היבטים התפתחותיים ...

עלמה19

New member
היבטים התפתחותיים ...

שלום לכולם , זו פעם ראשונה שאני בפורום ואם הגעתי למקום הנכון אשמח לשמוע את דעתכם ... אני מגדלת את בני , היום בן שנה וחודשיים בבית. מתכוונת להכניס למסגרת רק בעוד כשנה. לאחרונה התחלתי להרגיש שאולי הוא זקוק לגירויים נוספים, הבעיה היא שאין לי כ"כ מושג מה. אשמח לשמוע את חוות דעתכם לגבי פעילויות / הפעלות/ גירויים המתאימים לגילו. תודה רבה מראש, עלמה

בוליפלג

New member
ברוכה הבאה לפורום../images/Emo140.gif

הגעת למקום הנכון
יש המון פעילויות שמתאימות לגיל שציינת. לא כתבת מה את נוהגת לעשות, לכן אציין את מה שעולה לי לראש כרגע. פעילות עם מוסיקה - שירי משחק (יש קלטות 'מיוחדות' לכך והאמת היא שכל שיר שתוסיפי לו תנועות או ריקוד יעשו את העבודה
זה מאוד מהנה עבורם). הקראת סיפורים - הסיבה ברורה
מלבד זמן האיכות והאינטימיות, הטון בו מסופר הסיפור, התמונות, הצבעוניות ואף התוכן הם רבי משמעות כבר בגיל הזה. מהר מאוד מגלים שהם יודעים מתי להפוך את דף
שלא לדבר על לדקלם מילים או צלילים
משחקי השחלה פשוטים - השחלת גלילי נייר טואלט על מוט - לדוגמא זה שמחזיק את הנייר הסופג במטבח, או קופת פלסטיק עם חור דרכו יוכל להכניס פונפונים רכים. הרכבת מגדל קוביות/קופסאות - הוא עשוי להנות מפעילות של בניה - גם אם זה לשם פירוק. לא לצפות לעזריאלי
אלא ל2-3 קוביות אחת על גבי השניה. פעילות 'יצירה' - צבעי ידיים וגוף - עם השגחה כך שלא יכניס יותר לפה, יכולים להיות מהנים מאד - שימוש בצבע על ידי הגוף מביא להכרות עם הגוף, בין אם מורח על דף/חפץ או אפילו על עצמו. אם הוא כבר הולך - סביר שיהנה יותר מפעילות במרחב, ופחות כזו שמתבצעת בישיבה, פשוט כיוון שחוקר ומגלה את היופי שבהליכה. תוכלי להתרוצץ איתו סביב רהיטים..לבלות איתו בגן משחקים..או אפילו 'סתם' טיול רגלי ברחוב - עצם העובדה שהוא הולך ומתבונן בעולם בזוית שונה מכפי שנהג עד כה, הכל נראה שונה, חדש ואחר - ולכן ממלא ומסקרן דיו - לא תמיד צריך להוסיף משהו על כך.. ארגז חול - מאוד אהוד החל מהגילאים הללו. אפשר לבנות ארמון בחול, לחפור וכד'.. מקווה להזכר בעוד.
חג שמח

עלמה19

New member
היבטים התפתחותיים...

הי בוליפלג, תודה רבה על כל הרעיונות !!!!!!! חלקם חדשים עבורי ומרעננים
אנסה בהקדם את צבעי האצבעות , נראה לי שעידו יהנה מאוד. שוב תודה רבה , שיהיה חג שמייח , בטח עוד נפגש כאן

דיינו

New member
מפגש עם ילדים אחרים

אפשר בגינה, אפשר בבתים. בגיל הזה הם משחקים אחד ליד השני ולא אחד עם השני - אבל לדעתי מפיקים מזה הרבה עניין. תביאו כמה צעצועים לכל ילד ככה שהם יוכלו להחליף, ואבל תיקחו ללב אם יש חטיפות - זה הגיל, והם צריכים ללמוד. אם הוא כבר הולך , ללכת אחד אחרי השני ואחד ליד השני זה פשוט נהדר עכשיו, אפשר גם לתת לכל אחד לדחוף עגלת משחק קטנה.

עלמה19

New member
היבטים התפתחותיים ...

הי דיינו , תודה רבה ! האמת היא שחשבתי לקחת אותו בקרוב לגן עם אמהות בדיוק לצורך הזה. מדובר בפעמיים בשבוע כ- 3 שעות בכל פעם , יש שם גננת, שמעבירה פעילות, וזוהי כמובן הזדמנות נפלאה למפגש עם עוד ילדים. חשבתי ללכת ל"קוואלה" בראשון לציון , אשמח לשמוע מכם אם שמעתם על המקום, מומלץ ? האם אתם מכירים מקומות נוספים כאלה (גן עם אמהות) באזור ראשל"צ/רחובות . תודה רבה על העזרה.

למעלה