היה כיף , היה מדהים !!

dinn1

New member
היה כיף , היה מדהים !!

לא הצלחתי לשרשר - סורי.... בהתחלה סתם שרפנו שעה - "התכנסות" - בזבוז זמן שלא עשינו בו כלום... , אח"כ הגיעו כל הקודקודים, היו הסברים מאוד מעניינים, מצגת מרגשת - והכי חשוב- קטע השאלות אז כמובן שאני הראשונה שהרימה יד (ממש לא מתביישת ) - התלוננתי על כך שאין תנורים באוהלים וממש קפוא, וגם על כך שאין מספיק מקלחות לבנות וגם לא זמן להתקלח בשעת ט"ש ועל העניין שאין מים חמים- 40 בנות על 4 מקלחות ושעת ט"ש אחת , ולעומת זאת ל-50 בנים יש כ-15 מקלחות (וגם אין להם שיער ארוך לחפוף..) תאמינו לי הם צריכים להתבייש בתשובות שלהם- תא"ל, סא"ל ועוד אחד שענו לי - הבת שלי בת חמש כבר מתרצת תירוצים ומספרת סיפורים מוצלחים יותר ....הם חושבים שמרחו אותי ושכל העולם טיפש - הנה חלק מהתשובות : * אין תנורים כי לפני שנתיים נשרף אוהל - בסדר..ומה עם צוקי עובדה? אני יודעת שמחממים שם * לגבי המקלחות- התקן הוא מקלחת אחת לעשר בנות, ומי שלא מספיקה להתקלח בזמן הזה תוכל לקבל הארכת זמן - כן...בסדר...שמענו על זה ,ובתמורה היא שתישאר שבת.. * אנחנו גם מתחשבים בתזונה שלוחמות צריכות ומוסיפים להם סידן- כן..הדבר היחיד שהן מקבלות תוספת זה האבק שהן נושמות *במנות קרב שאכלו כל השבוע ,הן קיבלו תוספת של ירקות- הוא רק שכח לציין שהירקות היו כולם רקובים, אפילו ארנבת לא היתה מוכנה לאכול כאלו ירקות מגעילים ועוד...ועוד... העיקר ראיתי את הנסיכה שלי, פינקתי אותה באוכל טעים, והקטע של המרכך היה ממש מדהים- היא ישר התיזה על המדים שלה אמא מתגייסת- אני דורשת מניות או אחוזים - עשיתי לאתר שהמלצת עליו כזו פרסומת- באמת הייתי מרוצה מהם (ולא הבנתי מה שאלת אותי בשרשור למעלה לגבי הבקבוק של המרכך ) היה שווה לנסוע כמעט 500 ק"מ !!! וגם מאוד מעייף.....

ואוו, אי אפשר לעצור אותך

באמת תשובות מעצבנות קיבלת.. למה ציפית? זה צה"ל. לא אוהב אמהות טרחניות כמונו. והספרי של המרכך.. איך עשית את זה, באיזה מיכל השתמשת? רעיון גאוני. ובקשר לתותח.. אתן לך 50% מהרווחים (0% זה מה שאני מקבלת..) נדיבה, לא? נפלא שבילתן... ושהיה מוצלח.

dinn1

New member
הנה המיכל שהשתמשתי בו-

קניתי אותו במקס סטוק והוא עלה לי 5 שקלים (אם אני לא טועה) ולגבי הרווחים- איזו נדיבות.....אני כבר רצה לתכנן טיסה לסיילים בניו יורק
האמת היא שלא ציפיתי לתשובות חכמות, אמרתי מקסימום יפתיעו אותי...ובגלל זה לא התאכזבתי -ואני לא חושבת שאני "טרחנית" -אני רוצה מה שכל אמא מבקשת לחייל/ת שלה-מקום יבש וחם לישון בלילה, ומשהו חם להרטיב את הגרון כשקפוא בחוץ- ואת זה מעט מאוד חיילים מקבלים , וזה עצוב

dinn1

New member
פשוט מילאתי מרכך כביסה במיכל ואז היא יכולה

להתיז על הכרית או הבגדים - ולהנות לרגע מהריח של הבית

פולי44

New member
וואו, דין, את נשמעת על גג העולם

נשמע שהיה ממש כיף, ונראה לי שהבהלת שם כמה קודקודים, שיזהרו להם...

משתפרת

New member
כיף לפגוש את החיילת הפרטית

ואני מבטיחה לך שלקודקודים יש חדרים מחוממים ומקלחות נוחות, אז למה שיזיז להם שלבנות אין מספיק מקלחות ושלכולם קר בלילות הקפואים באוהלים? ואגב באמת בצוקי עובדה היו תנורים שפעלו באוהלים בחורף. אם מרעננים נהלים ומפעילים אותם כמו שצריך שום דבר לא נשרף. אבל עזבי, אני בטוחה שהריח והטעם שהבאתם מהבית חיממו את הלב כך שגם הרגלים והידים הקפואות יפשירו, ומפצים על המזון הנחות, ההיגיינה הפגומה והאויר המאובק.

dinn1

New member
נראה לך שהקודקודים היו מוכנים לחיות בתנאים

כאלו? האמת שראיתי חלק מהמגורים וגם הם לא בית מלון ,אבל עדיף מהאוהל...המפקדים הזוטרים ישנים קרוב למאהל של הטירונים בתוך מכולות ,בלי שום חלון או פתח לאוורור - מזעזע גם כן -פשוט לקחו מכולה והתקינו עליה דלת ושם הם ישנים -לפעמים אני לא יודעת כבר מה עדיף ... לא נורא- בסוף הטירונות תיגמר (בעוד שלושה חודשים) , ויהיה בסדר !!

