הידרותרפיה

Alizaslu

New member
הידרותרפיה

התחלנו טיפול בהידרותרפיה לבני (בן 2.9) . היום היה השעור הרביעי ובסופו נשאלנו ע"י ההידרו-תרפיסטית מהם המטרות שעליהן אנו רוצים שהיא תעבוד. אני קצת מבולבלת לגבי השאלה הזו. האם לא התרפיסטית אמורה לזהות בעיות ולטפל? הילד לא נרתע מהמים, להיפך, הוא מאוד אוהב להכנס לבריכה. הוא גם לא היפותוני אבל לדעתי הוא צריך לחזק את חגורת הכתפיים. על אילו מטרות אתם עובדים בהידרותרפיה?
 
עליזה יקרה: הידרותרפיה

היא כלי\אמצעי טיפולי שבעזרתו ניתן לטפל ולנסות לקדם הרבה מאוד קשיים (סנסו-מוטוריים, תקשורתיים, שפתיים, רגשיים, חברתיים, קוגניטיבים). המטפל שאל אותך שאלה נהדרת, כיוון שחשוב "לתפור" את הטיפול למטרות המרכזיות אותן אתם רוצים להשיג כרגע עבור הילד (ולפעמים גם הילד עצמו יכול להיות שותף במחשבה על "מה הייתי רוצה לשפר, במה אני הכי רוצה שיהיה לי יותר קל"). לילד מהספקטרום יש בדרך כלל קשת רחבה של קשיים בתחומים שונים ובעוצמות שונות, ולא ניתן לטפל בכולם בבת-אחת. ההחלטה על מטרות טיפול מבוססת בדרך-כלל על תשובת לשאלות הבאות: מה הכי מפריע לילד כרגע? (וזה לא בהכרח הקושי הכי בולט שלו, אלא מה שהכי מפריע לו בהקשר הנוכחי של חייו) מה חשוב להורים? על אילו מטרות מרכזיות עובדים כרגע במסגרות אחרות בהן הילד נמצא? (לפעמים הילדים משתתפים בהרבה מעגלים חינוכיים\טיפוליים, ועבודה על מטרות משותפות היא אינטגרטיבית ומקדמת יותר, מאשר מצב שבו כל מי שבא במגע עם הילד מחליט על מטרות אחרות). רק בשלב הבא, הייתי בודקת מה נראה כאפשרי להשגה מבחינת האינטנסיביות של הטיפול, התחומים בהם המטפל מתמצא - כלומר ,לבחור מטרות שהן ברות-השגה בהקשר הספציפי של הידרותרפיה. לכן, אני חושבת שלשמוע על מטרות של ילדים אחרים עם הידרוטראפיסטים אחרים יכול לתת לך רעיונות, אבל לא בטוח שזה ממש מה שיתאים לילדון הפרטי שלך. אני חושבת שהגדרת מטרות זה הדבר הכי-הכי-חשוב, מאוד כדאי להקדיש לו זמן כדי שאפשר יהיה לבחור את האמצעים הנכונים ובהמשך גם לבדוק אם הטיפול יעיל. שכחתי לכתוב שכל מה שכתבתי הוא דעתי הפרטית (ולא איזו תורה מסיני...). אני שוב רוצה להדגיש עד כמה השאלה הזאת ששאל המטפל שלכם היא נהדרת. היא מעידה על כך שהוא רוצה להשתמש בבריכה, בעצמו, בזמן, ובהורים כדי לקדם את המטרות הרלבנטיות לילד הספציפי שלך, ושהוא רואה בך מטפלת-עמיתה.זה לא תמיד ככה, אז יופי לכם! מקווה שזה עוזר, בהצלחה, ענת.
 

Alizaslu

New member
תודה על תשובתך - ועוד שאלות

ההידרותרפיסטית במקרה שלנו אינה בקיעה דווקא בבעיות תקשורת ולכן אני קצת חוששת לתת לה לעבוד על מטרות תקשורתיות דווקא. אולי אפשר יהיה לבקש ממנה לשים דגש על הדדיות והענות לדרישה אבל שוב קשה לי לראות איך אפשר לתרגם את זה הלכה למעשה בטיפול הידרותרפי לילד כ"כ קטן. הרי הוא לא יודע לשחות וכרגע מוחזק בידיה של המטפלת לאורך כל הטיפול.
 
למעלה