היהלום שב../images/Emo47.gif פרק 34
היום זה הולך להיות ארוך כי יש קיטורים, אז מי שרוצה לדלג שיקפוץ לקטע המודגש... כמה? כמה אפשר עם התרגום הקלוקל הזה? כבר מוגזם לגמרי... לא יודעת כמה זה מפריע לאחרים אבל לי ולפחות לעוד 2 אנשים שדיברתי איתם היום התרגום הזה מוציא אותנו מדעתינו
דוגמה מעולה הייתה בתחילת הפרק היום, שבעצם כמו הרבה פרקים אחרים מתחיל ב2-3 דקות האחרונות של הפרק הקודם. הפרק הזה היה הזוי
מה שקיבלנו בתרגום בסוף פרק 33 היה דבר אחר ושונה לגמרי ממה שקיבלנו בתחילת פרק 34
אותן סצינות, בתרגום שונה... חצי מהדקויות שבשפה גם ככה הולכות לאיבוד בכל תרגום שהוא, אבל החצי השני שעוד אפשר להציל הולך גם הוא לעזאזל וחבל... והאבסורד הכי גדול הוא ששני הפרקים תורגמו על ידי אותו אדם. יש מידי פעם זיגזג בדרמה בין מספר מתרגמים כך שלא הכל תמיד חופף - מעצבן אבל מובן. אבל כשזה אותו מתרגם וזה בפרקים עוקבים (קל וחומר סצינות עוקבות..) זה יכול להוציא אותי מהכלים
טוב די להתעצבן
... נשימה עמוקה ויאללה לפרק....
כל הכיתה מקבלת שוב את אותו המבחן על התרופות והרעלים והפעם גומה מצליחה לעלות על התשובה הנכונה - כל תרופה יכולה להיות גם רעל אם נותנים אותה במינון לא נכון או אם מאבחנים לא נכון את החולה/מחלה. כולן כמובן מתקהלות סביב גומה, וזה אחרי שנידו אותה לפני.. אבל גומה עדיין רוצה להבין מה הפרופסור רוצה ממנה ורצה אחריו - כמה פעמים במהלך הפרק... (עד שהיא זוכה לחיוך חצי מאולץ של תודה לאל סיימתי איתה..) שינבי נפתחת בפני גומה ומספרת לה שכשהייתה ילדה קטנה הייתה מאוד חולה עד שהגיע רופא שריפא אותה וביקש ממנה לתרום בחזרה לאנושות אם היא באמת רוצה להודות לו על שריפא אותה - היא מחליטה להיות רופאה. גומה מתרגשת מהסיפור ושתיהן יוצאות מהפריים יד ביד ולב אל לב... אחד ההיי-לייטס של הפרק - בית הספר הצליח בתזמון מושלם לקבץ מספר נשים שיולדות במקרה באותו הרגע, מה שגורם לכמה בנות להתעלף, לאחרות לצעוק ולגומה, עם מבט של השתאות, להודות לאלוהים שהיא בתולה
(כיום אנחנו סתם מודים לכל מפתחי הגלולות וה
) הרופא זורק הערה לכיתה בשיעור הכשרה מעשית שאם אדם לא מכיר את הכאב של חוליו הוא לא יכול להיות מרפא... ואני אומרת, סתום את הפה
בבקשה אל תכניס לגומה רעיונות לראש
יש לה נטיה לעשות על עצמה ניסויים גם ככה
ובמיוחד עכשיו כשהיא כל כך נחושה לנקום
רד מזה
אל תזכיר את זה שוב ונקווה שגומה לא שמעה מה שאמרת... עובר הזמן, עוברות השנים, עוברים חולים ופצועים ועוברת לה הפעם הראשונה שיש בדרמה סוף סוף דם שנראה קצת יותר ריאליסטי מעט פיילוט אדום שהתפוצץ בכיס... 6 שנים עוברות חולפות
ופתאום מופיעה לה ה
דוקי חוזרת לתמונה
התגעגענו היא בודקת לגומה את הדופק כי היא בריאה מידי לדעתה
גומה מקבלת חדשות רעות שהפרופסור השני הכשיל אותה ואת שינבי כי לא הסכימו להיות זונות (בפרק הקודם זה היה מוזגות, הפרק הזה הן שודרגו לזונות..) לגומה כנראה יש כוחות על טבעים כי היא עומדת ומצוטטת לשיחה בין שני הפרופסורים כשהיא מול הפרצוף של אחד מהם והוא לא רואה אותה... אחרי זה כשהפרופסור יוצא הוא שוב מפספס את דני דין וכמעט דורס אותה. גומה כמובן בוכה שוב על מר גורלה, הדבר הטוב היחיד בסצינות הבכי שלה הוא שאפשר לראות את העיניים המדהימות שלה מקרוב... מאיפה קוריאנית הקריצה עיניים כל כך בהירות אני לא יודעת
