הידעתם?

Kickurass

New member
הידעתם?

המאקי היה אירגון שפעל באירופה ולחם בנאצים במלה"ע 2. הקרדסים נאצים?

Kickurass

New member
סקירה קטנה למי שלא יודע "מאקי" מהם

בסטאר טרק זה אירגון המורד בפדרציה שאחד מהנרבים השרופים שלו קשורים לוותרנות של הפדרציה כלפי הקרדסים לאחר הנסיגה שלהם מבג´ור הכבושה

Locutus

New member
ההשוואה הזאת

בין קרדאסים לנאצים, נעשתה (לעיתים במרומז ולעיתים פחות) פעמים רבות ב-DS9, ואפילו בפרק ב-Voyager (הפרק שבא משחזרים דמות של רופא קרדאסי שעשה ניסויים בבאג´ורים).

נכון זה ממש הוכחה של השוואה לנאצים

בוואיג´ר..... והרופא הקרדסי כמו בשואה היה הדוקטור שעשה ניסויים בבני אדם

Lu Tze

New member
זה ידוע שביססו חלק מהגזעים

על כל מיני עמים. רמולונים: רומא פרנגים: יהודים (תודו שיש דימיון לסטראוטיפ) בני אדם: ראה"ב (כמובן) ויש עוד הרבה רק שאני לא זוכר.

Kickurass

New member
היהודים הופרדו להרבה

פרנגים בקטע הסטרואוטיפי בג´ורים בקטע של הדיכוי (ההשוואה ליהודים בקטע הזה יותר טובה מההשוואה לטיבטים אז אל תנפחו לי את המוח) ווולקנים בשלל קטעים ועל תשכחו את חנוכה על האנטרפרייז

שכחת דבר קטן

שהם היו יהודים, חוצ מזה שכבר הבאתי את כל המידע עליהם לפה, מי שרוצה שיחפש בגוגל יש קובצ DOC

bewiched

New member
הם עשו מחנות עבודה לבזורים בשביל ל

לכבוש אותם, אז לדעתי כן.

לי דווקא אמרו

שבקטע עם הכיבוש הקרדסי הם דווקא התכוננו להשוות את הבג´ורים לפלסטינים, מה שהופך מיד את הקרדסים לישראלים. מאוד מחמיא, נכון...? כמובן שזה לא מבוסס יותר מאשר התיאוריה שהקרדסים הם נאצים...

Bajoran Preist

New member
לפי דעתי...

אין פה השוואה מכוונת לאף גורם "אמיתי" ספציפי. לדעתי יוצרי סטאר-טרק לא מתכוונים להביע עמדות פוליטיות אלא לייצר סיפור. את הבאג´ורים ניתן להשוות לכל עם שאי פעם נכבש(ולמצוא קווי דמיון והבדלים) וגם את הקרדסים ניתן להשוות לכל עם שאי פעם כבש(ולמצוא קווי דמיון כמו גם הבדלים). מה שכן- כמו שכבר הזכרתי בעבר, התסריטאים הכניסו מדי פעם בפעם קריצות לכל מיני כיוונים- הכיבוש הקרדסי הושווה בין השורות לא פעם לשואה(הרופא בוויאג´ר, ציטוטים שונים למיניהם בוויאג´ר) כמו גם לאירועים היסטוריים אמיתיים אחרים.

Esmena

New member
דעתי כבר ידועה לכם,

שמדובר בכיבוש אימפריאליסטי לשמו עם נטיות שואה קולנעיות-הכרחיות.

למעלה