היגוי הפוך

pussycat*

New member
היגוי הפוך

ראיתי שציינו פה "שיטה" לבלימה בטוחה יותר: היגוי הפוך. האם אפשר לקבל הסבר מה זה ומתי כדאי להשתמש בזה? דרך אגב, בוקר טוב ושבוע טוב לכולם

GPZiv

New member
עזבי אותך מהיגוי הפוך בשעה כזאת...

זאת תיאוריה שלמה של כיצד לקחת סיבובים בביטחה. אני ממליץ לך לחפש במנוע החיפוש ולעיין באלפי ההודעות שיעלו לך.

pussycat*

New member
../images/Emo7.gif

לא יותר פשוט לענות לי במקום שאני אציק לך ואח"כ תענה לי...מה לעשות פולניה... מה אתה עושה ער בשעות כאלו? אני כבר בעבודה

GPZiv

New member
אז בקיצור ע"פ הבנתי המעוותת

(אני בבית לפני יציאתי לעבודה) סעי לאט בקו ישר (אופנוע, אופניים, אולי אפילו קורקינט יעזור) ודחפי מעט את הכידון הימני למשל. הדו"ג עליו מתבצע הניסוי יסטה ימינה מנתיב נסיעתו ויחל בסיבוב. כנ"ל לגבי דחיפה של הכידון השמאלי.

pussycat*

New member
לא הבנתי מה הפוך בזה ?

אולי לא הבנתי בכלל ?!?! אני אעשה חיפוש בכל זאת...

GPZiv

New member
או שתתאזרי בסבלנות

ומומחי הפורום יקיצו משנתם לאחר שבת ויסבירו הרבה יותר טוב.

pussycat*

New member
לפי מה שקראתי בחיפוש

אין מה לדעת בזה, זה דברים ברורים שנעשים באופן אוטומטי, הרי ברור בשפניה ימינה מיישרים טיפה כידון לשמאל ואז שוברים לימין - בכדי להשכיב. חשבתי שיש איזה תיחכום חדש שאני לא מכירה. וזה בכלל לא הפוך ...זה הסטנדרט/נורמאל (אולי לא בוספות ודומיהם). תודה בכל אופן.

GPZiv

New member
מה פתאום

לא שוברים את הכידון לימין כדי להשכיב. הפעולה שנעשית לפעמים גם באופן לא מודע כל כך היא בעצם "יישור" הכידון לכיוון הנגדי של הסיבוב. אם מעונינים בפניה ימינה, דוחפים מעט את הכידון הימני קדימה (או כלפי חוץ) והאופנוע נוטה ימינה. חכי קצת, יבואו האופנוענים האמיתיים ויסבירו הרבה יותר טוב.

pussycat*

New member
אני יודעת על מה אני מדברת

אולי לא הסברתי את עצמי נכון... לא משנה אפשר לרדת מהנושא, הבנתי מה קורה שם. שוב תודה.

pussycat*

New member
טוב... לא שוברים....

זה מוטה אוטומטית, קרא לזה "שריר בילתי רצוני", אבל כל רוכב אופנוע עושה את הפעולה (היגוי הפוך) הזו אוטומטית בפניה...אני חושבת... בכל אופן כל מי שאני מכירה... וראיתי גם שה"הפוך" נובע מההתחלה שמאלה בפניה ימינה וכו´. טוב, הבנתי, לא רוצה לטחון את זה עוד. תודה.

סקניה

New member
בגדול, בלי להיכנס לפרטים מיותרים,

היגוי הפוך הינה טכניקת רכיבה שמבוצעת על ידי כולנו (כן ,גם את)על דו-גלגלי מכל הסוגים והגדלים בכל מהירות העולה על מהירויות חניה. זה הולך כך: בשעת רכיבה,אם תרצי לפנות שמאלה אזי פקודת ההיגוי תהיה דחיפה קלה של ידית הכידון השמאלית.כלומר הפניית הכידון ימינה..הפקודה תגרום לאופנוע להטות שמאלה ותעזור בביצוע הפניה. מיותר להיכנס לגורמים הפיזיקליים המופעלים על הכלי,הנושא נטחון על גבי דפי הפורום עד עפר דק.שיטה זו היא השיטה שבה מפנים אופנוע וגם את משתמשת בה (אם את רוכבת ,כמובן).אז מה חדש? עכשיו כדאי להיות מודעים לטכניקה ובשעת צרה (נניח חמיקה ממפגע על הכביש ) יש להיות מודעים לשיטה והפנות את הכידון לכיוון ההפוך מהכיוון בו נרצה להפנות את האופנוע,וכך להתחמק מהמכשול. אגב,על מבטים נכונים כבר הסבירו לך?בלימה נכונה? אלו הן טכניקות שחשובות לך הרבה יותר להבנה ולתרגול מאשר היגוי הפוך. על קורס "אופנוען מאומן" כבר המליצו לך?פנגס, לעבודה.

GPZiv

New member
שוב אמליץ...

תקני אופנוע ותבואי ביום חמישי. יסבירו לך הכל אחד לאחד ויתנו גם דוגמאות. :)

ofnik

New member
למה להלחיץ-תבואי גם בלי אופנוע

ותלמדי מה לקנות בעצם את כבר יודעת... מתחיל בג´י

pussycat*

New member
בעיניין מה לקנות...

יש דגם יותר ספורטיבי למראה שיכול להתאים למתחילים? אני לא מתה על הצורה של הGS, הוא...נחמד..ולא יותר...

pussycat*

New member
בהנחה שהתקציב לא מוגבל

אבל לא להשתולל איתו רבותי...וגבירותי (כמעט שכחתי אתכן יקירותיי)

tooli

New member
ספורטיבי למראה?

יש לך את הGPZ או את הבנדיט או את הדיוורז´ן אבל הוא באמת לא ספורטיבי והרבה פחות מהיר מהאחרים. אבל הוא חמוד ורגוע ונפלא למתחילים (כמו שאת מבינה יש לי אחד) ואני חושב שהוא יותר יפה מהסוזוקי (אגב יש גם GS עם פרינג שנראה הרבה יותר ספורטיבי

pussycat*

New member
אני לא יודעת אפילו איך הם

ניראים ...(חוץ מה - GPX), טוב נו...אני אבוא ביום חמישי ועד אז אעזר בסבלנות ואשתוק לי בצד :(

למעלה