היה או לא היה?

ke1234

New member
|חזרתי מכרתים ללא מציאות אך עם הרבה

תובנות. מאז התוכנית של חיים הכט על האי היווני ותושביו סקרן אותי להבין כיצד באי שגודלו מתקרב לשטח מדינתנו ישנו קרדיאולוג אחד וגם הוא רוב הזמן בחופשה ,ואני חושב שעליתי על חלק מהתופעה שנקראת " פשטות ואמונה באדם" שכרתי רכב המשכיר לא בקש כרטיס אשראי -הוא האמין בי (מוזר ,לא ?) הגעתי לתחנת הדלק הראשונה מלאתי המיכל ,המתדלק שישב בצד ועסק בעניניו לא רצה להגיע לקבל כסף,הסביר לי שאשים את הכסף על משאבת הדלק ואקח עודף, מסתבר שעל המשאבה היו מטבעות בערכים של יורו וחצאי יורו והמתדלק שהוא אני , הוא שעושה את החשבון לבד וכמובן שסומכים עליו (מוזר ,לא?) גם בהחזרת הרכב היה לי מוזר ,נתבקשתי להשאירו במלון ולתת את המפתחות לקבלה , ציפיתי שיבדקו אם הרכב נפגע ,או שמע לא מלאתי את המיכל דלק אך כלום, כולם מאמינים בכולם אין רמאויות יש כבוד רב בין אדם לרעהו, בקיצור ,יש לנו ממי ללמוד ,האנשים האלה לא חיים בפלנטה אחרת ,הם חיים שעה וחצי טיסה מאתנו והם כל כך שונים. לאחר תאור התובנות אני מאחל וקצת באיחור מזל טוב גדול לא"שי ולמוטי ליום ההולדת ולהעלאה בדרגה(קפטן ).שיתגשמו כל חלומותיכם . וריכול קטן אינכם יודעים אך אריה שמשתתף אתנו בפורום גם הוא קפטן ותיק , גיל אספן הצעצועים . שעושה את החשבוןו

cohen chaim1

New member
גיל, ברוך שובך

ראיתי ספר שעוסק בהיסטוריה של הזית ומוזכרת שם העובדה שבכרתים כמעט לא סובלים מבעיות לב,וע"כ נערך מחקר עם קבוצות השוואה הן מארה"ב והן מכרתים. המסקנות שהגיעו אליהן מאד מעניינות , אבל על כך בהזדמנות אחרת.

../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif על האיחולים

האם מצאת משהו בתחום שלך? זה המקום לציין שסבא שלי היה מכרתים, אבל לי עצמי עוד לא יצא להיות שם.

ke1234

New member
המחקר על שמן הזית יכול להיות מענין,

חיים,לא יזיק לשמוע ולהרחיב אופקים,(לא שכחתי את הקופה שברשותך ) אש"י אם סבך הגיע מכרתים טוב תעשי אם תגיעי לביקור שורשים ,תחום הארכיאולוגיה מאוד מפותח אך לא מצאתי חנויות בתחום של האספנות שרוב אנשי הפורום עוסקים . לפני שלוש שנים הסתובבתי בשוק פישפישים באמסטרדם ומצאתי נרתיק (מיכל קטן ) לקמע עשוי מכסף ועליו מגן דוד ועוד עיטורים ,אורכו 6 ס"מ וקוטרו 1 ס"מ נעשה בעבודת יד (ניתן לראות עם זכוכית מגדלת את סימני הניסור ) מצורפת תמונה .

ke1234

New member
צלחת מענינת שהייתי רוצה לפענח

מצורפת תמונה ,מי שיודע פרטים ,אנא דווח .

ke1234

New member
חגורה צבאית עתיקה עם סמלים של חייל

אנגלי שהסתובב בעולם והוצב באזורי הקולוניות של בריטניה הגדולה והצמיד סמלים על חגורתו ,יש שם למשל סמל של חיל הפרשים מ-1901 ועוד סמל גדול במיוחד מ-1750 אך אינני יודע איך הוא מתקשר לתקופה שבה החייל שרת . מצורפת תמונה .

cohen chaim1

New member
נאלצתי לעזוב את המחשב

לצורך ענין אחר, לכן לא פירטתי. המסקנה המעניינת של המחקר המדובר היא שהסיבה העקרית שתושבי כרתים אינם סובלים מבעיות לב היא שהם מוסיפים למאכליהם,ובעיקר לסלטים את הצמח הקרוי "רגלית הגינה" (בער' - "ריג'לה"),צמח ים תיכוני אופייני הנפוץ מאד גם בארץ.לא טעמתי, אבל אני יודע שגם ערבים משתמשים בו למאכליהם. הצמח הזה מכיל חומר שבצמחים אחרים חסר או מצוי בכמות קטנה והוא עוזר מאד במניעת מחלות לב,אליבא דעורכי המחקר. בקשר לקופה,לא שכחתי אותך,נהיה בקשר.

לא פלא שלא ביקשו כרטיס אשראי

פעם בעת טיול בפיליפינים שכרתי אופניים ושאלתי את המשכירה איך זה שהם סומכים עלי שאני אחזיר את האופניים מבלי שלקחו ערבון כלשהו. האישה ענתה: "אתה נמצא באי, אין לך לאן לברוח". וגם בפיליפינים מאמינים באדם. בדרך לכפר בטד (BATAD) מוצב הקיוסק שבתמונה. מכיוון שתנועת התיירים מועטה, ולא משתלם להעסיק מוכר, השתייה היא בשרות עצמי - לוקחים בקבוק ומשאירים כסף. בסוף היום בא בעל הקיוסק ולוקח את הקופה.

KaNiJa

New member
ככה אני מדמיין את האוטופיה שלי. ../images/Emo13.gif

בּני

New member
לא הייתי מתנגד

לשבת שם עכשיו ולשתות קולה קרה מול הנוף הירוק הזה. אגב, אם אני זוכר נכון גם בארץ היה נסיון כזה, מגדל פרחים מהוד השרון השאיר פרחים וקופה בצד הדרך עם שלט שמסביר עם הרעיון המהפכני. בסוף היום הוא בא וראה שכל הפרחים נעלמו כולל הכסף שהוא השאיר לעודף...

דובושכ

New member
בתים מיניאטורים מקרמיקה

לא שייך אבל הנה אחד מאוקלהומה שאוסף (וכנראה גם מוכר ) בתים מקרמיקה (פורצ'לן) במיוחד לקראת חג המולד.

elcool

New member
אוי! הם כאלו חמודים

בכל עיר עתיקה יש כאלו.. אני זוכר חנויות שלמות של כאלה דברים עם אנשים קטנים בפראג, בריסל, אמסטרדם...

ובחברת התעופה KLM ההולנדית

נהגו לחלק (או למכור, לא יודעת - לא אני טסתי) בקבוקי משקה בצורת בתים מחרסינה של דלפט (כחולה).

מה, כרטיס במחלקת עסקים של KLM?

אני אשמח, תודה.
בקבוקונים - לא, תודה. אינני מתכוונת להתחיל עוד אוסף, רחמנא ליצלן. להורי יש שניים כאלה וזה מספיק...

למעלה