הידעתם ?

3pilot6

New member
הידעתם ?

הרבה פעמים טסים לבנגקוק דרך רוסיה וארצות ה....סטן למיניהן, אבל יש גם דרך אחרת. ראו בתמונה.

akora

New member
האינטרפרטציה שלך לא נכונה.

ראה בתמונה המצורפת. לאתר אין אינפורמציה החל מדרום הערבה, ולכן הוא מנחש את המיקום. במקרה של התמונה שלי, הדיווח הבא שיש לאתר הוא מול דרום מצרים, ולכן נמתח קו מקווקו לשם. לאחר מכן, דיווח המיקום הבא הוא מערבית להודו, ולכן האתר מותח קו מקווקו לאורך מעגל גדול, למרות שהטיסה בפועל הקיפה את חצי האי ערב.

3pilot6

New member
עדין אני סבור שאתה טועה

איני יכול כרגע, אבל בערב אציג לך תמונה בה עדין המערכת מקבלת אינפורמציה והנתיב הצבעוני של המטוס נמשך עמוק מזרחה לתוך ירדן והקו המקווקו של ה"ניחוש" (העדר האינפורמציה) מתחיל רק לקראת המעבר מתחום ירדן לסעודיה. נשתמע בערב ותראה..

לא חשובה האינטרפרטציה

ואין כל משמעות לקוים על המפה. מה שקובע זה באיזה נתיב טסים מטוסי אל על. מטוסי אל על אינם טסים בנתיבים המקווקוים או הרצופים או האדומים או הסגולים או הירוקים או כל נתיב אחר, המסומנים כעוברים מעל ערב הסעודית או מדינות אויב אחרות.

דוד.

3pilot6

New member
מה שכתבת הוא אמת ידועה אבל

אני עוקב עם המערכת הזו כבר הרבה זמן, גם השוואתי למפות נתיבים בכיוון אירופה, וחד משמעי - מטוסי אל על כמו גם כל האחרים כן טסים בהתאם לנתיבים הצבעוניים למיניהם שהם יוצרים. פה ושם המערכת משתגעת ומראה איזה זיגזג לא ריאלי אבל בכללי - הנתיבים הצבעוניים משקפים יפה את הנתיבים האמיתיים. (יש לי לזה אימות בפרט בקירבה של 100 מייל מהארץ שאז אני יכול לשמוע גם את השיחות בין המטוסים לפיקוח ת"א ומה שעל המסך תואם למה שבקשר, הולדינגים, סטיות כיוון לספייסינג, מעברים אל /מעמאן וכד').
מאידך - יש מצב שאנו יכולים (בהידברות שאולי לא פורסמה) לטוס מעל ירדן (כמו שהם מעלינו), וייתכן שבעצימת עין סוכם מתי שהוא מעבר מעל סעודיה שכבר 60 שנה לא מגדירה לעצמה אם היא אויבת שלנו אם לאו.
לסיכום - שווה עדין אימות בצינורות אחרים. ייתכן שתהיה לך (או אולי לי) הפתעה.

טסתי בעצמי למזרח הרחוק

ועקבתי אחר הנתיב תוך כדי הטיסה. לא טסנו מעל סעודיה.
גם ביתי היתה דיילת באל על ועקבתי אחרי רבות מטיסותיה למזרח. מעולם לא עברו מעל חצי האי ערב.

דוד.

3pilot6

New member
יש מצב שזה תלוי תקופה. לא יודע על לפני כמה זמן אתה מדבר.

