היא ניסחפת...

היא ניסחפת...

איך ניתן לנתק קשר לא בריא בין אחותי לחברה שלה שמדרדרת אותה, (קשרים עם בחורים-שבבניקים וכד`).שכל אחת מהן מעוניינת בקשר. איך ניתן לעשות זאת בצורה יפה וללא ידיעת אחותי? (זהו רצון ההורים). ה``חברה`` אינה בת גילה, היא יותר גדולה ממנה (היא יוצרת קשרים בד``כ עם חברות שלי וכך זה גם עם אותה אחת).

זימj

New member
תאמרי לה שחבל שהיא מאבדת

חיי נצח אצל הקדוש ברוך הוא בחיי הבל והנאות טמאות אצל שבבניקים.

זימj

New member
מה לא פשוט בזה?

עם טיפת מחשבה מבינים שהחיים הקצרצרים פה מוכרחים להיות נסיון, החיים האלה הם 70 שנה עלובים לעומת חיי נצח לנצח נצחים חשוב מה זה.

אבל כל אחד גם רוצה לטעום!

קשה להבין את זה עד שלא טועמים מיזה, ואחרי שטועמים אז כבר קשה לצאת מיזה, היא גם עם אופי מרדני, להסביר לה את זה, זה כמו לדבר לקיר, הקיר שומע כבר יותר טוב...

מה שבטוח,

אם זה לא בא מצד אחותך כל דבר שתעשי לא יעזור!ואפילו להפך,ברגע שאחותך תדע שאת/ההורים מנסים לסדר את החיים שלה,אתם יכולים לאבד אותה..האדם אחראי למעשיו ורק הוא יכול להפסיק את המעגלים שיוצר בחייו!בגיל הנעורים במיוחד,גם אם ההורים חושבים,הם לא באמת יכולים לכפות את דעתם וגם תפקידם ותפקידך הוא להביע את דעתך לפניה,להוכיח אותה,וגם להקשיב וליצור קשר אישי,זה הדבר היחידי שיכול להחזיר את אותה

אני גם עושה שטויות וזה...

אבל אצלה זה ברמה של...זה כבר לא נורמאלי. אני גם יודעת שאם אני ינסה לעשות משהו היא רק תתרחק ממני (עכשיו אנחנו בקשרים מאוד טובים). לכן אני/ההורים רוצים שזה יהיה ללא ידיעתה ובצורה יפה (עד כמה שאפשר)

האדם מרגיש..

ללא או עם ידיעתה,אם את רוצה לבנות אמון אמיתי את לא אמורה גם מאחורי גבה לסדר לה את החיים.מה גם שזה לא תפקידך!זו היא שצריכה לקחת אחריות על מעשיה.את יכולה לעזור,ליעץ, אבל לא לפעול במקומה!את לא השחקנית בחיים שלה,זו היא על הבמה והיא מחליטה ושוב,את יכולה לעזור לה להחליט דברים אחרים..וכמובן-להתפלל עליה.

אולי...

אולי תספקי לה את! את המקום של החברה הזאת כלומר תצאי איתה לקניות,למסעדות תהי חברה ואחות נאמנה בלי להזכיר דבר על החברה שלה. ותעשי את זה בצורה שהיא לא תבחין שזו פעולת נגד...בהצלחה!

למעלה