סמדר בנ

New member
דין - כיף לשמוע אותך

והשמחה שלך מראה שגם החיילת שלך מרוצה. אל תיתלי יותר מדי תקוות לגבי ההמשך. גם הבת שלי היתה לוחמת ואחרי הטירונות עלו לגדוד ושם לנו במכולות - שזה ממש זוועה - קר מאוד בחורף ומתבשלים בקיץ
בקשר למקלחות - התקן (הל"ת - הוראות למתקני תברואה) למקלחות במתקני חינוך עם לינה הוא מקלחת אחת ל-5 נשים. בהוראות הצבאיות התקן במגורים הוא מקלחת לכל 8 נשים. 1:10 זה מתחת לתקן. בבסיסי טירונים חדשים ניתנה תוספת של מקלחות כדי להימנע מעומס יתר בשעת הלחץ. בנושא תנורים - יש אכן בעייה בטיחותית כי האוהל דליק. לאט לאט צה"ל מעביר את כל בסיסיו למבני קבע ואמנם זה לא יהיה בתקופה של ביתך אבל אולי של הנכדים.....

dinn1

New member
בואי אני אספר לך על מדינת חלם -

שלשום בלילה הבנות רצו להתקלח-השעה היתה כבר עשר וחצי בלילה, ואז גילו ששוב אין מים חמים 15 מטר מהמקלחות שלהן יש שלושה מבנים של מקלחות בנים שבכל אחת מהן 6 מקלחות , יש להם דוד מים אחר ולכן תמיד יש להם מים חמים להתקלח אבל-המפקדים "החכמים" לא הסכימו שהבנות יתקלחו שם - הם הצעידו אותן עד השעה אחת לפנות בוקר ברחבי הבסיס בחיפוש אחר מקלחות עם מים חמים- כשלא מצאו הם החזירו אותם למאהל שלהן והציבו שמירה ליד המקלחות של הבנים ,ואז הבנות נכנסו להתקלח שם לא היה יותר חכם לעשות את אותה פעולה מההתחלה? להצעיד אותן בקור כשכל אחת סוחבת את הציוד למקלחת במשך שעתיים וחצי בבסיס ענק? ולגבי מה שכתבת על התקן- אין עם מי לדבר או להתווכח -41 בנות עם 4 מקלחות ,כלומר 10 ורבע בנות למקלחת (מעניין מה נעשה עם הרבע הזה ...חחח) ואני מקווה שהנכדים שלי בע"ה כבר יהיו במדינה מתוקנת יותר !! ולגבי המכולות- אומנם חנוק אבל עדיף מאוהל שעומד לעוף באויר, או מהיריעות שדופקות על הראש כשיש רוח- נראה לי שנתנו להן אוהל של 10 לעשרים בנות, כדי לקום מהמיטה הן מדלגות אחת על השניה ,ובדר"כ גם נופלות בחושך ... בסוף יהיה טוב !!

אםפי7

New member
שלום דין וברוכה הבאה

באיזה חיל בתך משרתת? ומה זה קודקודים? הסיפור עם המקלחות נשמע הזוי לחלוטין. אשמח אם תאירי קצת שאבין במה מדובר, יש לי ניסיון אישי בנח"ל (לפני 30 שנה) ובשיריון היום.

dinn1

New member
באמת הזוי- אבל כל מילה אמת !!-

היא בנ.מ- היום קוראים לזה הגנה אוירית... היה לנו מפגש עם המפקדים הבכירים- תא"ל אחד, סא"ל אחד -ועוד קצין אחד שאני לא זוכרת את הדרגה שלו , ולהם קראתי קודקודים

פולי44

New member
דין, החייל שלי מצא פתרון

מזהיר לאין מים חמים במקלחות, הוא התקלח בתוך סיר שלקח מחדר האוכל והרתיח בו מים
, אה, אבל אח"כ חטף ריתוק, אז שלא תנסה את זה...
מקווה שיחזרו מהר המים החמים, זה פשוט הזוי שלא מצליחים לספק להם את המינימום הזה

אז הבנתי איך עוברים את השבוע, אבל..

איך מעבירים את הזמן עד השעת ט"ש?ֿ מארבע אני סופרת שעות.. דקות... אוף! (ואיך ההורים שלנו עברו את זה איתנו לפני עידן הסלולרי??)

dinn1

New member
עדיף שתתחילי לספור משעה 10 בלילה...זה יראה לך

קצר יותר...גם אני מחכה כל לילה, ולפעמים היא אפילו לא מצליחה להתקשר

למעלה