הידרותרפיה

sarale20

New member
הידרותרפיה

לא מצאתי פורום להידרותרפיה אז אני שואלת כאן: אם עושים קורס הידרותרפיה לפרא רפואיים מגיעים לאותו מעמד של בן אדם ללא השכלה קודמת שעשה קורס הידרותרפיה ארוך על פני שנה שלמה? השאלה שלי את מי יעדיפו יותר בשוק? תודה

MichaelVega

New member
הידרותרפיה לפרא-רפואיים

אני לא יודע במה את עוסקת לכן אענה בהרחבה ממה שידוע לי. הידרותרפיה לפרא-רפואיים הינו קורס המיועד אך ורק לאנשי מקצוע או סטודנטים בשנים מתקדמות בתחומים פרא רפואיים כמו פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק. הקורס הינו קורס קצר במתכונת של 2-3 חודשים פעם בשבוע כשבנוסף יש להשלים באופן עצמאי מספר מסויים של שעות סטאז' בבריכה טיפולית כלשהי בארץ. הסיבה שבגללה הקורס קצר יותר היא משום שהקורס כולל אך ורק את הלימוד המעשי בתוך המים ולא את הלימודים התאורטים שגם כך נלמדו בתחום המקצוע (פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק וכו') ואפילו בצורה רחבה הרבה יותר. הידרותרפיה בפני עצמו עומד כקורס וכעיסוק ואין הכרח ללמוד מקצוע פרא רפואי נוסף אך כמו שאמרת זהו קורס ממושך יותר. לשאלה את מי יעדיפו בשוק- זו שאלה שקשה לענות עליה. אני אישית מכיר הידרותרפיסטים שעובדים ללא לימודים נוספים וגם כאלה שלמדו פיזיותרפיה ורק לקראת סוף הלימודים עברו גם הכשרה בהידרותרפיה. כפיזיותרפיסט, אני אישית חושב שקיים ערך מוסף רב מאוד ללימודי הפיזיותרפיה העורכים כ-4 שנים ומוסיפים ראייה רחבה הרבה יותר. כמובן שאני מדבר בעיקר על עבודה עם אנשים נכים ומוגבלים וילדים בעלי מגבלות התפתחותיות ולא הידרותרפיה בשביל הכיף. אגב, ההידרותרפיסטים שאני מכיר מצטערים שלא הלכו ללמוד פיזיותרפיה עוד כשהיה להם זמן וכסף.

MichaelVega

New member
דבר נוסף

כמובן שאם את בעלת מקצוע פרא רפואי או סטודנטית שנה 3 או 4 אז התשובה למעלה מיותרת ואין שום סיבה שתקחי את הקורס הארוך שיגזול ממך זמן וכסף מיותרים ולא ייתן לך דבר כי כמו שאמרתי- ההבדל הוא בלימודים התאורטיים אותם את לא צריכה ואין שום הבדל מבחינת התעודה או השוק. הקורס הקצר מותאם במיוחד לאנשי מקצוע פרא רפואיים.

sarale20

New member
אני סטודנטית לריפוי בעיסוק

סתם פגשתי הידרותרפיסטית שלא מכירה כנראה את הקורס הקצר שאמרה שחבל לי לא ללמוד את הארוך. תודה לך.

למעלה