היא חזרה בתשובה !!!!!

היא חזרה בתשובה !!!!!

כשעברנו לעיר הגדולה היא הייתה הראשונה שראיתי כשנכנסתי לבית הספר. גינגית מנומשת חייכנית וקופצנית. קראו לה שלי והיא הייתה של כולם וגם קצת שלי. מאז ומתמיד הזכירה את ציפי שביט פצצת אנרגיה ושרה לנו בשיעורי חברה את "הגמבו ". היא במשך השנים פתחה לי צוהר לעולם הנשים הסבירה לי איך הן חושבות מה הן מחפשות והיינו ידידי נפש אמיתים. מעולם לא היה לי איתה קטע רומנטי ו/או סקס אך דיברנו בפתיחות על הכל מהכל. פעם אפילו הכלב האימתני שהיה לה רדף אחרי לאורך המדרגות ונגס בישבני והיא זו שבדקה לראות האם יש נזק. חברות אמיתית !!!!!! ואז הבחורה ששכבה כמעט עם כולם זו שהתנסתה בסיגריות בחשיש ומריחואנה הנערה שיצאה לככרות והפגינה בעד שלום נגד אלימות בעד סובלנות החליטה ללכת ולנסות לחלץ חברה שהחלה להתקרב לדת וגילתה סימנים של חזרה בתשובה. סופשבוע מרוכז באחד מיישובי השומרון שלאחריו מעולם כבר לא חיבקתי אותה שמאז והלאה לצערי שלי כבר לא הייתה שלי יותר. היא חזרה בתשובה הפכה לחרדית קיצונית נישאה לאדם שרוב שנות הנישואים ישב בבית סוהר בשל ירי על ערבים חפים מפשע ומדי שנה הרתה וילדה ילד אחר ילד. היא נעלמה מחיי ושמעתי על קורותיה מידי פעם ממשפחתה. לפני כשנה פגשתי אותה היינו אשתי הילדה ואני בפארק משחקים והיא הגיעה עם ההורים אחיה וכל הילדים. באמת ששמחתי לראות אותה משהו נצבט לי בלב והיא הייתה כלכך שונה ומרוחקת ולמרות שראיתי שהתרגשה לראות אותי שלי כבר לעולם לא תהיה שלי. הנסחף

"לו הייתה לי תשובה אז הייתי חוזר "

מצאתי את עצמי מצטט מהשיר הנפלא הזה השבוע לידידה מאד טובה שלי. שיר נפלא של 2 יוצרים גדולים. תודה מגי הנסחף

אולי תקח דוגמא ? ../images/Emo171.gif

מאורי זוהר ואריק איינשטיין. הלכה חברה. תחזור, אולי, מחותנת ?

נכון גדול פנטושה !!!

אם האיש מצא את אושרו. החברות הכי טובה, זה פירגון. מה שנסחף לא סיפר לנו, האם נישא, לפניה. אולי שבר את ליבה , וזו הסיבה לחזרתה בתשובה ?

באמת תהיתי

אז זה בוודאי יהיה שמחות כי אם לא יהיה שינוי במצבו של הילד בלילה וכפי הנראה הוא בתהליך החלמה אז אני אבוא

היא נעלמה בחופש הגדול !!!!!

ממש רגע לפני השמינית וממש אפילו לא לשבריר של דקה ומגע לא היינו נאהבים. חברות עמוקה ואפלטונית לחלוטין. מהקיצונית האחת של הפתיחות המינית ההתנסויות גילוי השונה והחדש בחרה בקיצונית המנוגדת. ואם יש משהו שאני מוצא לנכון לציין לשבח זה שלמרות הבדלי האמונה והמנטליות דואגת לשמר את הקשר המשפחתי עם משפחת המוצא. הנסחף

על החזרה,התשובה,ומה שביניהם...../images/Emo142.gif

סיפור יפה סיפרת,נסחף כל כך מוכר,כל כך נפוץ משום מה בשנים האחרונות זה קורה במשפחות הכי טובות... למשל,אצלי הבן הצעיר שלי גם הוא,,,החליט לנסות ונשבה בקסמי הדת-ונשאר חרד נאמן לנחמן מאומן... וכשמתחרדים- מתחתנים ומיד ילדים.. וחיים מהיד אל הפה-אבל יש אלוהים והוא יעזור.. ואנחנו -הורים חילוניים למשעי,מקבלים אוהבים עוזריםומחבקים-אבל,כמה רחוקים,,, והמרחק הולך וגדל-ואין מה לעשות,,רק לקבל ולקוות שאולי יום אחד תחול הארה-ונחווה חזרה בשאלה
בעזרת השם...

