היה ברור

• פותח הנושא FR12
  • פורסם בתאריך

FR12

New member
היה ברור

אז אחסןך ממכם את מה שאני חושבת על משרד הפנים, המדינה ויושביה, ואספר לכם שקיבלנו דחייה לקבלת אזרחות שהגשנו באוקטובר 2013. הועדה (המסתורית), החליטה לא לאשר לבעלי אזרחות (על סמך ? ), יש לו א5 עד אוקטובר הבא, ואז הם ידונו שוב.

יש למישהו רעיון איך אני מוחה על ההחלטה בלי אלימות (כי מרגיש לי הכי נכון להפעיל אלימות, אבל מסביבי אנשים חושבים שזה רעין גרוע) ?

כל רעיון שיכול גם לעזור יתקבל בברכה.

FR12

New member
לא טענו. רק דחו

הפקידה ענתה שזה החלטת הועדה והיא לא יודעת למה הוחלט לדחות

FR12

New member
אולי

ואז זה אפילו יותר מרתיח. אם זו הסיבה ויתגלה לי איכשהו שזו הסיבה אני אתבע את המשטרה והמדינה באופו אזרחי. ואלך עם הסיפור עד הסוף כמובן עם התקשורת.

לצערי אני לא יכולה לעזור מעשית

אבל אולי עיון באתר "לסה פסה" או באחד הלינקים שהם מציעים בצד שמאל לאירגונים שונים יעלה משהו?

http://www.mehagrim.org

בהצלחה, אני באמת מקווה שימצא פתרון, אני תוהה אם פניה לעיתונות דרך אחד הארגונים האלו תעזור אולי.

מה הדחיה אומרת מבחינה מעשית? זה משפיע על אישור השהייה/עבודה שלו?

FR12

New member
במעמד בקשת האזרחות

משרד הפנים האריך את הויזה שלו. זה בעיקר אומר ששילמנו סתם אגרה, ושהוא לא מקבל את הזכויות הכתובות בנהלים.

ע"פ נוהל משרד הפנים למעמד לבן זוג הנשוי לאזרח ישראלי, הוא היה אמור לקבל.

התנאים לקבלת אזרחות, ע"פ הנוהל, הם:

כנותו של קשר הנישואין
מרכז חיים וכוונת השתקעות בישראל
רישום פלילי נקי

והמקרה עם השוטר

נרשם פלילית באיזשהו אופן?

האמת שנשמע שאולי באמת כדאי להתייעץ עם עורכ/ת דין.

כמה מרגיז.

FR12

New member
קיבלנו מכתב

שהתיק נגד בעלי נסגר מחוסר ראיות. זה אומר שאין רישום פלילי, אלא רק רישום פנימי משטרתי.

nok13

New member
צער לי לשמוע אבל מה זה עושה למעמד שלו?

כי הוא כבר לא מטופל ע''י יחידת אחדת משפחות אלו מחלקת אזרחות... לכן - עם את מערערים על זה ובינתיים הויזה פג מה עושים... זה משהבנתי ממחלקת י-ם למה אסור גם לפספס את הזימון לאזרחות- כי אם מספסים אז גם יפוג השהייה שלו וגם לא תהייה אפשרות לחדש.
מי שהוא יודע מה זה באמת אומר.

אנחנו מחכים למרץ לזימון המייחלת הזה של אזרחות ואני מפחדת שתהייה בעיה (למא שלא תהייה בעיה- תמיד יש בעיות)
עם הועדה מסרבת אז פשוט ממשיכים ומחדשים ומגישים מעמד של תושבות? או שזה סוף הקו הרכבת וזהו?

cocacola27

New member
הבנתי שזה די רגיל שהם מורחים אנשים בעוד שנה

הרבה פעמים בלי שום סיבה.

nok13

New member
u've got me nervous now

רגעה. כאילו יש מצב שלמרות שפקידות בי-ם אמרו שהם ממליצים על אזרחותו של בעלי יש אפשרות שלא יאשרו? אני חשבתי שאם המשרד ממליץ אז זהו- פשוט מחכים לתאריך המיוחל לתכס...
שלמנו את הכסף מסרנו את כל הדברים ונאמר לנו שמרגע זה אמחנו לא שייכים יותר לאחמ''ש..אלו למחלקה שמסדר עיניינים של אזרחות וקוראים לה אילנה או יאלנה והיא נמצאת בקומה של בתעודות זהות....
שאני אדאג? מתי אני צריכה ללכת לשם לבדוק מה קורה (אמרו לנו עד מרץ)... מה עושים?
העם לא מקבלים אזרחות אז מה עושים ? חוזרים לאותו מחלקה להמשך שתוייות?

