היבטים מקבילים

היבטים מקבילים

כש-2 כוכבים יוצרים ביניהם היבט מקביל או קונטרה-מקביל הדבר עלול לעיתים להתנגש (מבחינת משמעות ההיבט) עם ההיבט הקיים על פני גלגל המזלות. למשל, כוכב הנמצא ב-15 מעלות מזל דלי וכוכב הנמצא ב-15 מעלות מזל עקרב יוצרים ביניהם בגלגל המזלות היבט של ריבוע, אבל על פי המרחק והכיוון שהם יוצרים מקו המשוה השמימי (שניהם בערך 16 מעלות ו- 20דקות דרום מקו המשוה השמיימי) הם יוצרים ביניהם היבט מקביל עם משמעות דומה לזה של צמידות. מה נהוג לעשות במקרים של "התנגשות משמעויות"? האם יש בכלל טעם להתיחס גם להיבטים מקבילים או קונטרה מקבילים ?

מצורפת למי שרוצה טבלה של המרת הנטייה (מרחק מקו המשוה השמי בכיוון צפון או דרום) למיקום על פני גלגל המזלות
http://www.astrologywithdonnalyn.com/articles/Declination_Table.pdf

שמעתי פעם על קורס "מבוא להסתבכות". גיסי הליצן

המציא בבדיחות הדעת "מבוא להסתבכויות, למתקדמים"...

אי אפשר לאכול את כל העוגה

או שאתה מסתכל אסטרונומית, או אסטרולוגית. האסטרולוגיה שאנחנו עוסקים בה היא סימבולית השוואתית, כלומר אין מקום להיבטים מקבילים מבחינת ניתוח, לטעמי. אישית לא מתייחס לזה - יש כל כך הרבה היבטים ואלמנטים שצריך להתייחס אליהם, עד שאתה עצמך צריך להחליט מה חשוב ומשמעותי לך אישית, ומה לא. מבחינתי ומנסיוני - זה לא. יחד עם זאת, אם אתה מנסה זאת ויש לך מסקנות כתוצאה מהניסוי הזה - אשמח לשמוע.

זאת גם הגישה שלי

תודה רבה. אינני אסטרולוג מקצועי וגם אילו הייתי, אז ספק אם הייתי הולך להריץ ניסוי על היבטים מקבילים. בכל מקרה, הגישה שלך בנושא היבטים מקבילים (ובכלל בנושא של סינון נתונים אסטרולוגיים ) היא גם הגישה שלי :) אני מאד מסכים איתך שגם בלי היבטים מקבילים במפה ממוצעת יש כמות מספיק מכובדת של היבטים לניתוח בנוסף לעוד נתונים, כך שהוספת ההיבטים המקבילים יכולה להוות סתם מטרד. היה לי פשוט חשוב לשמוע אם יש אולי דעה אחרת. :)

Y. Welis

New member
לא מכיר את הדוגמא שהבאת, אבל יש מצב מעניין

שבו 2 כוכבים בצמידות, שולחים הבטים *זהים* לכוכבים אחרים במפה.

מעניין אם הם מחוזקים יותר או הופכים ל'כוח' משלהם.

אם הבנתי נכון את השאלה

אנ ייודע שבאופן כללי ככל שכוכב יוצר יותר היבטים הוא נחשב יותר מודגש ונוכח במפת הלידה. גם יודע ש"הקרנות" (חיוביות או שליליות) שצמידות מקבלת מכוכבים אחרים יכולות להשפיע על טיב הצמידות ומן סתם גם על חוזק השפעתו. ניקח דוגמא של צמידות מאדים ונפטון כמו שאני מבין אותה. אם 2 הכוכבים יוצרים היבט ריבוע לצדק הדבר עלול להביא לידי פיזור ובזבוז אנרגיה(צדק מסמל בזבוז ,נפטון מסמל חוסר ממוקדות ומאדים כמובן מסמל אנרגיה ומרצ) ואילו משולש של שניהם עם שבתאי מתוך הצמידות יכול להביא לכך שהעידון, הנוחיות והרגשיות של נפטון משתלבים ביעילות עם החיספוס, הקדחתנות וכושר הביצוע של מאדים ואולי אף יש לגבי שילוב זה "אסטרטגיה" הגיונית וריאלית.

