הידעתם

itai90

New member
הידעתם

כול שנה רוב אנשי בית ישראל שמתנגדים לכישוף נחרצות ולא מאמינים בו מבצעים מעשי כישוף פעם בשנה לפחות ועוד אפילו ביום המקודש ביותר להם יום כיפור האם מישהו מיכם הירהר על המינהג של תרנגול הכפרות הרי מה עושים שם לוקחים תרנגול ומסובבים מעל לראש שלך אומרים כמה מילים כדי שהוא יקח את החטאים ממך ואז שוחטים אותו במקומך וכול החטאים שלך נעלמים איתו אני אומר שיש פה משהו חשוד וכמובן יש עוד כישופים ביהדות שאנשים עושים בלי לדעת אפילו תחקרו ותמצאו שבוע הבאה אני יביא עוד כישוף יהודי בלתי מוכר שעושים אותו בטעות ובתמימות לב בברכת האור פם

RainBird

New member
בוודאי. אבל זה פעולה מאגית, או כישוף מוכשר. יש דוגמא יותר רחבה, הקבלה למשל. זה כישוף, אבל מוכשר על ידי הרבנות.

L e s t a t

New member
ממתי הקבלה מוכשרת על ידי הרבנות?

היא נושא שיש הרבה זרמים ביהדות שהיא נמצאת בהם שנויה במחלוקת ויש גם גישות ששוללות אותה כליל.

L e s t a t

New member
ובכלל זה תלוי בזרם הקבלי אליו אתה

משתייך. ישנו, למשל, הזרם האקסטטי שלא רואה צורך בשימוש של דברים שאתה יכול לסווג כ"כישוף".

jbu

New member
תודה רבה נמאס לי לשמוע

תודה רבה נמאס לי לשמוע אנשים שקוראים לקבלה "מאגיה כשרה", לא ידעתי שש"ס החליטה להכשיר כישוף, עד מתי ?

L e s t a t

New member
אז יש לי חדשות בשבילך

הרב כדורי הוא אחד מגדולי המקובלים בארץ. ש"ס היא רק מפלגה של חרדים ספרדיים, היא לא מייצגת את כל העולם החרדי או את כל הזרמים ביהדות.

jbu

New member
זה לא כישוף משום שזה קשור לה'

לפחות זה הטענה שלהם

itai90

New member
למה זה לא

כישוף תחשוב\י מה את עושה בטקס שלך את בא\ה מכינ\ה את הכלים מתרכז\ת אומר\ת את הלחש עושה פעולה כול שהיא וזה כישוף בעצם אז מה עושים פה מכינים את הכלים (התרנגולת והסכין וכלי כיבול לדם) אומרים את הלחש מסובבים את התרנגולת מעל לראש שלך ושוחטים אותה אני אומר שזה טקס מה איתך בברכת האור פם

uri_raz

New member
השעיר לעזאזל הוא בדיוק אותו דבר

מדביקים את כל החטאים לשעיר (עז) וזורקים אותו לעזאזל (שם של מלאך מורד שנזרק מהשמיים ונקבר במערה בתחתית של ->) בגיא בן-הינום, טקס שנערך מידי יום כיפורים עת בית המקדש עמד בירושליים (או לפחות בתקופת בית שני). ואחרי זה מספרים שלוציפר, המלאך המורד, והגיהנום הם משהו שהנוצרים קיבלו מהפאגאנים, ולא - banish the thought - מיהדות.

טקס דתי שייך ישירות לכישוף

ביום שבת היתי בבית כנסת, עליה לתורה, יש שלב שבוא מוציאים את הספר מהארון ומסתובבים איתו על הכתפיים ואז כל המתפללים והמתפללות מושיטים יד קדימה מביעים משאלה ואז מנשקים את היד, וזה לא שונה מהטקס שאני עושה, כותבת כישוף מכינה את הציוד לאותו כישוף ...

כרמית.

New member
כל טקס דתי הוא גם טקס מאגי

מעצם הגדרתו. הטקס הוא הוא החלק המאגי בכל דת שיש לה פרקטיקה. ביבליוגרפיה העוסקת בנושא: Aberle, David F. (1966). Religio-Magical Phenomena and Power, Prediction and Control. Southwester Journal of Anthropology 22:221-230. Child, Alice B. and Irvin L. Child. (1993). Religion and magic in the life of traditional peoples. Englewood Cliffs, NJ: Prentice-Hall. Goody, Jack. (1961). Religion and Ritual: The Definitional Problem. British Journal of Sociology, 12:142-164 (מאמר מתוך כתב עת) Kopytoff, Igor. (1964). Classifications of Religious Movements: Analytical and Synthetic, in Melford E. Spiro, ed., Symposium on New Approaches to the Study of Religion. American Ethnological Society Proceedings.

jbu

New member
טקס זה לא חשק בילתי נפרד

מכישוף אפשר לעשות (בתאוריה) כול כישוף בלי טקס כול הרעיון של הטקס הוא להפעיל מין הדק בתת מודע .

למעלה