היא לא רוצה להתגייס...

• פותח הנושא dml
  • פורסם בתאריך

dml

New member
היא לא רוצה להתגייס...

בתי אמורה להתגייס באפריל 2002 וכבר זמן מה שולחת רמזים שאינה רוצה להתגייס. אתמול הודיעה שבכוונתה להצהיר שהיא דתיה. הסרוב להתגייס אינו נובע מעקרונות פציפיסטיים דווקא, אלא מפינוק. בשלב זה עד לגיוס היא עובדת ומרויחה לא רע (שכר מינימום !), ונוח לה מאד במצב הזה. בינתיים אני מנסה להניא אותה מהצהרה שקרית על דתיות, אבל איני יודעת אם היא תשמע לי.

AYELET1

New member
היי DML. בעיה לא קלה.

את יכולה להסביר ולהבהיר את עמדתך, אבל לא נראה לי שיש באפשרותך לעשות הרבה מעבר לכך. מעניין מה דעת חבריה על כך? לפעמים מכיוון זה יכולה ליהיות השפעה לטובה או לרעה... ומה הסיבת שלך חשוב שתתגייס (ואב, אני מסכימה איתך בנקודה זו, בכל ליבי)? אנא עדעכני אם ישנן התפתחויות.

bimbo.

New member
היי DML, נסי להפגיש אותה עם

בנות שסיימו צבא ומרוצות מהשרות (בתקווה שאת מכירה כאלו). בהצלחה!!

האמת המרה? היא בת 18 וזו החלטתה

את יכולה רק לנסות להציג בפניה צדדים אחרים של המטבע דעות ונורמות אחרות. אבל ההחלטה להתגייס היא בידיה. נורא ואיום שבישראל של 2002 זה נורמטיבי לחלוטין לא להתגייס, ויחס החברה הכללי הוא כזה.אבל זוהי המציאות שבה היא ואנחנו חיים. השיטה של הצהרת שקרר על דתיות, היא שמוש מניפולטיבי בחוק הקיים, אבל לשכנע פסיכיאטר במצב נפשי לקוי או להציג מסמכים רפואיים כוזבים,אינו מהלך ישר יותר. יחד עם זאת- במישור המעשי היא בהחלט יכולה להיות צודקת. היא מחכה לגיוס מעל 10 חודשים מסיום הלימודים, יש לה איזשהי עבודה וחיים , הצבא בחלק גדול מהמקרים לא מציע לה אפשרויות להתפתחות אישית כל כך מלהיבות, והסיכוי שתהיה פקידה בכינוי זה או אחר באיזור מגוריה, הוא גדול. החברות שלה, שהתגייסו כבר, ואולי אחרות שהשתחררו כבר, לא מעידות על הצבא כעל חוויה הכרחית בעיצוב האישיות שלה. ואולי ברמה המעשית כולם צודקים בכלל? והמישור היחיד שניתן להתמודד איתו הוא הפן הערכי, של חובת החוק, של השירות המינימלי הנדרש למדינה, ועל מהותה של רמאות (כולל לרמות את החוק) או החיים כאדם ישר? מאחלת לך בהצלחה! ולה גם.

אטיוד5

Active member
3 הצעות

1 - האם יהיה לה נוח לחיות עם השקר הזה כל חייה? 2 - איך תסביר את חוסר השרות בעתיד לבעל פוטנציאלי? למעסיק? לעצמה? 3 - עד עכשיו המדינה השקיעה בה די הרבה דרך מערכת החינוך. שהרי המימון בא מכל עם ישראל. איך המצפון שלה נותן לה שלא להחזיר את ההשקעה הזאת בדרך היחידה שקיימת? היא רוצה להיות פרזיט כמו החרדים?

