היביסקוס

vinbe

New member
עוד תמונה

קיבלתי את ההערה לגבי הפחית של דיאט קולה. מה עם זאת? שבת שלום לכולם

איתן em

New member
ערב טוב מאורו,העיבוד של הגזע מאוד

מוצא חן בעיני,לשאלתך על הפחית,אכן הצבע הירוק משתלב ללא ספק בצורה הרבה יותר הרמונית מאשר הצבע האדום של פחית הקולה.בתחילה פחית הקולה נבחרה ע"י באופן מקרי,ומסיבות שונות החלטתי להמשיך להשתמש בה,אני מניח שלא לקחת ברצינות את ענין פחית הדיאט . אגב כפי שציינתי אפשר גם להסתפק בציון מידות של גובה ואורך הצמח באם ישנה תחושה שזה פוגם באיכות התמונה וכו". לאחר התבוננות נוספת בתמונה של ההיביסקוס אינני חושב שאני טועה באם הגעתי למסקנה כמעט וודאית שאכן העציץ היפה -הוא מעשה ידיך.כל -טוב איתן

Mr wonka

New member
יפה מאוד. לאיזה משפחה

משתייך ההיביסקוס? הבקע בגזע הוא "תוצרת בית" או טבעי?

איתן em

New member
היביסקוס hibiscus- זהגם שם המשפחה

הכוללת מינים שונים של עשבים שיחים ועצים.ההיביסקוס המצוי נקרא h.palustris אלו שיחים גדולים המגיעים לצורת עץ,צבע הפרחים בשעת פתיחתם הוא לבן או ורוד או אדום כהה.צמח אור מלא,עמיד בקרה ובשרב,רגיש למליחות ולגיר.ישנם עוד מינים הגדלים בארץ,לא כולם מעוצים,בינהם גם שיחים ועשבונים.

דובב

New member
שמה העיברי של משפחת ההיביסקוס

הוא משפחת החלמיתיים למשפחה זו שיכת גם הבמיה,החובזה,האבוטילון ועוד

איתן em

New member
אכן שמה העברי של מש, ההיביסקוס

הוא מש,החלמיתיים,והבמיה נקראת היביסקוס נאכל או בשמה הבוטני- hibiscus esculentus שמוצאו מהודו או מאתיופיה.זוהי באמת משפחה גדולה ומגוונת.

דובב

New member
סתם כדי ללמוד.......

באיזה שלב נמצא הבונסאי הנ"ל?לאן ממשיכים מכאן?

vinbe

New member
ההיביסקוס

בוקר טוב, אז ככה: 1) לא ידעתי שמשפחת ההיביסקוסים כל כך מיוחסת. מבחינת בונסאי, הסוג שבתמונה לא מאוד מתאים, בגלל שיש לו באמת פרחים ורודים גדולים, אבל יש אחרים עם פרחים כפולים או משולשים, יותר קטנים, שיכולים להיות מאוד יפים גם כבונסאי פורח. 2) כפי שניחשת, איתן, העציץ שלי. אתה מכיר אותי מספיק כדי לדעת שאני לא לוקח שום דבר ברצינות יתרה. אנא, תמשיך עם הקולה, זה הפך ל-TRADEMARK של התמונות שלך. 3) לשאלתכם, דובב ו Mr Wonka, ההיביסקוס הזה הוא בן כ-30 שנה. היה בעדנית גדולה במרפסת שלי עד לפני 3 שנים וגובהו היה כמטר וחצי. כאשר סידרתי מחדש את המרפסת, היתי בדילמה אם לזרוק אותו או לנסות לעשות ממנו משהוא. מה שעשיתי,בעצם, חתכתי אותו בגובה של כ-20 ס"מ והעברתי אותו לעציץ רגיל, די קטן, ואמרתי לעצמי: נירא מה שיהיה. זה נירא אז כמו מקל, ללא ענף אחד וללא עלה אחד, אבל תוך מספר שבועות התחיל לרוץ ומאז צריך לגזום אותו חזק מספר פעמים בשנה. השנה העברתי אותו לעציץ הנוכחי. כבר מהתחלה היה ברור שהוא צריך איזה שארי רציני כדי לסדר את הצמרת והגזע ולכן התחלתי לחפור. התוכנית שלי היא להעמיק את הבקע עוד הרבה, עד שהעץ יראה כמו חלול. זה דבר שאני עושה בשלבים, כדי לא לפגוע בעץ. מעבר לזה, טיפול שוטף ושמירה על המבנה הכללי.

איתן em

New member
היביסקוס,

צהריים טובים מאורו,אם אכן תצליח להעמיק את הבקע מבלי לפגוע בעץ ,זה יהיה מאוד מיוחד ,(עלית מדרגה) בעיצוב הבונסאי הזה שגם כך הוא יפה מאוד. להערכתי ,דווקא הפרחים הורודים הגדולים מעידים על כך שזהו ההיביסקוס המצוי,h. palustris שהוא שיח גדול המגיע לצורת עץ. האם הפרחים הורודים מקבלים גוון אדום כהה בשעות הערב? אם כן ,זהו ההיביסקוס המצוי.

vinbe

New member
צבע הפרחיo

שלום איתן, באמת לא שמתי לב לפרט הזה, אבל בהזדמנות אסתכל יותר טוב (בדרך כלל הפרחים פתוחים זמן די קצר). תודה על הידיעות מאורו

למעלה