היגיון פורמלי

SHARON 103

New member
היגיון פורמלי

היי, הגעתי לנושא של סתירת טענות ואני מרגיש שאני די מתקשה בו. קודם כל אני רוצה להבין.... כדי לסתור טענה של תנאי אני צריך טענה של קיום אשר מורכבת מאותו תנאי ותוצאה הפוכה? (כלומר כל A הוא B אז הסתירה תהיה יש A שאינו B). עכשיו האם אפשר לסתור גם ע"י טענה כללית הפוכה. ? כלומר כל A הוא B אז סתירה היא כל A הוא לא B. ודבר נוסף....אם יש לי תשובה שהיא לא סותרת את אחת הטענות אז זה אומר בהכר שהיא נכונה..? ושאלה אחרונה, איך אתם מסתדרים עם הנושא הזה הוא מבלבל אותי .... יש לכם עצות לעבודה נכונה ? תודה לכולם

a1b2c3333

New member
סתירת טענות

כעיקרון, סתירת טענה כללית נסתרת ע"י טענת קיום.א"א לסתור ע"י טענה הפוכה-כלומר כל A הוא לא B. שיטה שדי עוזרת-זה להצרין,ואז לסמן V ו X על הטענה. אם יש לך V שמוביל ל-X אז סתרת את הטענה. ואני אדגים: 1.כל הכלבים נאמנים כלב-->נאמן 2. מושיקו הוא כלב לא נאמן. עם X וV זה נראה כך: X V כלב-->נאמן כלומר , מה שנמצא לפני החץ בטענה הכללית חייב להתקיים ,ומה שנמצא אחרי החץ חייב להישלל. (תחשוב על זה, זה גם הגיוני- טוענים שכל הכלבים נאמנים, ואתה בא ומוכיח להם שמושיקו הוא לא נאמן-סתרת את הטענה שלהם) לעומת זאת, אם היו אומרים לך דבר כזה: שמוליק הוא קיפוד נאמן-לא סתרת את הטענה כי כאן יש לך X שמוביל ל V. כלומר: V X כלב--> נאמן . (שללת את הכלב, כיוון ששמוליק הוא לא כלב.) אך לא סתרת את הטענה. סתירת טענה זה כאשר יש לך V שמוביל ל-X. זהו,זאת שיטה שעוזרת לי ואני מסתדרת איתה, מקווה שהבנת.. ובהצלחה!

למעלה