הידעתם?

צודקת לחלוטין.

אחי,בן 7 לומד כל יום עד 4 אחה"צ בתמוד תורה, סדר היום שלהם מתחלק ל 2: בוקר- לימודי קודש, צהריים- לימודי חול. ושעת סיום בי"ס מתאחרת כל שגדלים כך שכיתה ח' מסיימים קרוב ל 7 בערב.

מסכימה איתך

בעלי למד בבית ספר חרדי עד כיתה ט' ונחשב לעילוי!!!!!!! אבל כשעבר ל"אורט" ה"עילוי" לא הבין ולא ידע כלום. הסתבר שהרמה בה למדו בבית הספר החרדי, היתה אולי רמה של כיתה ג'. וזה, בלי ספק, מזעזע!!!!!!!!

יעל11כהן

New member
עוד תגובונת (נגמרו לי הכותרות)

לא יודעת היכן בעלך למד. אולי הוא למד בביה"ס עם רמה נמוכה, בלי קשר להיותו חרדי?! לפעמיםביה"סהחרדיים ממוקמים במקומות לאו דווקא דתיים והם מושכים לתוכם ילדים ממשפחות מצוקה (ראה ערך "שס"). וכיון שהאוכלוסיה הזו בחלקה לא מאותגרת בבית ולא השקיעו בהם, מחוסר אמצעים ויכולת, אז רמתם נמוכה. ואז ביה"ס מתאים את עצמו לרמת תלמידיו. אני לא חרדית. אני דתית מאד, אבל לא שייכת למגזר החרדי. אבל אני מכירה אותו מקרוב. לא מזמן ביקרתי אצל חברה שילדיה לומדים בחינוך החרדי. הבן (כתה ב') ביקש עזרה בשעורים. היא ישבה איתו ואני "הצצתי" והקשבתי ובסוף שאלתי אותה אם היא בטוחה שהוא רק בכתה ב'. כי השאלות והחומר היו ברמה גבוהה הרבה יותר. אז זה בהחלט עניין של מקום למודים. יש ביה"ס חילוניים בתת-רמה ויש אחרים שנמצאים בטופ. אם לי יש בקורת על המגזר החרדי - אז זה לא בעניין של ידע ולמודים. וכפי שהוכח במבחני המיצב - הם עוברים בחלק מהמקצועות את התלמידים מהחילוני ומהממ"ד. ועוד נקודונת לאנילה : נניח שאת צודקת והם בורים לחלוטין - מה זה עניינך?!

את צודקת יעל

אחי למד בתלמוד תורה וכבר לפני כיתה א' הוא קרא. בחינוך החרדי מתחילים ללמוד את ה א' ב' בגיל שלוש.

הרשו לי להביע את דעתי ../images/Emo132.gif...

דבר ראשון, כפי שכבר אמרו- איש באמונתו יחיה. מה שטוב לחרדים יהיו הרבה אנשים שיתקשו להבין, כמו שלחרדים קשה להבין את העולם החילוני. כל אחד חושב שהוא צודק ולכן זכותו לחיות כמו שהוא רוצה וללמוד מה שנראה לו רלוונטי לאורח חייו. כשאני רואה אישה חרדית עם מלא ילדים קטנים לידה, ההרגשה שלי מתחלקת לשתיים: מצד אחד יש בי קצת רחמים על הילדים האלה, שנראים מאד חמודים אבל אני יודעת שהם יגדלו בתוך מסגרת נוקשה וכובלת ש(לפי דעתי) תדכא את העצמיות שלהם. אבל מצד שני- מי אני שאחליט מה טוב להם. אני רואה את הילדים האלה שמחים ומאושרים, את אמא שלהם שאוהבת אותם, וחושבת לעצמי שאולי הם כן יקבלו חינוך טוב. אולי הם לא ידעו היסטוריה ועוד דברים כאלה, אבל הם כן ילמדו ערכים, ילמדו להיות בני אדם ולכבד אחד את השני. זה דבר שכבר בא מהבית, ובבית עם הרבה ילדים צריך לוותר הרבה יותר אחד לשני ולכבד יותר אחד את השני, וזה הרבה יותר קשה. כמובן שיש חרדים שהם לא בני אדם, אבל זה לא בגלל שהם חרדים. גם פושעים חילונים הם לא פושעים כי הם חילונים. משהו פשוט דפוק בהם בלי קשר לדת. ואני מכירה חרדים- יש לי דוד שנהיה חרדי ויש לו 6 ילדים כרגע והם כולם חמודים וחכמים ולא נראה לי שחסר להם משהו. ולבעלי גם יש דוד חרדי עם 14 (!!!) ילדים ומהמדגם שראיתי גם הם לא נראים לי מסכנים במיוחד. אם ההורים מחנכים את הילדים להאמין בדרך שלהם ולדבוק בה, זה מה שחשוב.

