הידעתם?

שרונהה

New member
הידעתם?

אם אתם קונים מכשיר חשמלי כמו מקרר, תנור, מכונת כביסה וכו',
אתם רשאים לדרוש את פינוי של המכשיר הישן שבביתכם,
מהחנות/רשת ממנה קניתם, ללא שום תשלום נוסף
זו זכותכם על פי חוק.

הנה קישור לחוק ששווה וכדאי לדעת עליו:

http://www.consumers.org.il/item/environmental_care_issue

Ron W

New member
החוק מצוין השאלה לאיפה מפנים

המוביל יכול לזרוק אותו על המדרכה או בגינה ציבורית
- זה מה שעשו לנו שכנים שעברו דירה .
מזל שהיה מי שאוסף גרוטאות מהגן הסמוך.

החוק מפרט במדוייק

המוביל צריך להביא לך את הפרט החדש ולקחת במקומו את הישן .
לשים לב למה שלא הודגש כאן: הפריט שהוא צריך לקחת לא יהיו לו פריטים נספחים חיצוניים, הוא חייב להיות מנותק מחשמל/מים/גז.

אסור לו לגבות כסף בעד הפינוי, והוא מעביר את הפריט לבעל העסק וזה מעביר את הפריטים שמצטברים אצלו למרכזי מיחזור (ומקבל עבורם כסף) של תאגיד המיחזור לציוד חשמלי מ.א.י.

הזמנתי מיקרוגל, ואני עומד להעמיד את החוק הזה למבחן.
רק נראה לי שלא תהיה בעיה כיוון שזו חברה גדולה (ניופאן).

החוק בהחלט טוב

אלא שברוב המקרים המוביל יסרב לעשות זאת בטענה שלא קיבל הוראות מהמשרד, במשרד יכחישו שסיכמו, ואתה נדרש לשלם עבור פינוי הפריט, כי הם יודעים שהצרחן הישראלי יודע רק לצרוח ולקטר, אבל לא לנקוט בצעדים משפטיים.

הנושא עמד למבחן וכשל.

היום הגיע אלי מיקרוגל חדש, דרשתי לקחת את הישן, והמוביל סרב בטענה שהוא חברת משלוחים. הסברתי לו שאת החוק לא מענין איפה הוא עובד, אם הוא הביא לי מוצר מחברה מסויימת עליו לקחת את הישן.
הוא אמר שהוא עובד בזה שנים רבות ומעולם לא שמע על כך. הראיתי לו את החוק והוא סרב לראות בטענה שחוקים לא מעניינים אותו.
אשתי כמו ישראלית מצויה, מיהרה לחתום על הטופס.....
אני כמובן מתכונן לפנות לחברת ניופאן (חברה מפורסמת) להתלונן ולברר אם זו מדיניות החברה לפעול בניגוד לחוק), ואם לא יעזור, לשר הכלכלה, וגם אם זה לא יעזור, יש מבקר המדינה שמזיז דברים.

הטעות שלי, ותלמדו מזה

כאשר מזמינים מוצר חשמלי או אלקטרוני, יש להודיע למוכר שאתה רוצה פינוי של הישן, כדי לתאם עם המוביל.
אז זו נקודה חשובה, וצריך לזכור אותה להבא.

superman1234

New member
מר שפירא היקר.

זה שהטעות היא שלך, זה ברור.
גם נוסח החק ששרונה הביאה לכאן מאוד ברור כדלקמן :
"אתם רשאים לדרוש את פינוי של המכשיר הישן שבביתכם,
מהחנות/רשת ממנה קניתם, ללא שום תשלום נוסף
זו זכותכם על פי חוק."

כך שמי שאין לו בעיה בהבנת הנקרא לא זקוק להסבר שלך.

משום מה , בפוסטים שלך אתה מנסה תמיד לצאת מאין צדיק .
במקום להודות, טעיתי, לא קראתי או לא הבנתי את נוסח החוק, אתה מכיל את הטעות הזו על כלל הקוראים, "ולכך על פי הרב פרוייכמאן אסור להסכים"

אילו היתה לך קצת הבנה בחוקים לא היית כותב את הדברים הללו

לכל חוק יש תקנות ונספחים שבאים להבהיר ולמרכז נקודות מסויימות בחוק.
לא המאמר של העיתונאי שלא מבין בזה אלא העתיק מאיזה מקום את הכתוב, ולא אף אחד אחר לא עלה על הנקודה שהוספתי.

לכן היה צריך לקבל את התוספת שלי ולא ללעוג לי .

התקנה של תאגיד מ.א.י. שהוא המוסמך על ידי המדינה לנושא מירכוז נושא האיסוף של פסולת אלקטרונית, אומר במפורש בסעיף 1 שלו שיש לתאם עם הספק את נושא האיסוף של הפריט הישן של החברות מראש.

לדעתי זה הגיוני לתאם מראש את האיסוף מכיוון שברבים מהמקרים לא נציג של החברה מביא את הפריט אלא עובד חברת שליחויות שיש להודיע לו מטעם הספק שיש לו לאסוף את הפריט הישן.

חוץ מזה שהחוצפה שלך לא מבוטלת, כיוון שכותרת ההודעה שלי היתה:"הטעות שלי, ותלמדו מזה". במפורש. לא הכלתי את זה על אף אחד, כשאני טועה אני לוקח אחריות, ועובדה שאף אחד לא הזכיר את נושא ההודעה, מצדיקה את "...ותלמדו מזה...", וזה כתוב בעברית ברורה למי שמבין עברית.....

קאפיש ?

superman1234

New member
מאיר יקר

אין לי כן כוונה להעליב ובודאי שלא להיכנס לוויכוח.
סך הכל ציינתי שבעיני, בפוסטים שלך ישנה איזו שהיא יוהרה של צדיק.
מבחינתי הנושא"חפור".

שרונהה

New member
ואתה ממשיך עם היוהרה שלך...

בשביל מה זה טוב? השכחת?
הפתגם הזה תפור עליך:
"אנשים קטנים מקטינים אחרים כדי להגדיל את עצמם"

patia

New member
שנה טובה פורום חמישים פלוס הותיק והצעיר,ושנשמע בשנה הבאה

עלינו לטובה, המון בשורות טובות
למען האמת חסרים לי כאן כמה חברים וחברות, אבל עולם כמנהגו נוהג, והנוסטלגיה מחבקת אותנו שוב ושוב

למעלה