הידעת ?

הידעת ?

הנשיא קליוולנד הוא הנשיא היחיד בתולדות ארצות-הברית, שנבחר לשתי תקופות כהונה לא רצופות. במובנים רבים הוא היה הנשיא האחרון של הרפובליקה האמריקנית הראשונה, האינסולארית, זו אשר "לבדד תשכון" על אדמת חצי-הכדור המערבי, מבלי להתעניין יותר מדי בעולם החיצון. הוא רצה "ממשלה קטנה" מיד אחרי קליוולנד התחילה שושלת של נשיאים אימפריאליים, שהצעידו את ארצות-הברית החוצה, אל מעבר לאוקיינוס, והפכו אותה, במרוצת מאה השנים הבאות, ל"מעצמת-העל היחידה". אילו חי כיום, קליוולנד לא היה מעלה על דעתו לצאת למלחמות באפגניסטן ובעיראק. סוף-סוף, הוא לא היה מוכן לצאת למלחמה אפילו בקובה הסמוכה, וסירב אפילו לספח את איי הוואי (יורשו סיפח אותם). הוא היה אחרון הדמוקרטים בבית הלבן שהאמין ב"ממשלה קטנה". הוא חשב, בכל התוקף של ניקיון כפיו ושל יושרו האישי, כי חובתו היחידה של נשיא היא להטיל וטו על חקיקה לא-רצויה. הוא לא האמין שלממשלה נועד תפקיד פעיל בענייני כלכלה וחברה, וסירב לנקוף אצבע, כאשר בשנה הראשונה של תקופת כהונתו השנייה פרץ המשבר הכלכלי הגדול ביותר בהיסטוריה האמריקנית עד אז. אגב ואם כבר ב-קליוולנד עסקינן קליוולנד היה הנשיא היחיד בתולדות ארצות-הברית שהתחתן בהיותו בבית הלבן. אשתו היתה צעירה ממנו ב-27 שנה. במוצאי ליל כלולותיהם הם עלו על רכבת, ונסעו לאוקלנד. כרכרה הובילה אותם כמעט בהיחבא לקוטג´ נאה בחצר בית-המלון של "בולטימור אנד אוהיו", בעיירה דיר פארק. אמריקנים מכירים את דיר פארק בזכות בקבוקי המים המינרליים הנושאים את שמה. לא הרחק מן המקום שבו מבקבקים את המים ניצב כיום שלט צנוע, המודיע לקומץ העוברים והשבים כי שם, מעבר לעצים, מאחורי הגדר, נמצא "הקוטג´ של קליוולנד", ושם בילה הנשיא ה-22 וה-24 של ארצות-הברית את ליל כלולותיו עם "פרנסיס פולסום לשעבר".

היי ידידי. מעניין מאד מה שכתבת

אבל נדמה לי שדווקא שמעתי שקליבלנד לא היה כזה דוגמא ומופת לנקיון כפיים. יכול להיות שאני טועה.

פראזניק

New member
סרטוריוס, מה ידוע לך....

בנושא נקיון כפיו של הנשיא קליבלנד? זכור לי דווקא שהוא היה בסדר, (משלנו
) בכל אופן, לגבי ההתבדלות האמריקנית, הוא היה האחרון, הנשיא הבא אחריו (מקינלי?) כבר היה בובה ואחריו היו רוזבלט, "ה"אימפריאליסט". או שאני בכלל טועה (אני די מבולבל מעצמי לאחורנה:)

זהו, שלא ממש **ידוע** לי. אבל נדמה

לי שנתקלתי בזה איפשהו... אם יהיה זמן, נריץ חיפוש

כמה שנים צריכות לעבור עד שפיסת

רכילות הופכת להיות עובדה הסטורית רלוונטית? :) נהניתי לקרוא ואצלנו? אשכול התחתן תוך כדי כהונתו בממשלה, או לא?

למעלה