היהלום ב
פרק 19

kiCkiC

New member
היהלום ב../images/Emo47.gif פרק 19

מרק צב?
אנדההההההההה מסכן הצב
מה היה לנו הפרק
ג'אנג-גום מבשלת אוכל בריא לסיני כי הגברת האן לימדה אותה שאסור אסור אסור להזיק לסועד. הסיני שואל אותה אם זה משהו שתעשה גם במחיר חייה.. נו באמת
את מי אתה שואל
בסופו של דבר הסיני הולך לו מרוצה ובריא, הגברת צ'ה מגיעה למטבח וצורחת "הכל בזכותי" ועוד לוקחת את הקרדיט לפני המלכה האם. אח"כ חוטפת על הראש מהמלכה... אאוצ' - כואב
הגברת ג'ונג מגלה שבעצם מרעילים אותה לאט לאט ועושה ביה"ס לגברת הראשונה: או שאת מחזירה אותי או שגם את עפה מהארמון
ג'ונג חוזרת לארמון בדיוק כדי לשמוע את המלכה האם מכריזה שהגברת האן זכתה בתחרות שלא ידעו עליה כך שהמצב עכשיו הוא תיקו בין האן וצ'ה... צ'ה עם המבטים המאוכזבים שלה וגום-יונג עם העצבים שלה היו אחד הדברים היותר טובים שראיתי הפרק
*עצה אישית לגברת צ'ה - את צריכה לחבוט בשולחן בעצבים לעיתים יותר קרובות... אם אפשר, את יכולה גם לבעוט... המלכה האם מפילה את המשימה האחרונה: אין משימה, פשוט לבשל - טוב ובריא. הגברת האן רועדת כנראה מהתרגשות
אולי קצת פחד
וג'אנג-גום אומרת לה שהיא נראית חמודה..
wtf
האן מספרת לה את סיפור חייה איך הגיעה לארמון.. אז הסוד שלה הוא שהיא בת של זונה
כי זה מה שהבנתי ממה שהיא אמרה על אמא שלה.. עובדת עבודה מכפישה בבר..... ולבסוף.. חומץ אפרסמונים
אז הרגע שהאן וג'אנג-גום יגלו מי היא מי מתקרב
וזה די ברור שזה יהיה בזכות החומץ הזה.. וכמובן איך אפשר בלי המשפחה ההזויה......... תרגיל יפה עשתה האישה, פשוט להביא את היין בלי לחכות להוראות מתי איך ולמה
והליצן שגורר את הקצין ספרנית ל"גיישה".. זה כל כך מכעיס אותי למתרגמים את זה ל"גיישה"
הרי זה מונח יפני מובהק, עדיף כבר שיתרגמו בתור זונה או 'נותנת שירות אדיבה ביותר...' אבל לא גיישה
אחד הפרקים היותר טובים בדרמה
כן ירבו כרימון (ננצל עוד קצת את החג..)

vika161

New member
חחח..

kickic את הורגת אותי מצחוק כול פעם שאת מתארת את הפרק שעבר המשיכי ככה! באמת אחד הפרקים הטובים שהיו ואני בטוחה שהאלו אחריו היו הרבה יותר טובים,חחח נרא לי שהיה ממש קורע מצחוק אם האשה תגלה שבעלה הולך לה"גישה" אני בטוחה שהוא יקבל על הראש חזק!

מירב1210

New member
הבעל הולך לגיישה

מתי הוא לא עושה שטויות מיסטר קאנג? עם גיישה או בלי גיישה,עם אשתו שיושבת לו על העורק או בלעדיה הסו שף קאנג לא התבגר שכלית.

מירב1210

New member
גיישה../images/Emo194.gif

גם גיישה היא נותת שירות,בדיוק כמו נשים שעוקות במקצוע הכי עתיק בעולם! עם כניסת הבנות ממזרח אירופה לשוק הגיישות ביפן יש שינויים. הן הכניסו את השימוש בסקס עם הלקוחות. אני חושבת שלמעשה כל נשות החצר בסדרה הן סוג של גיישה. מאחר והן נחשבות לנשים של המלך.הן בתולות רווקות עד יומן האחרון.מתות בשירותו של המלך. אני חושבת שבזמנים כאלה לעשות מה שג'אנג גום עושה דרש הרבה אומץ.

kiCkiC

New member
המונח גיישה הוא לא נכון..

לפחות לא בדרמה קוריאנית מכיוון שלנשים האלו יש שם אחר - גיסאנג (Gisaeng) גיישות הן יפניות... כך שזה די צורם לראות את זה מתורגם ל'גיישה'

מירב1210

New member
תודה

אני לא כל כך מכיה מושגים בתרבות הקוריאית. תודה על כל פנים .טוב לדעת כדי לא לטעות. שבת שלום ושנה טובה

kiCkiC

New member
לקרוא... מאוד מעניין!

הסבר של הודי9 לגבי הרפואה הסינית בפרק 19, ובכלל לקרוא את ההודעות שלה בפורום קוריאה מעניינות מאוד
מומלץ בחום

Mokona Modoki

New member
../images/Emo204.gifאז מהי גיישה XP?

