היא: לילה טוב אמא...

היא: לילה טוב אמא...

אני: לילה טוב. את יודעת שאת מאחרת ברבע שעה להסכם שלנו. היא: את חזרת מאוחר אני: ו ? לא יכולת להתארגן כשלא הייתי? היא: את יודעת שאני שונאת לעשות מקלחת כשאת לא פה. אני: אוקייי, חזרתי ב 22:25, מה קרה מאז? היא: הייתי צריכה להתארגן אני: את זה היית צריכה לעשות לפני זה. היא: לא יודעת אני: פעם אחרונה שאני מוותרת לך, בפעם הבאה את מפסידה רבע שעה יום אחרי היא בכעס: לילה טוב, אחרי שאת צועקת עלי (טורקת דלת) לא צעקתי, הלכתי לפגישה שקשורה אליה (חלילה וחס לא לבילוי), ויתרתי לה על הרבע שעה מחר ובכל זאת - איך לעזאזל אני תמיד אשמה??? מיומנה של מתבגרת בת 12, עוד 6 שנים למניאק (אני מקווה שלא יותר!!!) עכשיו אפשר להצטרף לעמותה של האמהות שלא רוצות ילדים ??? בחיים לא!!! הם עדיין ולמרות הכל האושר של חיי

כולה רבע שעה...

יאללה תוותרי לה, החיים יפים. ויתור זה לא רק לוותר על עונש, אלא לוותר מכל הלב.

רבע שעה היום זה חצי שעה מחר

ובלי להניד עפעף - בחצות היא עוד לא במיטה (בדוק - מניסיון). ולקום בבוקר? סיפור מהסרטים כמובן.

הילדים נוטים שלא לבקר בגבולות שהציבו להם...

תמיד הם יבדקו עד כמה ניתן למתוח את החבל. צדק או לא - גבולות או משמעת ויפה שעה אחת קודם. בגיל צעיר זו תהיה רבע שעה... בגיל בוגר לא כדאי בכלל לחשוב עכשיו.

לא ביקרת לסוף דעתי ../images/Emo13.gif

הצעתי לה לוותר לא כי אני חושב שצריך לוותר לילדה. התכוונתי שצריך לוותר לאמא. כל עוד ההורה שומר על גבולות במידה סבירה תוך יחסי הורה-ילד, הכל סבבה, וההורה צריך גם לקבל את כעסם של הילדים כחלק מהעניין, ולקבל זאת מתוך מקום בוגר. ברגע שנכנסים ללופ של האשמות וצעקות ותסכולים "של ההורה", כאן הייתי ממליץ להורה לוותר קצת למען עצמו.

וולקאם טו מאיי וורלד ../images/Emo222.gif

היורש איחר אתמול ב-20 דקות ועל כך הוא לא יבלה עם חבריו למשך שבוע ימים!
נכון ש'לי זה עולה יותר'
, ואין ספק שזה יחעבור לו הרבה לפני שזה יעבור לי אבל אם הם ירשו לעצמם 'לעגל פינות קטנות' בגיל 12, את יכולה כבר לדמיין לעצמך מה הם 'יעגלו' בגיל 16
עם כל הכבוד לוויתורים - ויש כבוד - הם שווי ערך רק כשהם מתבקשים ונכונים ולא על מנת להשקיט את המצפון שלנו. הטרוריסטים הקטנים האלה יודעים יופי איך להגיב ולהתנהג כדי לגרום לנו להרגיש קקה
אם את 'מאיימת' - תקיימי! ולא, אין טעם מלכתחילה. אם זה נכון לדעתך 'להעניש' על מעשה מסוים בדרכך, תעשי זאת, את אמא שלה ולא חברה שלה וזה גם תפקידך וגם אחריותך לחנך אותה לציית לכללים ולכבד את מי שקבע אותם. סופר נני שולטטתתתתת!!!!1111

צרת רבים???

זה לא יאומן עד כמה הם יודעים לכופף הכל וכמובן שהם לא אשמים בכלום - הכל אנחנו. אל דאגה - היא יודעת שהתכוונתי לכל מילה כשאמרתי לה שזו הפעם האחרונה שאני מוותרת לה.

יערית

New member
אם כך

אז מוטב שאעביר את הילדים שלי יום יומיים אצל אחרים, בכדי שיעריכו את הגמישות שלי. :))

יערית

New member
בדיוק../images/Emo2.gif?

אז לא לתכנן עליך ביום שישי בערב? אני אצטרף לפתוח הודעה לזוגיות חדשה ומעניינת- תזכרי שהוצאת לשון

יקירה - זה לא עובד !!!

הם לא יעריכו את הגמישות שלך בכל מקרה. בכורתי רואה עד כמה אני גמישה ביחס לחברות שלה ועדיין - מנסה לכופף את הכללים שכמובן שקבענו יחד.

יערית

New member
יקירה 2

בחיים שלי אני לא מתנהלת כמו "נאצית", זו המילה שלי לאלו שיוצאים מגידרם על איחור בשעות שינה לילדיהם. ישנם חוקים אחרים שאותם אני משתדלת לא לחרוג, ואת זה למדתי בדרך הקשה. אבל שע' שינה, זה גמיש בהתאם לגיל הילד .

מילה לא יפה...

גם אם היא באה בתוך " "... יש דברים שצריך להרוג אותם כשהם קטנים, אחרת הם יגדלו :) רבע שעה... אכילה מעל צלחת... להפוך בגדים לפני ששמים בסל הכביסה. אצל אחד זה חשוב ואצל האחר זה שולי - המשותף להכל זו מסגרת וגבולות וחוקים שיש בבית ואותם צריך למלא. אח"כ דברים ייגררו החוצה - לבית הספר, לחברה בכלל שיש בחוץ וכו'

אם ככה

זה עושה אותי ניאו ?@#$..... בשעות שינה אני די גמיש. משמונה וחצי מתארגנים לשינה,פיג'מות,צחצוח שיניים,ועד תשע למיטות. בכל השאר משמעת קפדנית. אכילה בפינת אוכל,אין טלוויזיה,נטילת ידיים,פינוי צלחות,שיעורים,מערכת.... אם לא תהיה אצלנו משמעת,בחיים לא אוכל להתנהל איתם כראוי. לפרוק אנרגיות יש לנו דרכים אחרות ומגוונות. הרקדה המונית בסלון,מלחמת כריות בחדר,משחקים,לא חסר.בסך הכל הם עדיין ילדים. שמחתי לגלות שאם מטמיעים בילדים דרך ארץ ונורמות התנהגות וכללים ברורים בבית,החיים נעשים הרבה יותר קלים ונעימים. לכל הצדדים. כמו שאמרו חז"לינו : דרך ארץ קדמה לתורה.

פרופורציות

זה בסך הכל עדיין רק רבע שעה אפשר מקסימום להעיר על כך ולהמשיך הלאה וזה לא חשוב אם היית בפגישה שקשורה אליה או בבילוי פרטי גם את חזרת מאוחר אז הדברים התעכבו קצת (15 דקות . . . .) כל עוד למחרת הכל חוזר לשגרה את בהחלט יכולה לעבור הלאה ולמנוע מלחמות וכעסים יש לנו מספיק דברים בחיים שמוציאים מאיתנו אנרגיות מיותרות

למעלה