הידיד שכבר לא רוצה...

הידיד שכבר לא רוצה...

היי, פרסמתי את ההודעה הזו גם בפורום 'בינו לבינה' ואשמח לקבל עצות גם מפה. אז ככה, לפני כחצי שנה הכרתי מישהו שהתאהב בי לגמרי. הוא רצה אותי נורא והיה ממש מטורף עליי, אבל אני ממש לא רציתי אותו וכך יצא שנהיינו רק ידידים. במהלך הקשר שלנו היו לנו הרבה ניתוקי קשר בגלל המצב המסובך הזה שהוא רצה אותי ואני לא והיה לו מאוד קשה עם זה. איכשהוא תמיד יצא שחזרנו להיות בקשר, אבל לפני כחודש ניתקנו קשר באופן סופי, גם כי הקשר שלנו התדרדר וגם כי (אני מניחה לעצמי) שהוא ניסה פשוט להתגבר עליי באופן סופי ולהמשיך הלאה. (ואני כמובן לא מאשימה אותו על זה). אני רוצה להבהיר שאני אף פעם לא הרגשתי אליו כלום, לא משיכה פיזית ולא רגשית, ופשוט היו בו יותר מדיי דברים שהפריעו לי בשביל שאוכל לדמיין אותנו יחד. בכל מקרה, לפני כשבוע יצא לי לדבר איתו שיחה קטנה במסנג'ר, והסתבר לי שיש לו מישהי. עכשיו, המישהי הזאת זו מישהי שכשאנחנו היינו בקשר היא רצתה אותו ואפילו ניסתה לסכסכך בינינו (כמובן שזה לא הלך לה..), והוא ממש לא רצה אותה (גם כי הוא היה מאוהב בי וגם כי היא לא משכה אותו בשום צורה). הסיבה העיקרית שהוא היה בקשר איתה הייתה סתם בשביל להעביר את הזמן מדיי פעם בדיבורים, וזהו בערך. גם אצלהם היו כל מיני ניתוקי קשר (גם בעיקר בגלל העובדה שהיה לה קשה עם העובדה שהוא רצה אותי ולא אותה..), וגם פעם אחת היה ביניהם איזה קטע שהם התנשקו אבל אחרי זה הוא הבין שהוא לא רוצה אותה והיא הייתה מאוד פגועה מזה והם ניתקו קשר. עכשיו, ברור לי לגמרי שלא יכול להיות שהוא אוהב אותה. הבנאדם הזה ואני היינו תמיד צוחקים על כל הקטעים המעצבנים שלה והיא אף פעם לא ממש עניינה אותו בשום צורה. אני גם יודעת שמבחינתו היא סוג של ברירת מחדל מכיוון שהוא מאוד רוצה חברה ובזמן שהוא היה איתי הוא לא מצא אף אחת אחרת שהוא רצה, והיא עדיין רצתה אותו כל הזמן הזה. הוא גם אמר לי מתישהו שהוא חייב שתיהיה לו חברה לפני שלי יהיה מישהו כי יהיה לו קשה מאד לראות אותי עם מישהו. ככה שבקיצור, הוא ממש רוצה חברה ולדעתי הסיבה היחידה שהוא איתה זה כדיי לא להיות לבד (למרות שהוא אמר לי שהוא אוהב אותה והוא מאושר אבל אני פשוט לא מסוגלת להאמין לזה). אם זו הייתה מישהי אחרת אז הייתי מסוגלת להאמין שהוא באמת אוהב אותה, אבל בגלל שזו היא ספציפית אז אני לא מאמינה לו. בכל מקרה, העניין הוא שבזמן האחרון, מאז שזה נודע לי אני פתאום חושבת עליו יותר. בלי קשר אחרי שניתקנו קשר אני הרגשתי קצת שאני מתגעגעת אליו, אבל עכשיו אני אפילו מרגישה את זה יותר. אני מפחדת שאולי פיספסתי משהו, ובכלל, המחשבה שהוא כבר לא אוהב אותי וכבר לא אכפת לו ממני (וזה אחרי שהבנאדם הזה פשוט העריץ אותי) קצת קשה לי. אני לא מבינה את עצמי כי לא אהבתי אותו ולא היו לי שום רגשות אליו וזה לא שהוא איזה אקס או משהו, אבל עובדה שזה עדיין מטריד אותי ואני עדיין חושבת על זה. אני גם דיי בטוחה שאם היה לי חבר עכשיו לא הייתי חושבת עליו בכלל, אבל מכיוון שאין לי, והוא דיי מילא תפקיד של חבר בכל הזמן הזה, אז אני יותר מרגישה את זה. בכל מקרה, אני מתלבטת כעת מה לעשות. האם להגיד לו שאני מתגעגעת אליו?.. האם פשוט להניח לו בשקט ולא להתייחס?.. יש לציין שהוא לא פונה אליי בכלל במסנג'ר, ואם מדברים לפעמים אז זה רק מיוזמתי, אבל אני כמעט לא יוזמת שיחות. אני לא רוצה לגרום לו להרגיש שאני מקנאת או משהו כזה, וגם יש לי הרגשה שגם אם אני אגיד לו משהו על איך שאני מרגישה עכשיו זה כבר לא יעזור, כי כאילו פספסתי את הרכבת.. אני גם לא ממש רוצה כלום איתו. אני בעצם לא בטוחה אפילו מה אני רוצה... אני רוצה קשר באופן כללי, לא איתו, אבל אני חושבת שאני גם מתגעגעת אליו וכן חושבת עליו לפעמים. בקיצור, אני אשמח לשמוע את הדעות שלכם, ולמה לדעתכם אני מרגישה איך שאני מרגישה ומה אני צריכה לעשות.