*אביבה*

New member
נראה לי

ששלוש הצעות שהיצעת אינן רלוונטיות. אם היא הצהירה כבר שאינה רוצה להתגייס, סביר להניח שכבר חישבה בראשה את החישובים שלה לכאן ולכאן והיגיעה למסקנה (בהתאם לגילה) שהיא כבר "תסתדר". אנחנו ההורים לפעמים שוכחים את ה"שכל" של הגיל הזה. האופטימיות שם במלא הדרה וכוחה,וזה נהדר, ואין כוח שיכול לעצור את הנעורים בגיל הזה. מי שלא רוצה להתגייס כבר מראש לא מתחשב בהצעה מס. 3. לצערינו היא לא תהיה בבדידות מזהרת במצב הזה ולכן ה"הסברים" לא יהיו ממש משמעותיים לחייה. ושוב אם היא כבר אמרה את דבריה, סימן שהשקר הזה ממש לא מפריע לה. היא על פי חוק יכולה היום יכולה לעשות ככל העולה על רוחה ולנו, ההורים, נותר או להתנגד ולא להרויח כלום חוץ מניכור וריחוק או לנסות ולזרום עם הילד/ה שלנו למרות שאנחנו לא חושבים או מרגישים כמוהו/ה. זה המצב, זה חלק מההתמודדות שלנו כהורים. ההורים שלנו מבעיות שנראות היום ממש שוליות, כמעט התאשפזו בבית חולים עם התקף לב.(לפחות שלי). .

אטיוד5

Active member
ולי נראה

שבלי קשר לרלוונטיות של ההצעות אנחנו כהורים חייבים להציע. לא בבחינת "בואי ואגיד לך מי-מה-מו" ולא בבחינת שאח"כ נוכל להגיד "אמרתי לך" אלא מתוך שיתוף אחריות ואכפתיות. אולי הילדה חישבה את חשבונותיה לא מתוך מרד נעורים אלא מתוך חוסר בשלות ואז התפקיד שלנו להראות שניתן לסכם ולהכפיל גם בדרך שונה. עד איפה "תזרמי" עם הילדה שלך כדי להמנע מריחוק וניכור? עד שהיא תרצה לקפוץ מהגג? או אולי קצת לפני זה? איפה הגבול? חייבת להיות דרך נעימה להגיד את הדברים בלי שנישמע כמרצים למדעי החיים.

../images/Emo45.gifלשם שינוי אני מסכימה איתך.

אני חושבת, וסוטה קצת מהנושא של השירות הצבאי לצעירה בת 18, לעניין ההשפעה של ההורה על המתבגר/בוגר בן 18. אני חושבת שבדור שלנו, הורים בני 40פלוס מינוס, מרוב רצון להיות "זורמים" "מקבלים" "תומכים" חלקנו מאבדים את הגבולות ושוכחים את המקום שלנו כמחנכים. אתם יודעים מה- לא חלקנו ואנחנו, אני ,רק אני לעיתים מאבדת את הגבולות ושוכחת את המקום שלי כמחנכת. בלי להישמע כמרצה למדעי החיים כמובן.

*אביבה*

New member
אש"ש

כל אחד בוחר לו את המקום ממנו הוא מתפקד כהורה. אנחנו בוחרים את ה"איך" להיות הורים שלנו. לומדים מניסיון אישי, קוראים ספרים, מסתכלים מסביב, אבל בסופו של דבר הדרך שלנו היא בחירתנו. גבולות - זהו נושא בפני עצמו כי גם כאן אפשר למצא דברים "פרוצים" לגמרי. ושאלה: איפה הגבולות שלנו שאנחנו שמים לעצמנו בתור הורים מחנכים? הורה מחנך זה לא בהכרח מי שעומד על המשמר ומציב גבולות.

מסכימה לחלוטין על זה שאדם בוחר

את ההורות שלו. אבל לא מבינה את השאלה,איפה הגבולות שלנו שאנחנו שמים לעצמנו בתור הורים-מחנכים? אני דיברתי על ההורות שלי, ועל התחושה שלי שלעיתים, אני מאבדת את הסמכות ההורית מתוך רצון לזרום עם הילדים, לכבד את ההחלטות שלהם וכו. ויש לי מרחב טולרנטיות רחב מאד, אבל אולי זו לא הדרך הנכונה? אולי אני שוגה? מי לימד אותי להיות הורה חוץ מההתנסות שלי בדרך של ניסוי וטעיה על חשבון וגב הילדים שלי?