הטיסות להונג קונג כמו שאני רואה אותן על המסך מפעם לפעם כיום, מתבצעות בחלקן דרך הצפון - פנייה לטורקיה רוסיה ומזרחה לכל הטג'יקיסטנים למינהם, בקיצור מעל מרכז אסיה, וחלקן במסלול שמעל ירדן (הפניה מזרחה תמיד בדרום, בחצי הדרך בין פטרה לאילת בגובה של 29000 רגל). הסיגנל של המסלול חד משמעי ונעלם (או נהיה קו מרוסק, אוסיף תמונה בערב) רק כשהמטוס מתקרב לחציית הגבול לסעודיה, במזרח ירדן כיוון 090 ואין לו דרך אחרת אלא לחצות לסעודיה. (לכאורה נראה שהוא ממשיך עד מרכז המפרץ הפרסי ושם, בטריטוריה שהיא בינלאומית ממשיך מעל הודו וכו'). בפירוש - לא כל הטיסות להונג קונג מתבצעות כך, חלק כן וחלק לא, נראה כאילו תלוי שיקולים טכניים (או אולי מטאורולוגיים) או אחרים של אל על. מה שכן - תמיד טיסות בלילה. לא יצא לי לראות כזה דבר ביום. וברור לי שליושבי המטוס אין שמץ של מושג היכן הם.
לגבי ההגדרות של ארץ אוייב - סעודיה תמיד הייתה כלפינו אויב "פאסיבי" לא אקטיבי, גם קצת ישבה על הגדר, כשכל העולם הערבי רתח עלינו היא הייתה איתו אבל בעיתות שקט היו ויש לה כנראה כל מיני ענינים איתנו זה גם כך לא סוד.. אל תשכח שבשנתיים-שלוש האחרונות נהיו לנו אינטרסים משותפים ממש באזור, ונראה שיש מצב שלא לפרסום (מטעמי שני הצדדים) שהם מתירים את המעבר בלי לעשות רעש בידיעה שהוא לא עושה להם נזק.
זה גם יכול להשתנות מהיום למחר תלוי המצב הפוליטי אבל כרגע זה עובד. לא אתפלא אם גם טייסי אל על קיבלו הוראה לסכור את פיהם בנושא.

akora

New member
לגבי ה playback שהראיתי למעלה

בתי הייתה על הטיסה הזו. כשעקבתי אחרי הטיסה בזמן אמת, הפנייה מזרחה הייתה בדיוק כמו שאתה אומר - מצפון לאילת, והפכה מיד לקו מקווקו. הייתי בטוח כמוך שזה המצב, ושהגיעו ימות המשיח. כשסיפרתי למישהו, והוא פקפק, הלכתי חזרה לאתר, והרצתי את ה playback. כמו שאתה רואה, הקו המקווקו לא פנה מזרחה באותו מקום כפי שראיתי בלילה של הטיסה, אלא המשיך דרומה ופנה באמצע סעודיה (קו שגם הוא שגוי, כפי שכתבתי למעלה).
לאור זאת, אני סבור שאתה טועה (כמובן - אלא אם תוכיח אחרת
.
אגב, אם תריץ שאלה בעניין בגוגל, תראה שהנושא עלה בלא מעט פורומים, והמסקנה תמיד אחת - אלעל לא טסה מעל סעודיה.

בפעם הבאה שאתה עוקב אחרי טיסה בפועל

רשום גם את הזמנים ואחר כך בצע חישוב. לפי חישוב, אתה יכול לדעת את התשובה בוודאות.

akora

New member
אפשר לראות את הזמנים גם ב playback, אבל...

עד כאן...

ZeevRozenek1

New member
משהוא יותר אורגינאלי מאשר לטוס מעל מדינות עוינות

מישהוא עבר פעם בנתב"ג בטרנזיט (בלי להחליף טיסה) ? אני !
לפני שנות דור וחצי טסתי מאיטליה לאוסטרליה עם אליטליה בתור "מיסיונר", כלומר לקדם את תרבות השימוש באריחי קרמיקה .
הטיסה יצאה מרומא ובדרך עצרה בנתב"ג לאסוף נוסעים , ואני הייתי כנראה הנוסע הישראלי היחיד בטרנזיט . הרגשתי כמו משה רבנו על הר נבו: כי מנגד תראה את הארץ ואליה לא תבוא .

3pilot6

New member
אז אני עשיתי Check-in בנתב"ג לטיסה פרטית בארץ. ניסיתם פעם ?