´ה´ פאראדוקס בעיני

בתהליך, החזרה בתשובה. מצד אחד, קדושת המשפחה, מצד שני, דחיה של כל מה, שאיננו דומה לך. גם, אם אלה הוריך. כשאני, רואה, משפחה חרדית, נראה לי כאילו הם משכפלים את עצמם. אחדות המחשבה והצורה.

או שאולי

אתה לא מבין את הדקויות בן דודתי הוא דתי (כל הפלג הזה של המשפחהף בעצם) ובנו הפך להיות חרדי ולמרות זאת עברו כמה זמנים קשים על בן דודתי היום הם קשורים מאד כי בן דודתי קיבל את בנו ואת בחירתו כמות שהם אני חושבת שיש דברים שאנחנו לא יודעים ולא מכירים ואולי גם לא טורחים להבין אבל אם נצטרך לעמוד שם נעשה את הבחירה הנכונה

יש לי ידידה חרדית !!!!!

היא גרה בבני ברק הצביעה לאגודת ישראל בבחירות האחרונות מקפידה על המצוות והאיסורים ומאמינה. אבל היא חברה טובה שלי. דרכה גיליתי שהמיתוסים שקיימים לחילונים על העולם החרדי בחלקם הגדול שגוים. עצם היותה חרדית לא משנה כהוא זה את אישיותה והיא ממש מותק. הנסחף

מסכימה איתך

בהחלט. מיתוסים שייכים לאיזה כלל. פרטים הם כל כך שונים. ומיוחדים. שבוע טוב

eve10

New member
וגם אצלי זה קרה

כן כן ,מוכר מאוד במשפחות הכי טובות. אני הייתי המורדת חזרתי בשאלה בגיל 18 הסבא שלי היה חסיד גור אבל הבית היה בית ציוני דתי לאומי, מה שמכונה "כיפה סרוגה "האחים שלי דווקא חלקם למדו בבית ספר חילוני חלקם בישיבות הסדר ואותי שלחו לבית ספר של פועלי אגודת ישראל . עד גיל 18 הלכתי רק עם חצאיות ארוכות כמו בבית יעקב ושרוולים ארוכים עד המרפק והקפדתי בתפילות שלוש פעמים ביום שחרית מנחה וערבית בגיל 18 זהו בפעם הראשונה לבשתי מכנסיים ונסעתי בשבת חשבתי שהעולם יפול עלי ולא קרה כלום:) טוב חלפו השנים וילדתי 5 בנות נעמה שנמשכה למיסטיקה בתיכון בגיל 16 התחילה להתעניין בדת והחלה לשמור שבת "הילדה חזרה בתשובה "והמשפחה הדתית שלי נשמה לרווחה הנה אחת מבנות חוה חזרה בתשובה ובשעה טובה עשו לה שידוך, לפני ארבעה חודשים בערך נישאה והיא מאושרת וכשם שהמשפחה שלי לא הרחיקה אותי בזמנו גם אני מקבלת אותה כפי שהיא מאושרת בשבילה! למזלי היא רק דתית לאומית ולא חרדית בעלה עובד כמהנדס והאושר בביתם ומי אני שאבוא בתלונות? הרי צמחתי מתוך זה ואני מכירה היטב באיכות של האושר בחיים בצביון דתי

אורניהו

New member
הכי טוב ,לחזור...הביתה

וכמו רונית אופיר בשירי נתן יונתן,´´הבית זה מקום.....תמיד פתוחה בו דלת..

יש נטיה לומר שקצוות ניפגשים...???!!

...היתכן שקצוות יפגשו?...הרי הם מנוגדים בכיוונם... אז כאן הטעות...במעגל אין קצוות...כי החיים הם מעגל שמתגלגל... פעם למעלה,פעם למטה...פעם מימין פעם משמאל... מצבם הנפשי של הקיצוניים הוא כזה שהם זקוקים להתמסרות טוטאלית...אחרת הם לא "הם"...הם טעונים אנרגטית במצב לא יציב...וזקוקים לפרוק את הדבר... אתמול היא במצפן ושלום עכשיו...היום היא בזרם החרדי...אלא מאי?... הצוותות של החרדים חזקות לאין שיעור מאלו של שלום עכשיו... לו גם רצתה לצאת משם, כניראה לא יכלה...חלשה מדי...נישאבה ונישארה... כניראה שהיא נשמה טועה...
נ.ב. לדעתי, העניין ש"הם" אופים ילדים בלי הכרה, מעגן את האם לביתה, מונע חיפוש דרך חדש...זה ניצול התכונה האנושית לדאוג לצאצאים לאורך שנים... נ.נ.ב. פאלסף בגרוש לשעת לילה מאוחרת...

למעלה