שש שבע

New member
יעל את מקשקשת בקומקום

קודם כל ילדים חרדים לומדים היסטוריה וזה אולי יביא לאומללות שלהם יותר מהיותם משפחה חרדית, ראית ילד שאוהב הסטוריה? דבר שני, משפחות חרדיות, שמחות בחלקן יותר מהרבה משפחות חילוניות שלנגד עיניהם רק הנאות העולם הזה. החינוך החרדי אחר, והילדים שמחים בחלקם ובאחיהם. ואם את לא מאמינה לכי לפורום משפחות ברוכות ילדים, שם יש נשים מכל הסוגים, גם דתיות וגם לא, וכולן מאושרות עם הרבה ילדים שלהם. מה ההתנשאות המטופשת הזו? לרחם על אאישה עם הרבה ילדים? את יודעת כמה נשים בוכות היום רק ולו רק שיהיה להם ילד אחד? כמה מוציאים הון כסף להביא איזה תינוק מסכן מחו"ל בכדי לגדל אותו? איפה את גדלת? מה לימדו אותך שילדים זה רהיטים? גורי כלבים? מה? אצל חרדים ילדים זה ערך עליון, ואל תזלזלי בהם, אין לך מושג איך הן חיות, נשים טובות ומאושרות, אוהבות את הילדים ואת המשפחתיות, ועושות הרבה חסד עם הזולת, מי שלא מוצא חן בעיניה להיות כזו, הדלת פתוחה, שתלך לאן שהיא רוצה, אי אפשר להחזיק בנאדם בכוח, כמו שמי שקצה נפשה בחילוניות יכולה להיכנס לתוך הדת. יש כאלה ויש כאלה, ויש בחירה ביהדות, וכל אחד בוחר מה שנראה לו טוב, ועם מה שבחר יחיה וימות.

הבנת אותי לא נכון ../images/Emo4.gif

מצטערת, אבל תקראי שוב את מה שכתבתי. לא כתבתי שום דבר לרעת החרדים. להפך, כתבתי שהם אולי (ואת זה אני באמת לא יודעת) לא יודעים כל מיני נושאים שלומדים בחינוך החילוני, אבל הם גדלים עם ערכים ולומדים להיות בני אדם וזה מה שחשוב. ח"ו לא התכוונתי לכתוב משהו לרעתם וצר לי שהבנת לא נכון את דברי. לגלות לך משהו? לי יש 6 אחים ובהסתכלות אחורה, למרות שאני לא ממשפחה חרדית, אני ממש שמחה על זה שגדלתי במשפחה גדולה ושעכשיו למרות שכבר 4 ילדים עזבו את הבית הוא עדיין לא ריק, ובאמת אין לי שום דבר נגד הרבה ילדים. הבעיה שלי היא קצת כי קשה לי עם המסגרת הזו של החרדים וקשה לי, מהצד, להבין אותה. סליחה אם נפגעת.

שש שבע אני לא מבינה למה

את כל הזמן כותבת עם הרבה כעס ובעמדת התגוננות עד כדי כך שאינך קוראת את מה שכתבו ואת מגיבה במילים אחרות חזרת על אותם דברים שאמרה יעל אז עם היא מקשקשת גם את שביא בנחת וקראי שוב את הכתוב אצל יעל ואצלך ותביני על מה אני מדברת חוץ מזה לא ראיתי שהיא השמיצה כהוא זה את החרדים היא רק הביע את הרגשתה האישית כאשר היא רואה אימא חרדית עם הרבה ילדים נו אז מה אסור להביע רגשות ? ודע שונה משלך ? לא שזה עיניני את חוזרת בתשובה?

שש שבע

New member
גם את כנראה לא קוראת מה כותבים

אחרת לא היית שואלת את השאלה שהיא לא ממש ענינך, אבל כן, אני כל יום חוזרת בתשוב, למרות שנולדתי כבת למשפחה מאוד דתית, וחונכתי בחינוך מאוד דתי, והמשכתי את חיי במסלול מאוד דתי, אבל, עם עינים פקוחות לקהל הרחב, אנחנו למדנו להתבונן ולחפש את האמת בכל מקום בו היא נמצאת. ואני כועסת, כשאני רואה כל כך הרבה שנאה שנובעת משטיפות מוח תקשורתיות כאלה ואחרות, ואני כועסת כשאני רואה את הבורות הגדולה שמסתתרת מאחרי כביכול ידע, כמו למשל בסיפורים שלך, ואני כועסת שאת משחקת אותה כל כך תמימה אבל זורקת את הארס שלך ככה ומחכה שהוא יחלחל ויאכל כל חלקה טובה.

אנילה1

New member
6-7 אני מבינה שאת מתכוונת אלי.

מעולם לא חשבתי שאני שולחת ארס. אני אולי מתבטאת לא בעדינות, בישירות. אבל מעולם ממש לא חשבתי אפילו לשנוא אותך. וכל מה שאמרתי ממש לא היה מתוך שינאה. לא חונכתי על שינאה. החילוניים האתאיסטים לא מחונכים על שינאה. כמה שתלעגי לי ותכעסי עלי לא תצליחי להוציא ממני שינאה אליך. אני גם לא נפגעת שאת עונה לי כך. רק רציתי לדעת איך את הגעת לאן שהגעת, כי המסלול שלך הוא לא שיגרתי. זה הכל. אמרת הכל אבל למה מתוך כעס? את גם לא היית חייבת לענות.

שש שבע

New member
לא מתוך שנאה? אז מתוך מה?

טימטום? זה רק אחד משניהם. למה מתוך כעס? מה את רוצה שאעשה אשלח לך חיבוק ונשיקה? את פולטת שטויות בקצב, מפזרת את כל הדעות הקדומות שלך ככה על פני השטח, מביאה דברים שקריים כעובדות, מה את רוצה שאעשה? אשתוק? קודם תשתקי את, אני בטוח לא אגיב לשתיקה שלך, בזה את יכולה לסמוך עלי.

שטויות במיץ עגבניות../images/Emo31.gif

תגידי, בעלך היה בחור ישיבה? בישיבות שלא עושות בגרויות לא לומדים את זה, אבל בכל הסמינרים לבנות נבחנים על זה בסוף י"ב, ואני אומרת לך את זה בתור בחורה חרדית שלומדת משהו כמו 6-7 שעות הסטוריה בשבוע. חוץ מזה שאצלינו יש מקצוע(בלי קשר להסטורי כללית) שנקרא תו"י- תולדות ישראל

למעלה