באנו מאילת 3 חבר'ה והיינו צריכים לצאת לשטח האווירי בנתב"ג כדי להגיע ל- C-172 שחיכה לנו לחיפה.
3 שעות של: הגעה לסלקטור/ית, הסבר שאין כרטיס טיסה כי זה בארץ, הנ"ל קורא/ת לממונה, הממונה בא ושואל שוב, בדיקת תיקים, טלפונים והלאה לשער הבא.
ושוב - הגעה לסלקטור/ית, הסבר שאין כרטיס טיסה כי זה בארץ, הנ"ל קורא/ת לממונה, הממונה בא ושואל שוב, בדיקת תיקים, עושה טלפונים והלאה לשער הבא.
ושוב - הגעה לסלקטור/ית, הסבר שאין כרטיס טיסה כי זה בארץ, הנ"ל קורא/ת לממונה, הממונה בא ושואל שוב, בדיקת תיקים, עושה טלפונים והלאה לשער הבא.
וכך 3 שעות מפה לשם משם לפה עד שקיבלנו כל אחד את ה- Boarding card המיוחל (ממולא בכתב יד) והובלנו לשער יציאה ששם חיכה האוטובוס המיוחל שלקח אותנו למטוס.

mike300L

New member
זאב זה אכן אתה עם תוספת הסיפרה 1 לשם המשתמש שנפתח החודש?

ZeevRozenek1

New member
אכן כן. יום אחד היה לילה

ניסיתי להכנס לפורום וקבלתי הודעה שאני חייב לשנות שם וסיסמא . תקופה מסוימת לא כתבתי, לתת לקוראים הפוגה קצרה מסיפורי הופמן, אבל ההתנזרות גרמה לי לבעיות בריאות אז זרקתי את התרופות שרשם לי הרופא, "חזרתי בתשובה" עם שם "חדש" ופתרתי חלק גדול מהבעיות .

ארזS

New member
לא מצג שווא, אתה פשוט כנראה טרם הבנת

שהקווים המקווקווים זה לא באמת הנתיב שבו עובר המטוס.
והקו הסגול שלפני המטוס זה גם ניחוש של המערכת.
תנסה, אם תצליח, ולא תצליח, למצוא קו סגול כזה שהמטוס "מושך" אחריו.

3pilot6

New member
אני יודע יפה מאד

שמה שקובע זה הקו (הצבעוני) שמאחרי המטוס ולא קווי ה"ניחושים" שלפניו. ברור לי שגם הקו המרוסק אחרי המטוס הוא כבר אינטרפטציה של המערכת. אבל למשל בטיסות להונג קונג עליהם כתבתי רואים בברור קו שובל רגיל כמו לכל המטוסים האחרים בכיוון 090, גם ה- data בצד מצביע על כיוון מטוס 090 ואז ההמשך הוא בקו האינטרפטציה המרוסק שהמערכת ממשיכה באותו כיוון על סמך הקטע הצבעוני האחרון שאמור עדין להיות אמין. ואגב בתמונה ששמתי נמשך עדין הקו הסגול מאחרי המטוס מזרחה, בניגוד למה שכתבת. ראה שוב המצורפת.

XrayCharlie

New member
ע"פ האתר הזה טיסות רבות של חברות ערביות טסות מעל הנגב

האתר הזה מקבל נתוני מיקום מטוסים (באזורינו) מאנשים שרוכשים צ'יפ שקולט את הטרנספונדר של המטוס ומעביר לשרתי החברה דרך האינטרנט. כאשר אין כיסוי וקליטה המערכת מחשבת את המיקום התאורטי לפי הזמן והמרחק שנשארו לטיסה מהנקודה הידועה האחרונה (חישוב המרחק נעשה ע"פ על בסיס "מעגל גדול"). יש מספר ישראלים (בעיקר במרכז) שיש להם צ'יפים כאלה ומשדרים מישראל אבל בדרום המצב בעייתי (מספיק שבעל הצ'יפ מכבה את המחשב שלו ונגמר הסיפור).
כאשר המערכת שוב מקבלת מידע אמיתי, היא מחברת "בקו ישר" את הנקודה האחרונה הידועה לנקודה החדשה. ברוב המקרים זה בסדר, במקרה של המזרח התיכון ממש לא.
כאמור אל על לא טסה מעל סעודיה והחברה הסעודית (וחברותיה) לא טסה מעל ישראל.

3pilot6

New member
אני לא הצלחתי לראות חברות ערביות שטסות כביכול

עפ"י תצוגת האתר מעל לנגב. דווקא אצלי מופיע שכולם עוקפים יפה את אילת.

למעלה