היהודי הלוחם

Sargon

New member
היהודי הלוחם

מהאבירים הנוצריים של אנגלייה ועד לסמרואים בעלי מורשת האבות של המזרח, לכל עם יש את הפולקלור הלוחמני שלו, הלוחמים המונגולים שריבו את מרבית חייהם על סוסים או הלוחמים האינדיאינים שחיפשו לקרקף את אוייביהם כאות לגבורתם ותבוסתו המשפילה של האוייב וכדומה. . . ובכן, מיהי אותה דמות של היהודי הלוחם? העם היהודי נחשב לעם דיי שוחר שלום, ולא הייתה התעסקות בתיאור הלוחמים היהודים, הדבר הראשון שעולה לי בראש הוא אהוד בן-גרא. הוא דמות שאני מאוד מעריץ. אני יחזור עם עוד חומר בקשר לגביו, ובינתיים ההייתי רוצה לבנות פרופיל ללוחם היהודי. מה דעתכם?

backdoorslam

New member
שאלה יפה, אך יש לחדדה

שאלה יפה מאוד. גם אני פירסמתי שאלה דומה, אך בפורום ההיסטוריה של תפוז. לאחר שקיבלתי תשובה בסגנון "אריק שרון שולתתת!!!11" הבנתי שצריך להגביל קצת את הזמן שאליו אנחנו מכוונים. לפי זכרוני יהודה המכבי ניצח בכמה קרבות שהוגדרו "מעטים מול רבים". הוא הנהיג את צבאו בדרך של הטעייה וניצל את השטח בצורה מקסימאלית. על כן יהודה המכבי (ולא פלביוס כמו שכמה חשבו) מקבל אצלי את תואר הלוחם היהודי.

backdoorslam

New member
הקבלה למשחקי תפקידים - שאלת המונים

האם מישהו היה מעוניין לשחק במשחק תפקידים שיתבסס על היסטוריה מעוותת של עמינו בתקופת בית שני, ובו שזורות עלילות גיבורים יהודים במקביל לעצימות המיתולגיה היהודית?

אני. זה יכול להיות מעניין.

א. אההה רבי עקיבע היה לוחם מעניין הרבה יותר לטעמי, הוא מצד אחד לא היה צעיר, מצד שני היה לו עומק רוחני מדהים, ומצד שלישי הנהיג את המרד הרבה יותר מהמכבים עצמן. עכשיו שאני חושבת על זה - רוב דמויות הלוחמים שעולות לי בראש הם לוחמי גרילה ומורדים. מעניין... הםםםם... למרות ששאול היה לוחם לא קטן ואסטרטג מצויין. ב. לגבי המשחק - בתנאי שזה לא משחק לוחמה אלא משחק חכם. אני אקח הייתי מעדיפה לקחת שמות של "פוליטיקאי" או מנהיג או אשתו הבוחשת ידיה בקדירה.

ploop

New member
זה מזכיר לי משהו

מי מכם שראה את בראיין כוכב עליון של מונטי פייטון ודאי זוכר שבסוף הסרט באה חוליית המתאבדים של יהודה (שכ"כ מפחדים מהם) ומתאבדים לרגלי הצלובים.

backdoorslam

New member
../images/Emo32.gif../images/Emo34.gif פלורליזם תנכ"י

"ויוסף יהונתן להשביע את-דויד, באהבתו אותו: כי-אהבת נפשו, אהבו." שמואל א', פרק כ, פס' י"ז. מעניין מאוד לשוב ולציין עד כמה התנ"ך העתיק שלנו הוא פלורליסטי בנוגע לאהבת גברים פשוטה וטהורה.

זה היה מקובל כשהתנ"ך נכתב

גם מין כחלק מפולחן, גם מין בין יותר משני אנשים, וגם מין עם בני מינך. וזה היה מקובל עד בוא הנצרות פחות או יותר.

אלדריון

New member
מקובל? אצל מי?!

כלומר, כן, אצל העמים האחרים זה היה מקובל- מה שנחשב אצלנו היהודים לעבודה זרה, ולמרות שיסקלו אותך על גם על השתחוות לפסל אליל, הרי על דברים כאלה הם יביאו את האבנים הממש גדולות...