היי את ../images/Emo24.gif

לדעתי, אל תפני אליו .. פשוט תשחררי אותו. זה לא עניינך אם הוא איתה רק בגלל שהיא ברירת מחדל או שהוא באמת אוהב אותה!!!! זה באמת לא עניינך
ובקשר לגעגועים.. באמת חשבת שהוא ימשיך להיות "ידיד" שלך כשהוא אוהב אותך ? זה היה רק עניין של זמן עד שהוא יתעשת ויחליט לקחת מרחק. את פשוט מתגעגעת להרגשה החמימה הזו שאוהבים אותך. זה נורא כיף כשמעריצים,אוהבים,תומכים ומכבדים אותך ..

היי חיפשושית,

אני חושבת שאת דיי צודקת. נראה לי גם שאחת מהסיבות שאני חושבת לפנות אליו ולהגיד לו שאני מתגעגעת, זה כדיי לשמוע אותו אומר שגם הוא מתגעגע אליי ולראות איך הוא פשוט רץ אליי וזורק את ההיא...וזה בלי קשר בכלל לרגשות. נראה לי שבאמת פשוט חסרה לי ההרגשה הזאת של מישהו שאוהב אותי וממש אכפת לו והכל. לא יודעת.אולי זה באמת סתם משהו רגעי שיעבור תוך כמה זמן, אחרי הכל אם לא רציתי אותו הייתה לזה סיבה, זה לא היה סתם.

../images/Emo20.gif לדעתי, תמחקי אותו מהמסנ'

כדי שלא תתפתי לדבר איתו.. ובכלל...זה אנוכי לשמור על קשר רק לצורך אגו .. די, תעזבי ותתקדמי הלאה (גם אם חורף ובא לך להתכרבל עם מישו
)

../images/Emo45.gif

מסכימה עם כל מילה חיפושה! את יודעת,אני מתחילה להאמין באימרה-"נשים לא יודעות לפרגן לנשים אחרות". חבל ועצוב.

אני מטומטמת.

כמובן שעשיתי את מה שלא הייתי צריכה לעשות- פניתי אליו במסנג'ר. ואחרי הרבה התלבטות החלטתי להגיד לו שמאז שניתקנו קשר אני מתגעגעת לקשר וגם אליו. הוא אמר לי שבאמת הוא רצה לנתק קשר וכמובן שאני 'זילזלתי' בו וברגשות שלו וישר אחרי כמה ימים פניתי אליו..ושהוא לא רוצה לחזור להיות איתי בקשר וגם שאני עשיתי לו רע בקשר וכל מיני דברים כאלה..(וזה ממש מגעיל מצידו להגיד משהו כזה כי אני כל כך עזרתי לו כשהיינו בקשר, במלא דברים וזה פשוט מגעיל איך שהוא מתעלם מזה). בקיצור, הוא מרגיש שעשיתי לו רע בקשר, שזילזלתי בו וכל מיני דברים כאלה.. ושהוא לא רוצה לחזור להיות בקשר. אחרי זה מרוב תסכול פשוט הוצאתי את מה שהיה לי להגיד על ה'אהבה' שלו ואמרתי לו שאני לא מאמינה שהוא באמת אוהב אותה כי אני יודעת בדיוק איך הוא הרגיש אליה רק לפני כמה חודשים ואני לא מאמינה לו שפתאום הוא אוהב אותה. ושבאמת הייתי שמחה בשבילו אם זאת לא הייתה היא, כי אז הייתי יכולה להאמין שהוא באמת מצא אהבה, אבל בגלל שזו היא אני פשוט לא מסוגלת. הוא כמובן אמר שיש לו אהבה והוא מאושר. בקיצור, דיי השפלתי את עצמי ואני ממש מצטערת על זה. אני מצטערת שבכלל פניתי אליו, ושעוד המשכתי לדבר אחרי הדברים שהוא אמר לי. זה פשוט ממש העליב אתי הדברים האלה שהוא אמר עליי, שאני עשיתי לו רע בקשר ושהקשר עשה לו רע וכל מיני דברים כאלה... ורק לפני כמה חודשים הוא עוד אמר לי שהוא תמיד יהיה שם בשבילי אם אני רק אצטרך אותו...ועכשיו שוב נזרקתי למציאות של אנשים שמאכזבים. אני כמובן מבינה אותו, אבל זה עדיין חבל לי.

