היא לא שותקת לרגע - כל הזמן מדברת ושרה

היא לא שותקת לרגע - כל הזמן מדברת ושרה

עד שבסוף זה עולה לכולנו על העצבים מבקשים ממנה לשתוק מבקשים ממנה לדבר בקול יותר נמוך מבקשדים ממנה להפסיק לשיר בסוף נשבר לנו ואנחנו צועקים " נעה תשתקי, אחיה מגדיל - נעה תסתמי את הגורה שלך" (על זה הוא חוטף מאיתנו) אתם חושבים שזה משתיק אותה? אז לא ממש לא - השירים והשיבורים הופכים ליללות אז איך גורמים לה לשתוק לפעמים? העצבים שלי מרוטים

אוף, מתיש

אמנם, אך יש לציין שיש לך ילדה עליזה ושמחה וזה נהדר. רק צריך ללמד אותה קצת כללי התנהגות בחברה (גם המשפחה זו חברה). אגב, האם יש טענות מהסוג הזה מהמסגרת החינוכית בה היא נמצאת? מתי זה קורה - האם כאשר היא לא מקבלת תשומת לב? אפשר לנסות להסביר לה (לא בזמן שזה קורה, אלא בשעת שקט ומצב רוח טוב ) שאתם מבינים ואוהבים את השמחה שלה, אבל מפריע לכם הרעש שהיא עושה ואתם מבקשים שהיא תתחשב בכם. תשאלו אותה מה יכול להזכיר לה את בקשתכם, אם היא תשכח (אם אין רעיונות- תציעו 2-3 רעיונות לבחירתה, רצוי עם הומור וברוח טובה). תסכמו גם מה יקרה אם היא לא תפעל בהתאם לתזכורת - הולכת לחדר לכמה דקות - לא יותר מדקה לכל שנת גיל. אפשר לעזור לה ללכת לחדר, אם היא מסרבת. חוץ מזה - כאשר היא בשקט - תציינו כמה נעים ששקט בבית וכמה יפה היא מתנהגת. אם יש קשר עם נושא תשומת הלב -תנו תשומת לב בזמן שמתאים לכם.. אני משערת גם שהיא ניהנת לגרום לכך שאחיה יחטוף ממכם.

pf26

New member
בת כמה היא?

אפשר אולי לשלוח אותה לחוג זימרה/מקהלת בי"ס? ואם היא מדברת בקול רם כל כך, עשיתם לה בדיקת שמיעה ?

סמד13

New member
גם אצלי הן שרות ללא הפסקה

אחת בלהקה של בית ספר השניה בלהקה אחרת ולפעמים גם אני קצת מתחננת לשקט אבל במשפט הבא ...... את שרה מקסים אבל ממש לא כרגע הייה לי יום ........ ואם זה לא עוזר אז אני שולחת לחדר יום מברוך סמדי

גם הזאטוט שלי כזה - כל היום מדבר ומדבר ומדבר

אז לפעמים אני שמה את עצמי על "שמיעה אוטומטית" ואומרת "כן" פעם בכמה משפטים וגם "איזה יופי" וזהו. לא רוצה להשתיק אותם כי אחר כך הם שותקים ושותקים ושותקים שאת מתה כבר שידברו איתך וישתפו אותך בחוויות שלהם.

