הידיעה הזאת אמינה?

כנראה שלא

http://m.tech.firstpost.com/news-an...sociation-declare-selfie-disorder-221228.html

עם כל הכבוד אבל ל- APA, לא באמת צריך אותו בכדי להבין שגם הפעילות הבריאה ביותר חדלה להיות כזו כשאינה נעשית באיזון. תאכלי כל היום ברוקולי בלבד ותהיי חשופה לשלל סכנות בריאותיות; צלמי את עצמך כל היום בסלפי ושגרת יומך הבריאה תיפגם.

למה אבל?

אם בן אדם נהנה לצלם את עצמו בסלפי כל היום, הוא לא פוגע בסביבה. זה לא משבית, אפשר לעבוד ותוך כדי להצטלם, להצטלם במכון כושר, להצטלם בבית קפה. להצטלם עם חברים. .

יש בפסיכופתולוגיה מה שמכונה ארבעת ה- D

deviance, distress, dysfunction and danger. לכאורה, אם את עוסקת בפעילות שאינה עונה לארבעת הקריטריונים הללו - זו אינה פתולוגיה. ועדיין, עלי להודות שכמטפל, אם מטופל יבוא ויספר לי פעילות שגורמת לו הנאה רבה, אינה פוגעת בו בשום צורה שהיא, ולה הוא מקדיש זמן רב במהלך היממה (למשל - אוננות), אני אתהה ביני לבין עצמי (ואולי גם איתו) האם זהו סימפטום חיצוני למשהו פנימי רחב יותר שהוא כן פתולוגי במהותו, ומעכב את המשך צמיחתו ורווחתו כאדם.

יש פעילות שהרבה בני אדם מקדישים לה

את רוב שעות היממה שלהם ואפילו לא נהנים ממנה, היא נקראת עבודה

dibablas

New member
לפי זה כל התמכרות היא בעיה פתולוגית

בגלל זה הופתעתי שקראתי פעם שרוצים להכניס התמכרות לאינטרנט ולמועדוני חשפנות לDSM, כאילו אם זה פוגע כשעושים זאת הרבה אז כל התמכרות בין אם לקולה, לסיגריות, לקניות, לשיחות נפש או לריצה היא הפרעה כי היא פוגעת בשגרת יומו של המכור.
האומנם?

galyamim

New member
סוררי, אך אני עדיין

בוחר לראות את זה כסוג של אמיתה. כשם שצפייה ב"האח הגדול", נשיאת הנייד לכל מקום, הימצאות ממושכת בפייסבוק וכו'- הן לא פחות מהפרעות-נפש לדעתי, כך גם ה"סלפיטיס" (אהבתי ת'שם
) זו הפרעה עצבנית.. לדעתי..

galyamim

New member
אני עושה שואו,

שבו כל אחד ואחת מוזמן להאמין במה שבא לו/ה

dibablas

New member
נראה לי שכבר כתבתי לך בפורום אחר

האופי האנושי מורכב משני סוגי התנהגות:
אלה שנמצאים בDSM ואלה שיהיו בו בעתיד...

למעלה