היה היום בחדשות

prizman

New member
היה היום בחדשות

ששוקלים להגביר פיקוח ואולי להגביל כניסת תיירים לתאילנד. שתי המדינות ששמן הוזכר במפורש הן ישראל ואיראן. כנראה התאילנדים לא רוצים שתתפתח כאן זירת קרב. בקשר לישראל אמרו שממילא גם ממשלת ישראל לא ממליצה לישראלים לנסוע לתאילנד.

לדעתי זה הכל פוליטיקה

כמובן שהם לא רוצים זירת קרב אבל עדיין הנציגות תישאר ובנוסף התיירים הישראלים מכניסים המון דולרים לתאילנד וגם זה שיקול. קשה לי להאמין שהם ילכו על צעד כל כך קיצוני. בטח יש שיחות מאחורי הקלעים.

prizman

New member
שיש כאן פוליטיקה זה ברור

וזה לא רק שהשגרירות תישאר, גם לא דובר על כך שיאסר על תיירים ישראלים להגיע וזה בכלל לא נראה לי הכיוון, אם כי במאמר מוסגר אעיר ש 80,000 התיירים הישראלים מתוך 12 מליון תיירים בשנה זו טיפה בים מה עוד שחלק לא מבוטל מהם "חסכנים". המון דולרים לא מגיעים לתאילנד מישראלים. ההשפעה היחידה שיכולה להיות שאני רואה היא שאולי ישראלים ידרשו להוציא ויזה מראש. גם זה לא בטוח. כרגע זה רק ברמת ההצהרה, לא בטוח שבאמת יהיה שינוי כלשהו. הבאתי את הנושא לידיעה בלבד.

prizman

New member
בין 80-100,000 בשנה לפי מה שאני יודע.

משתנה משנה לשנה.

kfktj

New member
סתם כי מעניין אותי...

כמה בערך לדרום אמריקה? וכמה להודו? מישהו יודע?

prizman

New member
המשך.

זה מה שהתפרסם היום, נראה לאן זה יתגלגל. לא אתפלא אם ישכחו בכלל מהעניין תוך זמן קצר. בשגרירות ישראל הכל נראה היום כרגיל, רק איש שרות הביטחון התאילנדי בכניסה אמר לי בחיוך "בלגאן".

אולי מי יודע?

לפי מה שקראתי לא יודע אם זה כל כך רציני. גם נגד ארה"ב יש לא מעט פעילויות ומתכננים לבצע בה פיגועי תופת ואין לזה סוף, הוכחה לכך היא תא ארגון שתפסו לא מזמן. בכל מקרה נקווה לטוב לא נשכח שיש צד שני למטבע שהמון תאילנדים מועסקים כאן וגם על זה הם בטח יסתכלו.

prizman

New member
זו לא בדיוק הזווית הנכונה להסתכל ממנה.

כמה אלפי תאילנדים ממדינה בת 70 מליון איש שבמולדתם משתכרים 200 באט ליום זה לא ממש מה שמעניין את ממשלת תאילנד. זה ממש בשוליים. מה שכן מעניין זה יחסי סחר שהרבה יותר רלוונטים ובזה ישראל תורמת לתאילנד בלא מעט תחומים. התרמילאים הישראלים שמנסים לחיות בתאילנד ב 300$ לחודש לא מעניינים את תאילנד ולא את ישראל, תשכח מזה. יחד עם זאת, אני לא צופה שינוי ביחס לישראלים.

יחסי סחר זה בתוך הפוליטיקה

אני מסכים איתך במאת האחוזים ואומר שבנוסף אני בטוח שמתקיימים שיחות מאחורי הקלעיםץ גם אני חושב ומאמין שהיחס לישראלים לא ישתנה בעקבות המצב

למעלה