הידבקות

3פלוני

New member
הידבקות

רציתי בבקשה לברר אם יש קשר בין איידס לשחפת ואם במקרה שיש איידס מותר לעשות חיסון נגד שחפת. ומה הסיכויים של גבר להידבק בעת קיום יחסי מין מלאים ללא קונדום ביחס לאישה

איידס ושחפת

נשאי איידס וחולי איידס רגישים יותר לחלות בשחפת. שחפת מחמירה את מצב האיידס. אין חיסון יעיל נגד שחפת. החיסון הקיים (BCG ) אסור על נשאי איידס שמערכת החיסון שלהם במצב ירוד. על שאלתך האחרונה עניתי פעמים רבות: בממוצע 0.2% בכל פעם.

3פלוני

New member
שחפת ואיידס

אם אדם אמור לטוס לתאילנד ואחד החיסונים שהוא אמור לקבל הוא נגד שחפת והוא ידוע כנשא איידס מה היית ממליץ לעשות. האם אדם שהוא נשא יכול להתמודד עם שפעת כמו אדם רגיל במידה והוא לא משתמש בקוקטיילים?

חיסונים

לא מומלץ לאף אדם שנוסע לחו"ל לקבל חיסון נגד שחפת. כן מומלץ חיסון נגד שפעת. שאלתך הארחונה אינה ברורה לי.

3פלוני

New member
שפעת

האם שפעת משפיעה על אדם שהוא נשא יותר מאדם שהוא בריא ואם כן באיזה צורה

שפעת ואיידס

נשא איידס וחולה איידס עלולים לסבול יותר מאדם שאינו נשא מן הסיבוכים הקשים של שפעת כולל דלקת ריאות ומוות. לכן מומלץ להם לקבל מדי שנה את החיסון נגד שפעת.

3פלוני

New member
שפעת

כידוע לי לפחות חיסון זה החדרת חיידקים בכמות קטנה לגוף והשאלה שלי אם לכמות הקטנה הזו אין השפעה? אדם שהוא נשא או חולה ומקבל שפעת בטוח שיסבול מכל הסיבוכים שהזכרת?

תשובה

חיסון נגד שפעת מכיל רק נגיפים מומתים של שפעת ואינו עלול לגרום נזק. לנשא או לחולה איידס יש סיכון גבוה יותר לסבול מסיבוכי השפעת אך לא בטוח שיסבול מהם.

3פלוני

New member
מחלות

האם יש מחלות מסויימות שעלולות לפגוע בחולה או נשא איידס בצורה שונה מאדם שהוא בריא? האם יש מחלות מסויימות שהם ממש מסוכנות לחולי או נשאי איידס?

מחלות קשות יותר אצל חולה איידס

כל המחלות הקשורות למערכת החיסון של הגוף הנן קשות יותר ומסוכנות יותר באיידס, למשל זיהומים חידקיים,נגיפיים ופטריתיים, למשל מחלות ממאירות מסוייומות.

למעלה