היהלום ב
פרק 22

kiCkiC

New member
היהלום ב../images/Emo47.gif פרק 22

רוב הפרק בכיתי אז אני כנראה אצטרך לראות אותו שוב... ג'ונג מתה
כן.. מתה ולא נפטרה, אלא אם כן ג'ונג הייתה יהודיה ולא ידענו, זה ממש לא נכון להגיד על מי שלא יהודי 'נפטר' (המונח המקורי הוא נפטר מעול מצוות, ליאורי תפסיק להפריע לגבי לתרגם
). כמה בלגן היא עשתה רק בגלל שביקשה מהמלך לעשות את התחרות הזו... ולחשוב שכשקראו לה לתפקיד הגברת הראשית חשבו שהיא תהיה מריונטה של כולם... והגברת האן, עכשיו בתפקיד החדש אבל ממוטטת לגמרי
לא מתפקדת בכלל. אהבתי איך שג'אנג-גום לקחה פיקוד על הכל ועוד בסוף עמדה מולה ואמרה להאן 'או שאת מתעוררת או שלא תראי אותי יותר
' והילדה חזרה בפלאשבקים
איזה מותק

giligil11

New member
זו הפעם השניה שאני רואה את הפרק הזה...

זו הפעם השניה שאני בוכה.... ואני מתאפקת ממש לא ללכת לראות את הפרק הבא! ממש חורקת שיניים! נראה אם אני אצליח. לירונויה תשלחי לינקים מעניינים שאוכל להתאפק!

vika161

New member
ממש עצוב

הפרק היה ממש עצוב לא הפסקתי לבכות ,נרא לי שגמרתי את כול הנייר שהיה בבית,,,,, איפו אפשר לראות את הפרקים של היהלום אם משו יכול לשלוח לי הודעה טנקס! ועוד משו אחרון האן תתעוררי כי כולם מוסבבים אותך וגאנג-גום פשוט היתה אדירה מאיפו היא לוקחת את כול הכוחות האלה

snowmusic

New member
גברת צ'ה הנוראית

כולה מזימות ורוע, השיא:בקטע של "הפרק הבא" איך שהיא מספרת שגרמה למותה של אמה של ג'אנג גום, בכלל לא נראה שהיא מרגישה חרטה אלא מודאגת מהצורך להיפטר מהמטרד הבא.

Woogy

New member
הילדה ממש מקסימה

ואני די בטוח שאת חלק מהקטעים לא הראו בשידור המקורי, כך שהם בעצם קטעים חדשים. כן פרק עצוב מאוד, אבל העצב נגמר פה לבינתיים.

lim55

New member
הם לא הופיעו.

מעניין אם בכוונה צילמו סצינות רק לפאשבקים או שזה יצא כך במקרה. רעיון אדיר. הילדה הזו פשוט מדהימה. אני כ"כ אוהבת אותה.

kiCkiC

New member
שאלה טובה

זה בהחלט רעיון אדיר
אני מאמינה שזה נעשה במחשבה תחילה כי יש גם פלאשבקים של אמא של ג'אנג-גום שלא היו בפרקים הראשונים והרי הם ידעו שהם צריכים להרוג אותה די מהר (2 פרקים סה"כ), אבל באותה המידה יכול להיות שיש להם צילומים שלא הצליחו להכניס לפרקים קודמים וחבל לזרוק...
צריך לשאול את MBC

Woogy

New member
פרט קטן: שימו לב למלכה בפרק הבא

במסגרת השינויים בחלוקת הכח בארמון, המלכה הופכת בהדרגה יותר משמעותית בהיררכיה, והיא משחקת יפה את תפקידה הקטן.

snowmusic

New member
באמת רציתי לשאול מה ההיררכיה

הרי יש מלכה ויש פילגשים שגם הן נחשבות מכובדות. כמה פילגשים מותר וכו וכו.

GnomeBubble

New member
נראה לי שאין הגבלה לפילגשים

אבל ההירככיה ביניהן תלויה בשני דברים עד כמה שהבנתי: דה-פקטו: עד כמה הן מקורבות למלך (יש פילגשים מסכנות שהמלך שוכח מהן והן נתקעות בחדר מרוחק וסגור במשך שארית חייהן). ולא רק דה-פקטו, אלא גם באופן רשמי: האם יש להם צאצא משותף עם המלך. יכול להיות שמשנה גם המין של הצאצא (ואתם כבר יכולים לנחש באיזה כיוון...) ההירככיה בין בני המשפחה המלכותית ה"חוקיים" היא כזאת: המלך הוא השליט הבלתי-מעורער של המדינה, ובתיאוריה הוא יכול לעשות הכל, אבל מתוקף המסורת הקונפוציאניסטית הוא חייב לתת כבוד לאימו (ולכן למלכה האם יש השפעה כל-כך חזקה עליו, שכל מיני גורמים חביבים מנסים לנצל לטובתם). לנשים במשפחה יש סמכות רשמית על כל ענייני הארמון שמופקדים בידי נשות החצר, וכאן ההירככיה ברורה, והיא לפי הגיל והדור אליו משתייכת כל אחת מן הנשים, כך שהמלכה האם בכירה יותר מן המלכה. הפילגשים נמצאות הרבה מתחת למשפחת המלוכה, ויש להן בעיקר מעמד, ולא סמכות (במילים פשוטות יותר: הן יכולות להתלונן על כל גבירות החצר ולעשות להן צרות, אבל אין להן שום סמכות לקבוע שום דבר לגבי ההתנהלות של החצר). מה שכן, פילגשים שנמצאות קרוב מאוד למלך, יכולות להשפיע עליו לעשות כל מיני דברים, אז לפעמים יכולה להיות להן הרבה מאוד השפעה. היו גם מקרים שבן לא-חוקי של המלך עלה לשלטון (ככה זה למשל בהונג גיל-דונג עד כמה שאני זוכר), ואז כמובן שהמעמד של הפילגש שהולידה אותו משתדרג פלאים.

Mokona Modoki

New member
../images/Emo204.gif

אני לא בן אדם שבוכה בסרטים/סדרות אבל אתמול פשוט הצפתי את כל החדר עם דמעות. עצוב לי שלא נראה את ג'ונג,היא הייתה אחת הדמויות שאני הכי אהבתי. בא לי להרוג את צ'ה,אבל זה לא משהו חדש. בנימה אופטימית זו,אני מקווה שהאן תכסח לצ'ה את הצורה בסיבוב חוזר של תחרות <<".

סאפירוש

New member
יש סיכוי שאני אצליח להתחיל לראות עכשיו../images/Emo35.gif../images/Emo2.gif

כי נראה לי ניסיתי לראות את פרק 3 ממזמן אבל גם אז בקושי הבנתי משהו. זה דומה למשהו שכבר שודר בויוה/ויוה פלטינה?

kiCkiC

New member
את יכולה לנסות

שום דבר דומה לא שודר בויוה או בפלטינה לפני... הדרמה היא דרמה היסטורית. יש לך 3 דרכים 'להצליח' להתחיל לראות עכשיו: 1. לעשות השלמות צפיה באינטרנט (רק עם תרגום לאנגלית) 2. לקרוא תקצירים של מה היה עד היום... 3. פשוט להתחיל לראות... ואם משהו לא מובן את תמיד מוזמנת לשאול. חבל לפספס, הדרמה מאוד טובה ואנחנו אוטוטו מתקרבים לאמצע הדרך... יש עוד חצי סדרה לעבור...

למעלה