הידבקות משנית ב- cmv?

הידבקות משנית ב- cmv?

נמצאת בטיפולי פוריות ונבדקת אחת לחודשיים. כבר מעל שנתיים שבכל הבדיקות אני חיובית ב- igg ושלילית ב- igm' ומבינה מזה שיש לי נוגדנים. אבל בבדיקות האחרונות שעשיתי קיבלתי תוצאות שלא ברורות לי, וכן לא ברורה לי משמעותן אשמח אם תוכל לעזור לי בהבנה - תוצאות מינואר השנה: 4 - IU/ml 4.40 positive CMV IgG 5 - AU/ml <8 negative CMV IgM תוצאות ממרץ: IU/ml 2.90 positive CMV IgG 2 - AU/ml 13.60 negative CMV IgM פירוט הערות 2 POSITIVE: >=30 BORDERLINE: 15-30 NEGATINE: 0-15 תוצאות ממאי הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה 1 - IU/ml 3.90 positive CMV IgG 2 - AU/ml 19.60 borderlin CMV IgM 3 - CMV IgM NEG REMARK2 4 - Index 0.81 high avidi CMV AVIDITY פירוט הערות מציין הערה 1 POSITIVE: >=0.6 BORDERLINE: 0.4-0.6 NEGATIVE: 0-0.4 2 בוצע פעמיים POSITIVE: >=30 BORDERLINE: 15-30 NEGATINE: 0-15 3 ELFA-VIDAS ‎בוצע בשיטת ‎נבדק בשיטה נוספת ‎CMV IgM 4 ‎חודשים הסמוכים לבדיקה ‎3 ‎ב avidity >=0.8 ‎כאשר סביר לשלול הדבקה ראשונית By VIDAS since 4 Dec 07 הבנתי שבדיקת avidity פחות אמינה כשמדובר בהדבקה משנית, וברור שאם היו לי נוגדנים כבר לפני שנתיים אז לא מדובר בהדבקה ראשונית, אבל האם העליה בערכי ה- igm ממרץ למאי מעידה שכן יש הדבקה משנית? איך אפשר לדעת מה המשעות האמיתית של התוצאות, והאם מעבר לזה שאני אולי נדבקתי, האם אני מדביקה גם חברות אחרות שבהריון/בטיפולי פוריות? תודה וסליחה על האורך

הידבקות משנית ב- cMV

אני לא עברתי בעיון כיון שאינני עושה ק'ליניקה באינטרנט אבל עושה רושפ שאת שלילית ל IGM למרות ה boderline. בהדבקה משנית שהיא קיימת אך נדירה הייתי מצפה ל IGM גבוה. כמו כן הדבקה משנית פחות מסוכנת לעובר. הייתי ממליץ לשבת עם התוצאות במרפאה למחלות זיהומיות.

והאם הדבקה משנית גם אינה מסוכנת לסביבתי

הקרובה (חברות בהריון וכדומה)האם מסוכן שהם ישתו ויאכלו מכלים שאני גם שותה ואוכלת מהם, למשל? או שסיכויי ההידבקות ממני עקב ההדבקה השניה(אם ישנה בכלל) קטנים/לא קיימים? תודה

והאם הדבקה משנית גם אינה מסוכנת לסביבתי

המידע לגבי זה די מועט כיון שהדבקה משנית בעיקרה גם היא אינה שכיחה. במצב של חברות בהריון הייתי הולך לחומרה אם אנו חושבים על הדבקה משנית בשבועות הראשונים למחלה.

יש לי תור לתל השומר, אך רק בעוד שבועיים

ובינתיים יש הרבה לא נודע, ואשמח בכל זאת אם תוכל לתת מעט יותר הסבר על מהלך ההדבקות/מחלה- (קראתי הרבה אך לא מצאתי תשובות לשאלות) באיזה אופן עולים ערכי ה- igg לאחר הדבקה משנית? (קראתי היכן שהוא שאם עורכים בדיקות בטווח של שבועיים והערכים הללו עולים פי 4 זה יכול להעיד על הדבקה. האם גם להיפך? כלומר, אם הערכים הללו נשארים נמוכים אז יש סיכוי שזו לא הדבקה?) האם ערכי ה- igm עולים עליה חדה ומהירה כאשר נדבקים, או שהעליה היא הדרגית? כלומר, משלילי (והאם שינוי בערכים המספריים בתוך טווח השלילי הוא משמעותי) , לבורדליין, לחיובי? ואם המהלך הוא הדרגתי, אז באיזה שלב זה מדבק? בשלב שכבר רואים תוצאות חיוביות? לפני כן? אחרי כן? רוב תודות.

למעלה