היגוי הפוך?

bendety

New member
היגוי הפוך?

עקב דיון עם מנהל פורום רכב ב"נענע", ניסיתי להבין ולהסביר איך פועל היגוי הפוך. אני לא בטוח לגמרי בדיוק שלי (כי ניסיתי להבין תוך כדי הדיון) אבל מצורפים נסיונות ההסברה שלי. אני צודק? אפשר לקבל עוד פרטים? במידה וטעיתי אפשר לקבל הסבר מדוייק? תודה רבה.

guy1100f

New member
היגוי הפוך בשלוש מילים

רוצה לפנות שמאלה -סובב את הכידון ימינה וגם עובד הפוך. העיקרון-שינוי חד של מרכז הכובד של האופנוע לתוך הפנייה ע"י הפניית הכידון לכיוון ההפוך

guy1100f

New member
ועוד משהו

אחרי הדחיפה הקלה של הכידון נגד כיוון הפנייה ו"הפלת" האופנוע לפנייה מומלץ לסובב את הכדון לכיוון הנכון

גיא, נא לא לבלבל את הבחור

לא צריך "לסובב" את הכידון לכיוון הנכון משום שהוא מלכתחילה לא ממש פונה לכיוון הלא נכון. פקודת הגוי הפוך היא הפעלת לחץ על הכידון לכיוון ההפוך. האופנוע מגיב בהטייה לכיוון הנכון,מבלי שהכידון פונה לכיוון הלא נכון. הדרך היחידה כן להפנות לכיוון הלא נכון היא על-ידי ביצוע פקודה מוגזמת בעליל בעצמתה, ביחס למהירות הרכיבה. אז הכידון והגלגל הקדמי יפנו לרגע חטוף לכיוון הלא נכון, אך האופנוע יכריע ויטה לכיוון הנכון, כל זה יקרה מבלי שהרוכב יידרש לבצע שינוי נוסף כלשהו בכידון. יותר נכון לומר: "ברגע שסיימת את פקודת ההגוי, כלומר, ברגע שהגעת להטייה הדרושה לביצוע הפניה, אפשר להפסיק את פקודת ההגוי ולעבור לאחיזה נייטרלית לגמרי בכידון, על-מנת לשמור על הטייה קבועה. כל זה בתנאי שמהירות הפניה קבועה. לצורך יישור האופנוע ביציאה, במידה והמהירות עדיין קבועה, יש לבצע פקודת הגוי להתיישרות. במידה ואתה מגביר מהירות ביציאה מהפנייה, הכוח הצנרפוגלי המתגבר יעשה עבורך חלק, או את כל עבודת התיישרות.

bendety

New member
אוקיי...

אתה מפנה את הכידון שמאלה בחדות, מה שקורה זה שהחלק הקדמי רץ שמאלה, והחלק הגבוה של האופנוע נשאר "עומד", עקב כך יש הטיה חדה(?) של הגוף והאופנוע ימינה... סבבה הבנתי, זה בטח אומנות לא למרוח את עצמך ומיטב כספך על האספלט... "אומנות-או-נמות"

עצה טובה לך בנדטי

מנסיוני הדל בתחום הרכיבה: רצוי להפריד לגמרי בין השאלה" "כיצד פעול ההגוי ההפוך (מבחינה פיזיקלית)?" לבין השאלה: "כיצד מבצעים הגוי הפוך?" אין ממש קשר בין ההסבר הפיזיקלי לבין בקיאות בתופעה הפיזיקלית. פגשתי כבר הרבה מומחים לפיזיקה (בלי ציניות) ולכל אחד מהם הייתה תזה שונה על העניין. שורה תחתונה: לאף מהם זה לא עזר בתכל'ס, על המגרש. הרבה יותר חשוב להבין כיצד מבצעים את הפעולה, כיצד האופנוע מגיב, ומה שהפעת ההגוי ההפוך על אחיזה ויציבות (קרי, צמיגים ומתלים). כאן אני מחזק את דברי גיא ו-R6: צריך ללמוד את העסק, ובעיקר לתרגל אותו כל הזמן, ולשלוט בו באופן מוחלט. אחרי זה תתפנה לבצע את עבודת גמר לטכניון ובה תסביר את תופעת ההגוי ההפוך. גם אני אשמח לשמוע סוף סוף הסבר מתקבל על הדעת, מוכח, שמקובל על כל מוסדות האקדמיה בתחום זה...

קבל עוד תיקון חשוב:

צריך לומר: "אין קשר בין ביצוע נכון של הגוי הפוך, לבין בקיאות בתופעה הפיזיקלית הגורמת לו"

לא... לא ממש הבנת... ../images/Emo4.gif

אבל זה באמת מסובך מדי לעין ערוך לדיון וירטואלי... נסה למצוא חומר ברשת בנוגע לעניין... זה יהיה לך הרבה יותר פשוט להבנה...

Xטיל

New member
לא, לא חדות

הטיית כידון פראית מדי כמוה כהתקלות באבן או בור והתוצאה עלולה להיות כמו שכתבת, המרחות שלך ושל האופנוע. מהירות ההטיה תלויה בעיקר במבנה האופנוע. כל המשתנים שגורמים לאופנוע לפנות הם הרבה יותר מורכבים ממה שאתה יכול לשער, אם אנגלית היא לא בעיה בשבילך והבנה בדינמיקה ברמה של תואר ראשון יש לך אני יכול להפנות אותך למאמר מפורט בנושא.

guy1100f

New member
חברים ../images/Emo45.gif

לא לעשות מהיגוי הפוך כזה עניין כל אחד עושה את זה גם אם לא במודע-הרי אי אפשר לרכב על אופנוע במהירות מעל 30 קמ"ש בלי זה.החוכמה היא לעשות את זה עם תודעה מכוון שאז ניתן להפעיל זאת בתימרוני חירום. חשוב לדעת מה זה תאורטית אבל יותר חשוב לתרגל - עדיף במגרש חנייה . ולא אני לא רוכב גרזן כמוכם אבל לא צריך להיות בשביל לבצע זאת נכון. ממליץ בחום על הקורס של גידי פרדר- שם יש גם רקע תאורטי ומה שיותר חשוב - תירגול בשטח.

bendety

New member
הציור שלי רלוונטי בכלל?

או שההיגוי ההפוך בא רק כדי להטות את הכלי לפניה ואז אתה נוסע עם הכידון לכיוון הנכון (או מתקן החלקת זנב קבועה)?

למעלה