אביבקיץ

New member
קיבלתי עצות טובות בפורום שכן לשאלה דומה -

הילדות שלך ושלי אוהבות לדבר. לנו קשה להזדהות עם זה, אבל זה צורך שלהן. והדבר הכי גרוע שאפשר לעשות (זו תוספת שלי, לא אמרו לי את זה ככה), זה לגרום להן להרגיש רע בגלל מה שהן. עצה טובה ומעניינת היתה לתת לה לדבר. כשאת לא מקשיבה ואת אומרת לה לשתוק - היא לא באה על סיפקה, ולכן ממשיכה. אז להיפך - תני לה להוציא. אחרי כמה דקות היא "תרוקן את המערכת" - ואז תשתוק. זה נשמע מוזר, אבל אצלי זה עבד. הילדה מדברת, ובמקום להגיד לה לשתוק אני מעודדת אותה להמשיך עם כל מיני אמירות ושאלות שמראות שאני מתעניינת. ובאמת, אני רואה שכשאני נותנת לה לדבר כל עוד היא רוצה ולא רק לפי מה שמתאים לי - אחרי כמה זמן זה נגמר. תראי, זה לא קל. גם לי אין תמיד סבלנות. אבל מהדברים היפים שכתבו לי, הבנתי שזו בסך הכל משימה לא נורא קשה עבורי, אבל מאד מאד חשובה עבור בתי. (וגם לי. עזר לי ללמוד כמה דברים על עצמי) לגבי השירה שלה - תציעי לה לעשות הופעות. תשלחי אותה לעשות חזרות בחדר שלה (מה שייתן לך חצי שעה של שקט), ואז היא תופיע, ואתם תסתכלו ותמחאו כפיים. הילדות שלי עושות המון הופעות. זה בלוי מאד נחמד.

קיבלתי עיצות טובות שאני אייסם

נעה בת 5 - היא פטפטנית נוראית נעה מתנהגת שונה בגן ובבית - בגן היא שקטה - ניראית עייפה, בבית היא בדיוק ההיפך - מהרגע שהיא מגיעה הביתה היא לא שותקת לרגע קופצנית, משתוללת, וכו' לגבי השירה - היא שרה יפה מאוד - היא זוכרת שירים בע"פ הרבה פעמים היא ממציאה לעצמה שירים שאז בשירים בעצם היא מספרת מה עבר עליה במשך היום - שזה נחמד ונהדר ואננו לא משתיקים אותה אבל מתישהוא בערך 21:30 והלאה זה כבר נעשה מוגזם ויותר מידי וכל שאנחנו מייחלים לו בשעה זו זה קצת שקט... וזו ילדה שנולדה בשבוע 37 במשקל של 2 ק"ג ועשו לפני הלידה בדיקת מי שפיר כדי לבדוק בשלות ריאתית...

תקני לה מכשיר הקלטה

שתכנס לחדר ותקליט את עצמה. אצלי זה עבד,הסברתי שצריך להיות לבד עם המכשיר כי אחרת אי אפשר יהיה לשמוע.

smo

New member
הבת שלי התחילה לדבר בגיל 6,

אז היתה הפעם ראשונה שאמרה 'אמא' נשבעתי לעצמי שלא אשתיק אותה אף פעם היא מדברת/שרה לעצמה בלי סוף.. לעיתים בקולי קולות ואין סיכוי להפסיק אותה (רק בשינה
) לא קל ומעצבן לעיתים............אבל, זה מה יש
ועל זה להגיד תודה - זה הכי חשוב

טלטוש

New member
5 דקות שקט

אצלי זה היה בדרך כלל באוטו בדרך מהגן הביתה, אני אחרי יום מורט עצבים והיא מדברת ברצף... אז הייתי משחקת איתה את המשחק של 5 דקות בשקט, זה אף פעם לא היה מגיע ל- 5 דקות, אבל היה מספק לי דקות יקרות בלי זמזום באזניים.

Jen74

New member
אז מה עושים כשיש ארבע בנות שלא שותקות?

הן שרות ביחד, מדברות ביחד. כל אחת מהן כועסת על השנייה שמפריעה לה לשיר או ששרה כשרוצות לראות טלוויזיה. לפעמים זה נחמד לשמוע אותן שרות ביחד, כששרות את אותו שיר ולא כל אחת שיר אחר. אני פשוט הולכת לחדר שלי, סוגרת את הדלת ונותנת להן להסתדר ביניהן. הרבה פעמים הן מקליטות את עצמן ואחר כך משמיעות לי. אצלי הן כבר גדולות, 15, 13 וכמעט 9

למעלה