*אביבה*

New member
בדיוק.

כמו שאמרת אש"ש. אנחנו הורים מתוך ההתנסויות שלנו על חשבון וגב הילדים שלנו. לשאלות אולי אני טועה ואולי שוגה - אין תשובות. אלה שאלות שלעולם נשאל את עצמנו.ואז אנחנו אומרים.... אם הילד שלי מצליח בלימודים - סימן שאני לא טועה. אם הוא לקח סמים - סימן שאני טועה. זו דרך המחשבה של הורים לפי מוסכמות חברתיות, מחקרים,לפי הנסיון, ועוד אלף גורמים אחרים. הסמכות ההורית שלך נמצאת גם כשנדמה לך שאיבדת אותה. זו את שחושבת כך. יכול להיות שהילד ממש לא הרגיש בכך.הורות זה משהו שיש לי אותה - אף אחד לא יכול לקחת אותה. השאלה היא מה אני עושה איתה....

אולי כי אלו אינם המדדים שלי

להורות. לכן אני מתבחשת בעניין. המדד שלי,אולי הוא- אם הילד שלי מאושר, בריא רגשית, יציב, אז ההורות שלי כנראה נכונה. ואין לזה קשר להישגים למודיים או נטילת סמים. את ההורות אפחד לא יקח ממני השאלה היא לא לגבי ההורות האוטומטית שבאה עם הלידה שמגלים שהתנוק הצווחן הזה הפך להיות מאורח של רגע לדייר של קבע בחיים שלנו. אבל אני מדברת על הורות נכונה על הורות טובה כי להיות הורה, לא בעיה- תהליך קצר של 9 חודשים השאלה היא ,איזה הורה אני, איך אני משפיע על הילדים שלי, עד כמה ה"תקיעות"שלי בתחומים מסויימים(ואין אנשים,אני חושבת שלא תקועים עם עצמם במקום זה או אחר, בחיים) משפיעה על ההורות שלי. ועוד מליון שאלות-אבל חוזרת לעבוד.

*אביבה*

New member
אני אחכה לך בסבלנות עד שתתפני

מהעבודה. אם תרצי לפתח את הנושא הזה יותר. אני כאן.

*אביבה*

New member
אני חושבת שהנקודה העקרית כאן היא

ההתיחסות למה שילדים שלנו חושבים או רוצים. ושוב, מנסיוני האישי, אני בתור ילדה וכך גם ילדי, אני עשיתי מה שרציתי למרות מה שהורי אמרו לי ואפילו אם אמרו את זה בצורה נעימה. את הצורך להתנסות ולדעת אי אפשר היה לעצור ובטח לא ההורים שלי שתמיד נראו לי מיושנים ו"לא מבינים". לא כל זרימה מביאה לקפיצה מהגג...ההתבטאות הקיצונית אינה תורמת במקרה הזה.... הרבה פעמים היא מביאה לשיתוף והבנה ברמה גבוהה. נכון, חייבת להיות דרך נעימה ולבוא להגיד לילדה "איך היא תרגיש עם השקר כלפי בעלה לעתיד או במקום העבודה שלה"..זה בעצם להגיד לה-שקרנית. אז, תגיד את שקרנית ולא מה יהי עם הבוס שלך או כל אחד אחר. אותו חוסר בשלות שמביא למעשים שהם עושים, יביא אותך לשוקת שבורה כשתנסה "ללמד" את דרכך שבאה מנסיון. הנסיון שלך שלימד אותך משהו, הוא שלך. לא של ילדיך. זו נקודת המוצא שלי. אני יכולה רק להגיד מתוך כבוד לדרכו של הילד את מה שאני חושבת בלי לפסול . כבר היו הרבה אנשים שהלכו בדרכם של אחרים ונכשלו - והיו אחרים שניסו כנגד כל הסיכויים והצליחו. חוסר בשלות-זו ההבחנה שלך, בעיני הילדה היא כבר בשלה לגמרי. תשאל אותה, תראה באיזה בטחון היא תגיד לך שהיא כבר גדולה ואני בטוחה שהיא כבר אומרת את זה שנתיים לפחות. ואתה בגיל הזה לא חשבת כך? והוריך לא הזדעזעו כשחזרת מערב כיתה בשעה שמונה וחצי כשכולם כבר היו בבית משבע? הוריך בדיוק כמוך/כמוני/כמונו התייחסו לדברים בצורה של הורים. ומרד הנעורים הוא מרד. זה השורש שלו. ככל שתחסום את זה יותר כך תגדל ההתנגדות.או לחילופין תבוא כניעה...זה כבר סיפור אחר. הנוער היום חשוף הרבה יותר, יודע יותר, מתנסה, מבין, כמו שגם אנחנו היינו לעומת הורינו. כשילדי יוצאים מהבית לבילוי, בית ספר, חברים, חוגים, אני אומרת שימרו על עצמכם, נושאת תפילה בליבי שמה שאני עשיתי בתור הורה בדרך של הכוונה והדרכה באמת יעמוד לרגלם ברגע של ההתנסות עצמה. כי תיאוריות יש בשפע. השאלה היא מה קורה ברגע האמת..........