בעקבות שגיאות תרגום קטנה החלטתי לתת הסבר קצר למהי גיישה. כל השגיאות בחומר שלי בלבד וכל מה שנכתב כאן נכתב בעזרת ידע שלי,אנשים מהמסנג'ר וכמה אתרים רנדומליים. אשמח לתגובות אגב
. אני רוצה להבהיר נקודה חשובה: גיישה אינה פרוצה ואינה קיימה יחסי מין עם לקוחות שלה [וגם עכשיו,הגיישות הבודדות שנותרו לא מקיימות יחסי מין עם הלקוחות]. משמעות המילה "גיישה" היא "אשת אומנות",גיישות הן מארחות,בדרניות ואומניות יפניות. המקומות המרכזיים בהם ניתן למצוא גיישות הם: קיוטו,אוסאקה וטוקיו,איפה שהם הופיעו לראשונה במאה הXVII.אם בהתחלה את תפקיד הגיישות היו מגלמים גברים מתיאטרון קבוקי,יותר מאוחר רק נשים עסקו במקצוע זה.שיא המקצוע היה במאה הXIX – בזמן הזה הן היו המוזה להרבה זמרים ואומנים.באותו הזמן גם נקבעו הכללים הנוקשים בנוגע לתפקידן של גיישות. גיישות עבדו בבתי תה ובמסעדות יפניות מסורתיות שם הן אירחו את האורחים [גברים בעיקר].גיישות היו צריכות להיות בקיעות במגוון נושאים בשביל לכוון את השיחה לכיוונים שונים ולהעביר את זמנם של האורחים בנעימים,הן יכלו "להתחיל" עם הגברים אך באותו הזמן שמרו על הכבוד שלהן. גיישות היותר מצליחות היו מופיעות בפומבי,ככה היו מגייסות לעצמן יותר לקוחות קבועים ונהפכות למפורסמות. הדרך להפוך לגיישה אינה קלה- ילדות קטנות היו מגיעות ל"אוקיה" [בית גיישות] – ברוב המקרים אותן ילדות היו נמכרות בשל העוני.רוב הילדות שלהן הן שימשו כמשרתות ואז כעוזרות של הגיישות המבוגרות באוקיה.ברוב המקרים הגיישות המבוגרות יותר היו מלמדות את הבסיס [כיצד לשים איפור נכון,לשים קימונו וכו'] אך את הדברים היותר חשובים [נגינה,ריקוד,טקס תה,כתיב,קריאה וכו'] היו נלמדים בבתי ספר מיוחדים לגיישות. כפי שכבר אמרתי אין זה חובה שדווקא הגיישה הבכורה באוקיה תלמד את הבנות.גיישה לעתיד מקבלת לעצמה "אחות גדולה" [בעיקרון,כל מי שהפכה לגיישה יכולה לקבל מתלמדת ולהיקרא "אחות גדולה"] שצריכה ללמד את כל מה שהיא יודעת את "אחותה הקטנה". בגיל 11-15 היו הבנות הופכות להיות "מאיקו" – גיישה מתחילה.הן היו מקבלות שם חדש [שהיה בנוי גם מכמה אותיות משמה של "אחות גדולה" שלהן].מאותו מתחילה "מאיקו" לצאת יחד עם אחותה הגדולה שמכירה לה את הלקוחות שלה ,ככה שככל שהאחות הגדולה יותר מצליחה ככה גם אותה הילדה תצליח. בשלב מסוים גיישות קיימו את טקס ה"מיזואגה" – טקס שבו נמכרים בתוליהן. כאשר גיישה הפכה להיות בת 18 והייתה מצליחה פחות או יותר היא יכלה להרשות לעצמה לעבוד לפי לוח זמנים משלה.מה גם,בגיל הזה קיבלו גיישות את האפשרות שיהיה להן "דאנא".תפקיד הדאנא היה לשלם את כל בזבוזי הגיישה ולעזור בלפרסם אותה."דאנא" היה יכול להיות מאהב של גיישה או מישהו שהיה יכול להרשות לעצמו את הבזבוזים הגדולים [כמו קניית קימונו].ללא דאנא כמעט ולא היה סיכוי לגיישה לעזוב את אוקיה. וכיום- המקצוע כמעט ונעלם ובטח ובטח שהילדות כבר לא נמכרות לשום "בית גיישות".ההחלטה להפוך לגיישה היא פרטית והרוב מגיעות ללימוד בגיל העשרה.כיום רק בקיוטו יש בערך מאה גיישות ובכל יפן לא יותר מאלף.וכן,עדיין לא ניתן לקרוא להן גיישות! הסיבה לכך שהמקצוע הזה נעלם הוא מלחמת העולם השנייה ובגלל חדירת "מערב". בתמונה
גיישות מתלמדות

GnomeBubble

New member
היו גיישות שקיימו יחסי-מין עם הלקוחות

אבל זה לא היה במסגרת התפקיד שלהם, ובדרך כלל זה היה מתוך בחירה (כמו אלה שבחרו להם "אדון", danna, כמו שתיארת). אולי זה לא שונה בעצם ממוכרת עוגיות שמקיימת יחסי מין עם הלקוחות שלה, סתם כי היא אוהבת אותם.
בגדול זה נכון גם לגבי הגיסנג הקוריאניות, גם הן היו אמניות שתפקידן היה לבדר גברים, ואולי בגלל זה קל לבלבל, למרות שהם עבדו קצת אחרת. אבל נראה לי שאצל הקוריאנים היתה פחות קפדנות בשימוש במונח גיסנג, ולפעמים השתמשו בו גם כדי לתאר שפחות ששימשו בתפקידים פחות מקצועיים.

למעלה