היגיון פורמלי

SHARON 103

New member
היגיון פורמלי

היי אנשים, נגיד ויש לי את הטענה הבאה: כל ברווז הוא טיפש או חמוד . עכשיו ההצרנה היא: ברווז ---> טיפש או חמוד אם ככה אז ה שלילה של או מתבצעת ע"י וגם ואז זה צריך להיראות ככה: לא טיפש וגם לא חמוד ---> לא ברווז ואם אני רוצה לסתור את הטענה הראשית אז איך אני סותר את זה ? אני צריך לסתור את שתי התכונות עם המילה "וגם" או אחת מהתכונות? תודה לעונים

כנרת21

New member
כנס...

השלילה שלך לא אמורת להיות ככה: טיפש וגם חמוד---> לא ברווז (הרי מספיק שהחלפת את ה"או" ב"גם" וכבר יש שלילה, לא צריך להוסיף "לא טיפש וגם לא חמוד" לא? ואז אם רוצים לסתור אז זה אמור לצאת יש (טיפש וגם חמוד+ברווז) לפי מה שזכור לי בכל אופן:) מקווה שעזרתי

SHARON 103

New member
אבל ..

בואי נחשוב ביגיון... אומרים שכל ברווז הוא טיפש או חמוד ...אז אם יש לך מישהו שהוא גם וגם אז הוא ברווז מושלם...זאת אומרת זה לא שלילה... אני עדיין חושב שכדי לשלול אז צריך לעשות לא טיפש וגם לא חמוד וזה לא ברווז ולגבי הסתירה אני חושב שזה דומה אבל לא בטוח...

כנרת21

New member
תשמע

אני מבינה מה שאתה אומר, אבל לפי מה שלימדו אותי, מספיק להוסיף את ה"גם" כדי לקבל שלילה. מה התשובה הסופית? הסתירה בכל מקרה תהיה עם טענה ישית. הרי צריך לסתור טענת כלל עם ישית.. אז נראה לי שמה שאמרתי לך נכון.. בכל מקרה תבדוק תשובה סופית. כנרת :)

S a s h o K

New member
תגיד...

לא עשית את הבחינה במועד האחרון? אם כן, למה לעזאזל אתה עדיין פותר שאלות היגיון?!?!!@?!?

SHARON 103

New member
../images/Emo192.gifמצ'עמם לי

סתםםם, פשוט אני עושה סדר עם כל הדפים שיש לי ומתייק אותם בקלסר וראיתי את השאלה הזאת ואני לא זוכר איך פותרים אותה .... (אין לי תשובה לזה) ...... קיצור, אתה זוכר איך ניגשים לזה? תודה

1234191

New member
לדעתי הצרנת נכון

וכדי לסטור, אתה צריך למצוא (יש) ברווז שאינו חמוד וגם אינו טיפש, ואם הם מתכוונים לחמוד או טיפש אך לא שניהם (אני די בטוח שזו הכוונה), אז גם ברווז שהוא גם חמוד וגם טיפש יסתור לך את הטענה. ואם הם היו מתכוונים לכך שזה או חמוד או טיפש אך לא שניהם, מה יכלת להסיק אם הייתי מוסיף לך הת הטענה הבאה? כל החמודים הם טיפשים (חמודים->טיפשים)

1234191

New member
אחחחחחחחח...

לפני שנייה ענית על שאלה זהה של מישהו אחר חחחחח וקיוותי שלא תהיה הראשון לענות כדי שאני אנסה להתקיל פה איזה מישו..... אבל עוזב אי אפשר לסמוך עליך....
. ככה זה, אתה 'שרון', תמיד קופצים בראש אלה... :)

SHARON 103

New member
תראו מי שמדבר ../images/Emo98.gif

הייתי בטוח שאתה שואל אותי כדי לחזק את מה שאני אומר...לא ידעתי שאתה מחכה להתקיל אם כבר מישהו אחר... לא משנה.... בקיצור אתה אומר שכדי לסתור את הטענה אני צריך טענה יישת שהיא אומרת --> שיש ברווז שהוא לא טיפש וגם לא חמוד... אם כן אז נראה לי אפשר לסגור את הבסטה.... הבנתי....

SHARON 103

New member
לא יודע למה אבל לא הבנתי

מה רץ פה..... הייתי אמור להבין משהו מיוחד? מסתתרת פה סאטירה בין ההודעות? למה צחקת בדאבל ?

1234191

New member
חחחחחחחחח אתה יודע מה! אני הדפוק פה!!!!!!!!!!

חחחחחחחחחחחחחחחחח אני כזה אדיוט!!! לא שמתי לב בכלל שהאדם שאני עונה לו הוא........ אתה!!! חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח כדי שלא אחמיר את מצבי, אנסה להבהיר: כשעניתי לך, והתקלתי אותך, הייתי בטוח שאני פונה אל סשוק כי משום מה הייתי בטוח שהוא זה שפתח את האשכול חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח מצטער, מצטער, מחילה!!!!

SHARON 103

New member
מוזר...

אבל בהודעה כתבת הרי ששרונים למיניהם קופצים בראש... אז ידעת שזה מכוון אליי לא? או שאתה מתכוון להודעה שכתבת שהצרנתי נכון? ואת מי רצית להתקיל בסוף אותי או את סשוק? עזוב לא משנה... שנינו יצאנו אהבלים מהסיפור....

1234191

New member
לא לא לא

אתה יצאת נקי, ואני יצאתי זה עם הכפייה. חשבתי שסשוק שאל, עניתי ו"התקלתי" (גם כן התקלתי חחח), ואז סתם הסתכלתי בפורום וראית שאתה, שרון, ענית למישו על שאלה כמעט זהה - ואמרתי לעצמי - טוב זה יהיה מטומטם אם דווקא הוא יהיה זה שיענה לי (תוך התעלמות מוחלטת מהעובדה שאתה בעצם זה ששאלת).

Telperion

New member
כדי לסטור

אתה צריך שהתנאי יתקיים והתוצאה לא. כדי שהתנאי יתקיים אתה צריך ברווז כלשהו. כדי שהתוצאה לא תתקיים אתה צריך שהוא יהיה לא טיפש ולא חמוד (כי ברגע שאחד מתקיים כל התוצאה מתקיימת).

למעלה