אני לא מומחית גדולה, אבל, לפי מה

שהבנתי, הגישה המקובלת היום במחקר התנ"ך היא שעד שלב דיי מאוחר הנורמה לבני עמנו הקט היתה לעבוד את אלוהי העברים בשילוב עם מבחר מאלי האיזור.

אלדריון

New member
כשאתה אומר אהבה טהורה ופשוטה...

למה יש לי הרגשה שאתה לא מדבר על אפלטונית..?
למרות שאפשר לפרש את זה כאהבה מינית, אני בספק עם התנ"ך היה כותב דבר כזה, קל וחומר באשר למלך... אפשר גם לפרש את זה כאהבה רגשית, אחווה בין בני אדם שעברו הרבה ביחד (ולאו דווקא ביחד כזה...)

backdoorslam

New member
70 פנים לתורה

התנ"ך מורכב מהרבה כתבים שצורפו יחדיו ונכתבו בתקופות שונות, כאשר הנורמה התורבתית הייתה שונה. ניתן למצוא אינספור סתירות. זה מה שאני כן אוהב בתנ"ך - שהוא מציג אמיתות שונות, מסולפות ולא עקביות.

backdoorslam

New member
למה מסולפות

אני השמשתי במילה "מסולפות" בכוונה חיובית: סביר להניח שכמה מסיפורי התנ"ך הם סיפורים בלבד, ולכן יש ביניהם מרחק מהמציאות. ניתן גם למצוא הבדל דרך עיון בשני ספרי "דברי הימים", כך שהסילוף הוא גם פנימי, ולא רק חיצוני. אך שוב, דיברתי כאן באופן חיובי. הדבר רק מעצים את התחושה הימתולוגית.

אלדריון

New member
אני חושב ש"סותרות" יתאימו יותר,

אבל זה רק עניין לסמנטיקה, אז ניחא.

shadowfax

New member
המכבים הם דמויות הכהן הקלסיות

לדעתי,אהוד בן גרא, שמשון, ברק ודבורה חולדה (אני חושב) כולם היו שופטים (מספר שופטים) והם אכן מתאימים יותר לדמויות לוחמים (לעיתים חסרי זיקה דתית או להט דתי). עליך לזכור שלאורך הזמן דמויות אלו צצו כאשר המצב היה קשה (פלישתים, יוונים, רומאים וכו') והם מתוארים יותר כמבצעי שליחות, כאנשים יחידי סגולה שקמו וביצעו את הכריחי מעצם היותם אמיצים יותר ובגיבוי אלוהי (לא בהכרך בסדר הזה) וכמובן בעלי אישיות חזקה (אך מלאת פגמים לעיתים)

EverMan

New member
לא מדויק.

העם היהודי לא היה שוחר שלום - אפילו להפך. הוא כבש את כל האזור פה ... פשוט הוא היה חלש מדי בשביל לא לכבוש עוד.

אלרוס

New member
|אם תרצה לחפש בתנ"כ אין הרבה סיכוי

שתמצא, התנ"כ הוא בפירוש לא אלים, דוג' טובה לכך היא סיפור הבריאה, בעוד לכל העמים הסובבים אותנו הבריאה התחילה במלחמה בין האלים ושהעולם והאדם נוצר מחלקי המפסידים סיפור הבריאה היהודי הוא שלו ובלי מלחמות. לגבי הלוחם היהודי, בשבילי הלוחם היהודי הוא גדעון, מצביא מוכשר מאוד ונאמן לה' (שוב המעטים מול רבים) והוא גם פוליטיקאי מוכשר. אבל לא לשכוח שגם לנו היו לוחמים קטלנים וביניהם שמשון, שמעון ולוי (שרצחו את תושבי שכם) וכן אהוד בן גרא ומשה רבנו שרצח איש מצרי והצליח לברוח עד מדיין.

אם לוחם פרופר - גדעון

יש לא מעט רמזים על זה שהוא היה לוחם מוכשר, וכנראה דיי מקצועי

למעלה