הפרופסור מחליט שאם גומה ושינבי לא עוברות - אף אחת לא עוברת ועושה תרגיל גדול
ומכשיל את כולן, מה שגורר הרבה שאלות, מבחן חוזר ומלך אחד עצבני שכנראה פיתח
במהלך 6 השנים האחרונות ומפטר את הפרופסור הבעייתי. טקס סיום הטירונות, בועז שרעבי ברקע שר 'נשבע', מייד אחריו גידי גוב עם 'עוף גוזל', וטקס חלוקת התנ"ך הצה"לי כולל הדמעות לכל מי שצלחה את הטירונות, בתוספת 2 כרטיסי כניססה לדיסנילנד - אחד לגומה ואחד לשינבי. לא אמרו בתחילת הלימודים שיהיו 3 בנות שיכנסו לארמון
גומה נפרדת מהחדר, אורזת ורצה לספרנית שכבר הכין לה חדר עוד לפני 6 שנים... היא מעמידה פנים שהיא עצובה אבל לא מצליחה להחזיק מעמד יותר מ 3 שניות ומראה לו את הכרטיס כניסה לארמון. הוא כולו מחייך
לא יודע מה לעשות. גומה דורשת עוגות אורז אבל הספרנית לא יודע לבשל... בחיית גומה, לא יכולת סוף סוף ליזום משהו? איזה שיעור בישול עם אורז דביק בנוסח דמי מור ופטריק סווזי ברוח רפאים
אבל זו גומה, נשארת יבשה כמו תמיד... ...את מאושרת? אני עצובה ......את עצובה? אני מאושרת .........את מפחדת? אני מתרגשת ............את מתרגשת? אני מפחדת... ...................................חה חה.... חה חה... (מישהו הבין פה את הבדיחה
) דוקי ואג'ומוני ראש בראש
דוקי הורסת לה את העסק ודורשת כסף אם היא רוצה שהיא תלך... "עופי מפה" "לא יוצאת" "צאי מפה" "תני לי כסף..." הליצן כמובן לא נוקט עמדה אחרת יורידו לו את הראש, אבל איך שגומה מגיעה הוא מבקש ממנה "תעיפי את האישה המוזרה הזו מהבית..." המסכן, להתמודד עם אחת כזו מספיק, עכשיו באה לו עוד אחת והתנחלה בבית
דוקי מודיעה חגיגית שהיא לא חוזרת לג'ג'ו... אג'ומוני לא תאהב לשמוע את זה אבל אני וגומה מאושרות
גומה סוף סוף נכנסת לארמון, מסתבר שהחזרה הגדולה עברה די בשקט... היא מבקרת במטבח אבל עברו 8 שנים, היא לא ממש מזהה מישהו שם, ומשם יאללה לבית החולים המלכותי, שם מודיעים לה ולשינבי חגיגית שהם בשנת התמחות/סינג'ור רציני - מחליפות בחורה שבכלל לא נשמעת ממורמרת... "תראו מה מחכה לכן..." הן נקראות למשימה הראשונה שלהן, לטפל בעור פניה של גבירת חצר. שינבי מסרבת אבל גומה מסכימה, אני חשבתי שהיא הולכת "לטפל" לה בפנים, אבל גומה שוב יבשה ועושה מה שאומרים לה, מעסה לה את הרגליים ומלמדת את שאר הבנות מה יבהיר את עור הפנים, מה יוריד להן שומות, כמה אדים של אורז טובים לעור ועוד... בקיצור, הבחורה למדה 6 שנים להיות קוסמטיקאית - כל הכבוד
ולסיום המלכה חולה מה שדורש התכנסות מכל קצוות הארמון, וכל זה כדי לסיים את הפרק עם הגבירה הראשית גום-יונג שכמעט מאבדת עין כשהיא נכנסת לשוק מלראות את ג'אנג-גום מולה אחרי 8 שנים
... גומה גם מופתעת אבל מצליחה לשמור על העיניים שלה בתוך החורים...
היום זה הולך להיות ארוך כי יש קיטורים, אז מי שרוצה לדלג שיקפוץ לקטע המודגש... כמה? כמה אפשר עם התרגום הקלוקל הזה? כבר מוגזם לגמרי... לא יודעת כמה זה מפריע לאחרים אבל לי ולפחות לעוד 2 אנשים שדיברתי איתם היום התרגום הזה מוציא אותנו מדעתינו