הצילו!!

cocacola27

New member
אם את שואלת את דעתי

אני חושבת שאין כאן חוקיות. יכול להיות שלבן אדם אחד יתנו ולשני לא, בלי שום סיבה.
אני כן חושבת שזה תלוי גם במה הפקידה כותבת ואם באתם לה טוב באותו יום או לא.
הייתי מהמרת שאם היא אמרה שהיא ממליצה, אתם תקבלו בזמן (זה אומר שהיא חיבבה אתכם ושעניתם יפה על השאלות, סה טו).

cocacola27

New member
אני מאמינה שזכותך לדרוש נימוק

ובכתב. יכול להיות שהם יגידו לך שהיו לכם הרבה יציאות מהארץ, שהעברית שלו לא מספיק טובה. זה לאו דווקא בגלל השוטר, כי לפחות מה שטוב פה לפעמים זה שיד ימין לא יודעת מה עוש יד שמאל.

אני גם נוטה להכנס לאטרף בדברים כאלו אבל למדתי לעשות לעצמי סובלימציה. למדתי גם שבישראל (וגם בשבדיה אגב) יותר עוזר לעורר את הרחמים מאשר את ההגיון. ושום מילה על השוטר. מקווה שהרמז מובן.

FR12

New member
ברור

דרשתי נימוק. בטוח שזה לא בגלל ריבוי יציאות (כי לא היו), ובטוח לא בגלל העיברית (הוא כבר הספיק לתקן את הפקידה). אבל הייתה דרישה לנימוק, בוא נראה מה הנימוק ונתקדם משם. יש נוהל, לא מקובל עלי סתם "למשוך" עוד שנה.

cocacola27

New member
אני מכירה לא זוג אחד ולא שניים

שמשכו אותו "ככה סתם" עוד שנה. אפילו אותנו הכינו לזה ואני באתי בלי ציפיות והייתי בטוחה שנחכה שנה. רק משמועות ששמעתי 50% מהזוגות מורחים אותם עוד שנה.
זה גם יכול להיות שר פנים חדש שרוצה "להוכיח את עצמו".
אבל דווקא במקרה שלכם, הייתי מהמרת שזו המריחה הרגילה ואין קשר לסיפור עם השוטר.

רחמים בשבדיה?

את תארת את הקושי לקבל עזרה כשנמצאים בבעיה שם למיטב זכרוני...

cocacola27

New member
את לא מבינה כמה מיציתי את החפירות על שבדיה

אבל רק בשבילך אני אעשה סדר:
השבדים לא רק שהם עם שעוזר, הם גם ממש ישמחו אם תבקשי עזרה (רק לא כסף או משהו כזה). הם ישמחו בחפץ לב לעזור לך להניע את האוטו, לתת לך שיחה בטלפון אם קרה לך מקרה חירום וכיו"ב. אבל בקשת העזרה חייבת לבוא ממך. גם אם נפלת ושברת את הרגל יכולים לעבור לידך אנשים שיחששו לשאול אותך משהו אם לא תבקשי את העזרה.
מבחינה בירוקרטית, אין לך עם מי לדבר כשהבירוקרטיה תוספת אותך. בסיטואציה הכי חסרת היגיון, לא יעזור לך כלום. הדרך היחידה והסיכוי הקלוש היחיד זה להתבכיין שבאת ממדינה קשה, שקשה לך ואת ממש רוצה להטמע בחבר השבדית, שעשית טעות חמורה וסליחה סליחה סליחה מיליון פעם ואז אולי, אם במקרה נפלת על בן אדם שהוא רק חלקית רובוטי ושבא לו להגדיל ראש או שהוא ממש הזיל דמעות מהסיפור הזה, יש סיכוי שיוותרו לך.
בדרך הישראלית של כתיבת מכתבים, הסבר הבעיה וסיכוי די גבוה לפיתרון- זה מתכון בטוח לעורר את חשד הרשויות עוד יותר לגבייך.

אגב, לשבדים יש סיכוי אפסי להצליח גם בדרך הרחמים. מהם ממש מצפים לעשות הכל כמו שצריך, לא לטעות, לא לסטות ימינה או שמאלה מהקונפורמיזם הכלל ארצי.

תודה שהבהרת לי

לא לכעוס עלי. אני יודעת שמיצית את החפירות על שבדיה אבל משום מה זה עדיין משעשע אותי ולא יכולתי להתאפק ולהציק לך בקשר לזה...מסכנים השבדים...

למעלה