ההיביסקוס
בוקר טוב, אז ככה: 1) לא ידעתי שמשפחת ההיביסקוסים כל כך מיוחסת. מבחינת בונסאי, הסוג שבתמונה לא מאוד מתאים, בגלל שיש לו באמת פרחים ורודים גדולים, אבל יש אחרים עם פרחים כפולים או משולשים, יותר קטנים, שיכולים להיות מאוד יפים גם כבונסאי פורח. 2) כפי שניחשת, איתן, העציץ שלי. אתה מכיר אותי מספיק כדי לדעת שאני לא לוקח שום דבר ברצינות יתרה. אנא, תמשיך עם הקולה, זה הפך ל-TRADEMARK של התמונות שלך. 3) לשאלתכם, דובב ו Mr Wonka, ההיביסקוס הזה הוא בן כ-30 שנה. היה בעדנית גדולה במרפסת שלי עד לפני 3 שנים וגובהו היה כמטר וחצי. כאשר סידרתי מחדש את המרפסת, היתי בדילמה אם לזרוק אותו או לנסות לעשות ממנו משהוא. מה שעשיתי,בעצם, חתכתי אותו בגובה של כ-20 ס"מ והעברתי אותו לעציץ רגיל, די קטן, ואמרתי לעצמי: נירא מה שיהיה. זה נירא אז כמו מקל, ללא ענף אחד וללא עלה אחד, אבל תוך מספר שבועות התחיל לרוץ ומאז צריך לגזום אותו חזק מספר פעמים בשנה. השנה העברתי אותו לעציץ הנוכחי. כבר מהתחלה היה ברור שהוא צריך איזה שארי רציני כדי לסדר את הצמרת והגזע ולכן התחלתי לחפור. התוכנית שלי היא להעמיק את הבקע עוד הרבה, עד שהעץ יראה כמו חלול. זה דבר שאני עושה בשלבים, כדי לא לפגוע בעץ. מעבר לזה, טיפול שוטף ושמירה על המבנה הכללי.