוב,אפילו שהם לא ממש מצליחים לעשות זאת" אמרתי לו."ארררררר,ררררררר" הוא השיב לי. פעם באמת הייתי בלונדון.לא זכור לי שממש נהניתי מהטיול,למעשה הייתי כל כך מדוכדך,שלא ממש היה משנה לי שזה לונדון,הייאוש שם לא נעשה יותר נוח.אפילו שומרי המלכה אטומי המבע וכל התיירים שהציקו להם לא הצליחו להוציא אותי מאדישותי. אבל יום אחד,בעודי משתרך ברחובות לונדון לאיטי,הגעתי איכשהו(לאחר שביקרתי בכמה חנויות ספרים גדולות במיוחד,(בהן קצת שיפרתי את מצב רוחי בקניית כמה ספרי פילוסופיה שלא קראתי לאחר מכן מעולם)אל מתחם ההייד פארק. מצאתי את עצמי עומד ומקשיב לנאומו של אחד,שחור עור,כנראה מהאחים המוסלמים או משהו דומה.ממש נואם מבריק הוא היה וכל האנשים סביבו צחקו מדבריו כהוגן,אפילו אני.איכשהו בסוף,אחרי שהוא תקף כל דבר אפשרי במוסדות השלטון הבריטי וכל דבר אחר ואפילו איזשהו קשיש זקן שעמד על ידו בסולם אחר וקרא לו כל הזמן "טיפש" וכל מיני שמות אחרים הוא התחיל לדבר על יהודים וישראלים. "I Dont have anything against the Jews.The jews are not the problem,the israelies are the problem" אוי ואבוי אמרתי בליבי,השחור המצחיק הזה לא אוהב אותי,הוא לא אוהב את הישראלים ונהייתי עוד יותר מדוכא ממה שהייתי,כי מימלא עוד לפני כן חשבתי שאני מגיע לארץ אנטישמית ומאוד נזהרתי לא לדבר עברית וגם ביקשתי מהורי שלא ידברו אף הם כל כך הרבה,אלא שאז נזכרתי לשמחתי שאני לא רק ישראלי,אלא גם יהודי והרי הוא אמר מפורשות שאין לו שום דבר כנגד יהודים!. "יופי" אמרתי "בוא נחייך שלא יחשדו בנו בשום דבר".מסביבי היו עוד הרבה מחייכים אחרים,כך שיוצא אחד מן השתיים,או שכולם היו יהודים,או שמרביתם היו אנטישמיים.יכול להיות שחלקם היו גם יהודים וגם ישראלים,רק שלא היה לי זמן לברר זאת.לקחתי משם בהדרגה מרחק,באמת שלא רציתי בזמנו להוסיף את הצרות של האחים המוסלמים לארסנל שלי...כן,זה היה לפני הרבה שנים,הרבה מים חלפו בתמזה מאז,אבל לא בירקון.:) מה זה קשור לפורום מדיטציה?לא יודע.אולי זה קשור,מי יכול לדעת?..:) ושלא תחשבו שיש לי משהו נגד שחורים,לא,לא,בשום פנים ואופן לא!.השחורים אינם הבעיה.השחורים מהאחים המוסלמים שאינם אוהבים ישראלים,אך אין להם שום דבר נגד היהודים הם הבעיה.אם יש שחורים שתומכים כרגע בבין לאדן ונסראללה,הם גם בעיה ויש להורות לחיל האוויר שלנו לטפל גם בהם,בין היתר.(נדמה לי שעשו משהו דומה במבצע אנטבה:)
כמו שאתם מבינים,רק רציתי לשתף.אררררררר,הררררררר,ררררררררר.סה"כ הכל בסדר,העולם יפה,שחור או לבן או צבעוני. :)

drall

New member
מה קרה לך מוטי?

כאילו דא? אתה לא מכיר את האנשים האלו שיהודים לא מפריעים להם, חוץ מישראלים , או מעורכי דין , או ממלווים בריבית או מכאלו ששוכבים עם גרמניות ומטמאים את הגזע. האנטישמיות לא מתה. היא פשוט הגדילה את המלתחה שלה , והיום היא לובשת פרופסרים בריטיים וכוכבי ספורט אמריקאיים וכושים וסינים ו... תשמע, העולם יפה אבל יש בו כמה נקודות מכוערות והן לא יהפכו ליפות אם רק תתעלם מקיומן.

מוטי ש

New member
מה יכול לקרות לי? :)

סה"כ,ככל שאני יכול להעיד על עצמי בשנים האחרונות,נעשיתי יותר מעורב במה שקורה בעולם הזה ואני גם משתדל להיות מעורב מתוך מרחק מסויים.בחלק מהדברים זה מתאפשר יותר מדברים אחרים וגם מאלה ניתן ללמוד לא מעט. יש אנשים שסבורים שהם מסוגלים להכריז שהם לא ישראלים או לא יהודים או שמחשבה על כך שזהות ישראלית או יהודית היא דבר טיפשי ובכך הם פותרים את עצמם מהזהות הזאת.אבל אלה אינם אלה מחשבות,לא יותר מכך.יש דברים שלא כל כך מהר מתים,אפילו אם הכרזה על מותם נראית יפה או פואטית. הבבושקות כוחם רב ויש להם שורשים עמוקים.אז לעיתים היהודי הנצחי שבי מדבר,לעיתים הישראלי,זה וגם זה יפה בעיני ואין לי כוונה להתכחש לכך. איך של נסתכל על זה,היהודים זה אחלה עם והישראלים,שהם זן מיוחד בקרב היהודים,יש בהם גם כן לא מעט עוצמה וכוח(אם כי,גם כמה דברים אחרים:) כל שינאה ובכלל זה אנטישמיות מבוססת על חוסר יכולת של השונא לקחת אחריות על חייו ועל קינאה,כל הדברים שהם ביטוי לעליבות של הוויה ולאי רצון בולט להתאמץ על מנת לשפר אותה. הכיעור כאן אינו עליבות ההוויה,אלא ההצדקה של עליבות ההוויה תוך הפניית אצבע מאשימה לאחר.ההצדקה יכולה ללבוש צורות שונות ולהסוות את עצמה כפי שאכן העדת אתה,אבל מתחת לפני השטח אתה מזהה את אותו דפוס ישן נושן של גבלס והימלר וכל קודמיהם,דפוס שאינו אלא כוח של הרס וניוון שכדאי להיות מודעים לו ולהיאבק בו בכל אמצעי,כי הוא באמת לא הולך להיעלם. אז אינני טוען שאין כיעור,רק שאני רואה אותו קצת שונה ובכל אופן נראה לי שהדגשתי יותר את הקטע של החשבון הפנימי היהודי,שהוא מעין תגובה אפשרית של יהודים במהלך הדורות לשנאה שהופנתה כלפיהם בכל דור ודור,איזשהו מחשבה שאולי ניתן לרצות את השונאים "העלובים" הללו,להקריב להם איזשהו קורבן.לעיתים יש כאן גם איזושהי שינאה עצמית שאומרת שאולי בעצם האנשים הללו צודקים. בכל אופן,נדמה לי שהקטע היה קצת גרוטסקי וסמלי.אתם לא יכולים להנות ממנו בלי לעשות עניין כזה גדול? :)

למעלה