הידעת?💡

יעלקר

Well-known member
מנהל
"אמא אמרה לי: 'תשמעי רותי, רות'שין, בן אדם מקבל רק שלושה התקפי לב, בהתקף השלישי אבא שלך ימות'. הייתי ילדה בת עשר, וקיבלתי אז זה כמידע רפואי-מדעי מפי הפרָאוּ דוקטור' ('הגברת הרופאה'). באותו יום הסתיימה ילדותי."
80 שנה חלפו מאז, והסופרת רות אלמוג, מוסיפה לכתוב את הילדות האבודה.
היא שואבת את חומריה מן האוטוביוגרפיה ומבקשת לפענח את הילדות כאירוע מכונן.
"כתבתי הרבה על ילדותי, ואני בטוחה שאף פעם לא אסיים לכתוב עליה."
היא נולדה לזוג הורים רופאים, אשר נמלטו מגרמניה עם עליית הנאצים לשלטון.
עלו לפלשתינה ולאחר שלא מצאו בה פרנסה במקצועם, המציאו את עצמם מחדש כחקלאים - גידלו נחילי דבורים ורדו דבש מכוורות.
הם שכרו חדר כדיירי משנה בבית של משפחה בקריית מטלון בפתח תקווה, והתפרנסו ממכירת דבש. לימים הפך האב לרופא נודד, שסבב בין הכפרים הערביים בשרון וריפא חולים.
מותו בטרם עת, של האב האהוב מהתקף לב, הפך לאירוע מכונן בחייה של רות.
ספריה רוויים בתיאורי ילדות במושבה, תיאורים של טבע, פריחה וריחות של דבש, כשברקע צופנים סודות ומאחורי שיחי הלנטנה אורבת צללית אפלה.
נושא נוסף החוזר ביצירותיה הוא השורשים הגרמניים ויחסי משיכה-דחייה בין ישראלים לגרמנים.
רות אלמוג כתבה סיפורים קצרים ורומנים: תיקון אמנותי, שורשי אוויר, זרה בגן עדן, כל האושר המופרז הזה, שריקת האוקרינה ועוד וגם ספרי ילדים: צוענים בפרדס, המסע שלי עם אלכס, ציפורקסם ועוד. על ספריה הוענקו לה פרסים רבים, בהם: פרס ברנר, פרס ביאליק, פרס ראש הממשלה לסופרים עבריים ופרס אקו"ם למפעל חיים.
לא בדקנו בספר השיאים של גינס, אבל רות אלמוג היא ככל הנראה אחת מבעלות הטור הוותיקות בעולם; בשנת 1967 היא החלה לעבוד במוסף "תרבות וספרות" של עיתון הארץ ובהמשך שימשה בו כעורכת משנה. היא בעלת טור אישי קבוע במוסף, בו היא מעשירה את הקוראים במחשבות, ביקורות ופיסות חיים פרי עטה.
רות הייתה נשואה למשורר אהרן אלמוג עד למותו בשנת 2021, והיא אמן של המוזיקאית שירה אלמוג ושל הסופרת, המתרגמת והעובדת סוציאלית אליענה אלמוג.
הסופרת רות אלמוג חוגגת היום יומולדת 89, אנחנו מאחלים לה המשך יצירה פורייה בבריאות איתנה.
בהכנת הטקסט נעזרנו וציטטנו מתוך אתר דפדף.
בתמונה: רות אלמוג בילדותה
1747320907087.png
באדיבות ספריית בית אריאלה
ראה גם תגובה

יעלקר

Well-known member
מנהל
ספרים לילדים שרות אלמוג כתבה:

נפי נסיך הקרנפים - הוצאת עם עובד 1979

גילגיל - הוצאת מסדה 1986

צוענים בפרדס - הוצאת מסדה 1986

כדור הכסף - הוצאת עם עובד 1986