ולמה את מתפלאת..

שוב,את זילזלת בו,את לא הערכת את האהבה שלו כלפייך ואת ההערצה שלו כלפייך,"בעטת" אותו מעלייך,אז למה יש לצפות? שהוא ישוב לזחול אלייך? ובאיזו זכות את מתערבת לו בקשר. תניחי לו,תמשיכי הלאה..תתגברי,יש עוד בחורים שיהיו מתאימים עבורך .

זה לא בא ממקום רע

או ממקום של לעקוץ בכוונה חלילה. הטון אומנם "נשמע" ככה אבל שוב,זה החיסרון בכתיבה,שאי אפשר לשמוע כיצד זה מתכוון ונאמר
פשוט זה גם לעצמה-שתשתחרר ממנו ותמשיך בחייה. הכל ברוח טובה כמובן.

זהלא קשור

כשהוא מדבר על ה'זלזול' כביכול שהפגנתי כלפיו הוא לא התכוון לזה שלא הערכתי את האהבה שלו, הוא התכוון לכמה דברים אחרים שלכאורה עשיתי במהלך הקשר. סתם כל מיני התנהגויות שמסתבר שהפריעו לו, אבל כשהיינו בקשר הוא לא אמר עליהם מילה. וחוץ מזה אני לא מצפה ש'יזחול' אליי או משהו כזה, פשוט באמת חשבתי שנוכל לחזור להיות בקשר. במיוחד עכשיו כשיש לו חברה והוא כבר לא מאוהב בי וכל זה. והסיבה היחידה שהתערבתי לו בקשר היא שהוא פשוט עצבן אותי עם הדברים שלו והרגשתי צורך לומר את מה שאני חושבת. וזה בסדר, אין לי מה להתגבר כי זה לא שהיו לי רגשות אליו. סתם קצת חבל לי על הקשר שנגמר, למרות שאני דיי בטוחה שאני לא אצטרך הרבה זמן בשביל לשכוח אותו.

../images/Emo201.gif

רק אלוהים יודע כמה פעמים עשיתי כאלה טעויות ואני ממש ממש מצטערת שאת מרגישה כך כך רע ומושפלת..

תיראי,

את בפירוש לא יכולה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. למה שלא תאמיני שהבחור שחיזר אחרייך כל כך הרבה,יהיה מאושר עם אחרת?מה זו הקינאה הזו? זה באמת לא העניין שלך ולא צריך לעניין אותך מה טיב היחסים בניהם ואם טוב לו איתה ולה איתו,כרגע הוא איתה וזה מה יש. לך הייתה ההזדמנות בתקופת ההערצה שלו כלפייך ואת פשוט דחית אותו על הסף,אז מה את מצפה? שהוא לא ימשיך בחיים שלו ולא ייצא ויתאהב באחרת? יש נטיה לאנשים להעריך מישהו רק אחרי שמאבדים אותו וחבל! את מתגעגעת אליו עכשיו..אבל כפי שאמרה חיפושה..תניחי לו ותשחררי אותו. גם לו מגיע להיות מאושר. כרגע הוא בקשר אז תשמרי מרחק,כי את ממזמן וויתרת עליו. תמשיכי בחייך. בהצלחה.

תגובה

זכותו להיות בקשר עם מי שירצה, ואסור לך להתערב בקשריו האחרים. אם אתם משוחחים כבר טוב. אם יש לך ענין בו ואת נהנית לדבר ולהיות אתו, נסי לבטא את רגשותיך בצורת השיחה שלך, בהתענינות ובנתינת מלים טובות וחבה. אם באמת היו לך רגשות חיוביים אליו, ולו אליך, יתפתח קשר טוב. יתכן שהקשר יצא מסוג אחר ידידות ולא חברות, לפי מה שיתאים. גם זה טוב.

למעלה