AYELET1

New member
אני לוקחת את בתיי כדוגמה...

אמנם היא רק בת 16 וחצי (ולא 18), אבל מרדנית בחסד עליון
, עבורה וגם עבור 2 אחיה... אז נכון שהיא בטוחה שהיא יודעת הרבה יותר טוב ממני ומאביה, משנינו ביחד, ומכל אחד לחוד, אבל אלו רק קולות שהיא עושה... כי למעשה (וזה ראיתי לא פעם), היא מבולבלת בעצמה, ובהחלטט מחכה לשמוע מה אגיד. לפעמים סתם כדי לעשות ההפך
, אבל לפעמים היא בהחלט נוהגת לפי העצה (למרות שזה לווה במחאות וכו´). כלומר, לא פעם, ההרגשה היא שאנימדברת ללא טעם, אך בסופו של דבר היא מתחשבת בעצתי! לכן, נראה לי שיש חשיבות וערך לדברים שלנו, לדמותינו בתור מחנכים, ולא הכלל נופל על אזניים ערלות. 3 הנימוקים של אטיוד, נראו לי מאד.

*אביבה*

New member
המילה החשובה בדבריך איילת

היא - "מתחשבת". הדוגמא שנתת לה בתור הורה היא המעשה. ההתחשבות. הכבוד לה. וכך את מקבלת את ההתחשבות והכבוד ממנה. האם את חושבת שכשבתך "מתחשבת" היא עושה מה שהיא רוצה? או שהיא עושה מה שאת רוצה מתוך התחשבות? או להיפך: כשאת "מתחשבת" את עושה מה שאת רוצה? או עושה מה שרוצים ממך? יש הבדל בין ל"התחשב" לבין "להבין". לשם הבהרה אני אומר שאני מקבלת את כל הדברים שנאמרים. אלה נקודות מחשבה שאני חושבת עליהן ומשתפת אתכם. כל אחד מאיתנו נוהג לפי דרכו וכולנו הרי רוצים שיהיה לילדנו הכי טוב שאפשר.ויש הרבה חשיבות לדברים שאנחנו אומרים. תמיד. אבל... חשיבות רבה יותר יש למה שאנחנו עושים....

AYELET1

New member
לא הבנת אתי אביבה. בתי מתחשבת

בדעתי, הכוונה שדעתי חשובה לה, למרות שהיא מראה אי איכפתיות ומרד(שזה מעבר לאי איכפתיות גרידא
). למרות כל זה דעתי נחשבת בעיניה (דבר שגם אותי מפתיע לאמר
)

למעלה