הממ.. זה מורכב מכדי להגיע למסקנות כאלה

אולי הריבוע בין מרס בצמידות נפטון ליופיטר יביא איתו גישה יצירתית ואינטואיטיבית יוצאת דופן ולא דווקא ערפול ובלבול? יש תמיד שתי אפשרויות לכל זוית, ולא צריך תמיד לרוץ ולראות את הגרועה שבהן. כנ'ל לגבי המשולש: הוא אכן נותן תחושה הרמונית כז או אחרת, אבל לא בהכרח מביא איתו שילוב כזה או אחר אלא אם פועלים ומפעילים אותו, אחרת זה נשאר פסיבי ותיאורטי בלבד. זה ההבדל בין זויות אקטיביות והרמוניות: האקטיביות תמיד פועלות, וההרמוניות - פסיביות...
פשוט אין שם רעב או צורך לפעול, ולכן האיש פעמים רבות מסתפק בתחושה ובפוטנציאל, ולא מתעקש לממש את זה בפועל.

אין כאן מסקנות גורפות

לא הגעתי למסקנות גורפות, כתבתי מילים כמו "יכול" ו"עלול, לא משהו חד משמעי. ידוע לי עוד מהתיכון - פשוטו כמשמעו
- שריבוע יכול גם להביא מאמצים שיביאו להצלחות ואילו שפע רב מדיי של משולשים עלולים להביא לבזבוז של הזדמנויות ויכולות או חוסר מאמץ מספיק. אבל מצד שני בזבוז של מרץ ואנרגיות יכול גם לנבוע מקושי מסויים שיש לבנאדם בניצול משאבים יעיל - קושי שכמובן כמו כל בעיה חרת דורש מאמצים לפתור ותם ולהתגבר עליהם.

ואם כבר הזכרת את המילים "אקטיבי" ו"פסיבי" , אז אביע בהזדמנות דעתי על מילים אלו. מבלי לכפור באפשרויות שהעלית ושגם אני מכיר בהן (שדווקא ריבוע יכול..... ואילו משלוש דווקא עלול...)
אני עדיין מעדיף (גם אם זה אולי "שמרני" מדי) להשתמש במושגים חיוב/שלילי או הרמוני/דיסהרמוני (אבל לא "פסיבי" ו"אקטיבי") לגבי ה"קטגוריות" של הזויות (קטגוריה=כשמשושה ומשולש למשל עם כל ההבדלים ביניהם זה אותה "קטגוריה " ואילומנגד גם ריבוע ומולות למרות הבדלים ביניהם זה ותה קטגוריה) . זאת כדי "לאבחן" את "מצב המוצא"- האם הוא ביסודו בעיתי או נוח כשכמובן בהתאם אפשר אחרי כן לשאול "אז מה עושים".בכל טיפול מקצועי בבעיה כלשהי בתחום חיים כזה או אחר שואלים קודם כל "היכן ומה הבעייה" ואח"כ "אז מה עושים". זאת כשם שגם אדם העוסק בלעזור לאנשים לנצל הזדמנויות ויכולות מאבחן קודם כל היכן היכולות וההזדמנויות ואח"כ מיעץ איך לנצל אותן הכי טוב שאפשר (ולכן אני מעדיף לשתמש רק במילים ה"אבחוניות" של חיובי/שלילי או הרמוני/דיסהרמוני). מה עוד שגם זוית משושה הנחשבת כחיובית עדיין דורשת אקטיביות מסוימת כך שהמילים"אקטיבי" ו"פסיבי" כתחליפים "פוליטיקלי קורקטיים" לדיסהרמוני ו"הרמוני" (בהתאמה) אינן לגמרי מדויקות, ,

למעלה