היהודי הלוחם

Lalaith

New member
שאלה גאונית!

סוף סוף מישהו מכניס יהדות לכאן סוף סוף נושא שאני מבינה בו!

יואב בן צרויה

אחיינו של דויד והזרוע המבצעת שלו. בתנ"ך יש עליו קצת אקשן, אבל הסיפורים המגניבים באמת נמצאים בספרי אגדות לילדים דתיים על דויד המלך וחבורתו. שם יואב מתנהג כלוחם מו"ד למופת - נלחם בענקים (בני משפחתו של גוליית המנוח), מכסח פלישתים ושאר ערלים, יורה את עצמו מבליסטרא לתוך עיר ומתרוצץ עם חרב עד שדם זורם החוצה מתחת לשערי העיר, ושאר קטטות שנועדו להכניס קצת אקשן לעולמו של הילד החרדי המתפעל והמתפלל. מאיפה אני מכיר את הספרים האלה? כשיש לך דודים חרדים זה מה שאחיך הצעיר יקבל לימי ההולדת שלו...

backdoorslam

New member
אפרופו ענקים - טיזר נוסף

בסיפור המרגלים מוזכר גזע של ענקים שחיים כאן. בנוסף, עוג מלך הבשן (רמת הגולן) מוכר גם הוא, ושאר עמו, כאנשים גבוהים במיוחד.

אלדריון

New member
אאל"ט

בני גזע הענקים שהוזכר בסיפור המרגלים הם-הם הפלישתים, גויי הים.

אלדריון

New member
כן, אבל היו הרבה יותר צפונה...

ולא היה (הרבה?) מלחמות איתם, והיתה גם ברית כלכלית בזמן שלמה, שיבא משם עצים (ארזי הלבנון) שישמשו אותו לבניית בית המקדש, ואאל"ט, גם לבניית ארמונו.

לא הרבה יותר צפונה - זה בטוח,

ונדמה לי שהיה להם ישוב או שניים פה. אל תערבב תקופות. אין הא יהושוע כהא שלמה

אלדריון

New member
כמובן שלא...

ידוע לי שסיפור המרגלים היה בימי משה ואילו הברית מאות שנים אחרי, בתקופת בית-ראשון. פשוט רציתי לבהיר שהם היו יותר צפונה- רק בתקופת שלמה היה קשר כלכלי רציף עמם. הם כן היו יותר מצפון, כמדומתני- הם ישבו בלבנון, לא?

בתקופות הפריחה שלהם

היו להם ישובים סביב לים התיכון. כולל בישראל (היו לפחות 2 ישובים) אני פשוט לא בטוחה שהתקופות חופפות.

Sargon

New member
אם אני לא טועה. . .

אהוד בן-גרא הרג את עוג מלך הבשן בעזרת חרב פפיות, ואכן מוזכר שהוא היה ענק, אבל אני חושב שיותר בכיוון של שמן.

Lalaith

New member
בתור דתייה...

אני חושבת שהמכבים והחשמונאים DEFINATLY!!! MOST

Sargon

New member
בדברי ענקים. . .

אין לשכוח את הנפילים, בני מלאכים. האגדות אומרות שעדיין זרעי-זריעם מסתובבים בינינו. לא פעם שמעתי שמשווים לוחם משכמו ומעלה בצה"ל שנפל בקרב לנפיל.

backdoorslam

New member
אין ספק - עולם ומלאו

אין ספק שניתן לסנן מתוך התנ"ך ומההיסטוריה של העם היהודי המון חומר לקמפיין מגניב ביותר.

Sargon

New member
בזאת אני מטיל עליך משימה. . .

עלייך להיכנס לחדר במבצר לעבור סכנות ותלאות רבות ולהשיג את המפתח. . . *שניה העפתי את אקי אבני מהמקלדת. . . * ועכשיו אני פונה אילך בבקשה שלוואן טיימר הבא תכין קמפיין מסוג זה, בתקווה שהפעם יוכלו חברה מן הפורום להינות מימנו גם כן. אם יואילו בטובם להגיע. . .

ננסק

New member
יש משחק תפקידים בשם "נפילים"

(רק באנגלית - Nephilim). הבנתי שהוא מופרע למדי, ומערב המון תנ"ך.

backdoorslam

New member
תקן אותי אם אני טועה..

נפילים אמור להיות דומה במקצת לin nomine, בכך שהדמויות משחקות יצירים שמימיים. אני טועה? דווקא אני רוצה להתרכז במשחק תנכ"י שמערבב המון אפיקה בסגנון המיתולוגיה היהודית. כן. זה יהיה אחד הפרוייקטים שלי..

רמץ

New member
מפלצות מהיהדות ../images/Emo156.gif :

או לפחות מהפולקלור... גולם (ע"ע הגולם מפראג) נחש עקלתון (נחש ע-נ-ק-י) תולעת שמיר (תולעת עצומה שכל דבר שבו היא נוגעת הופך לאבן) לויתן (ואין הכוונה ללויתן החביב מ-Free Willy) לילית ((Succubus) - אשתו הראשונה של אדם ומלכת/אם/אשת השדים) שד (כמו קטב מרירי, עקרות וכיוב') והחייזרים המשונים האלה עם הכנפיים וארבעת הפנים מספר יחזקל המופרע. ובעניין אחר (אני לא רוצה לכתוב את זה בהודעה נפרדת כי הפרסומת המתעלקות של תפוז, שמתעקשות להתקין אצלי תוכנות שיאפשרו לי להגשים את משאת נפשי: לצפות בהן, הופכות את הטעינה של עמוד הפורום לסאגה שמתמשכת על פני שנתיים וחצי - לכל מען דבעי Hint Hint) אהמ... אחד הפרקים החביבים עלי הוא פרק כח בספר ירמיה שבו יש מאבק בין שני נביאים - ירמיה וחנניה. בסוף ירמיה גם מנבא את מותו של חנניה - למען הסר ספק. ויש גם את המאבק בין קוסמי הבעל לנביא אליהו
שבו, בסופו של עניין, הוא טובח את כולם. אחח... המאבקים המיסטיים האלה עושים לי את זה...

למעלה